Denník N

Pellegrini – stále len ako poštár

“ Sťahovanie“ úradu vlády SR na Súmračnú ul. začaté + Blaha a vodné delá …

Pellegrini  aj vo svojom  dnešnom televíznom vystúpení opäť len potvrdil svoju pripravenosť profesionálne plniť úlohu poštára v tvoriacej sa   4. vláde Róberta Fica . Nikto mu to nemôže nakoniec ani  veľmi zazlievať, lebo to je práve tá jeho hlavná a jediná úloha, ktorú na seba zobral akceptovaním ponuky svojho predsedu na jeho formálneho nástupcu vo funkcii premiéra SR.  Najlepšie  nám túto jeho rolu predstavil sám Fico na svojej prvej operatívnej tlačovke hneď po podaní   “ úškrnovej “ demisie , na ktorej  nádejný premiér Pellegrini  nedostal  možnosť  povedať ani jedno  jediné  slovo  . Fico chce byť aktívny predseda  “ najväčšej / najsilnejšej  “  politickej strany . Strany, ktorá bola a je založená a dlhé roky rozvíjaná ako strana jedného muža (Fico + Kali ) resp. jednej  všemocnej a „beztrestnej“  dvojice .

Fico v podstate svojim prehlásením  začal so sťahovaním  úrad vlády SR na Súmračnú .  Jednoduchšie sťahovanie z komplexu Bonaparte mu však už tak  šikovno  nejde.

Pellegrini aj dnes hovoril len o svojej predstave o tom, že by nový minister vnútra nemal byť dlhoročným členom strany SMER-SD, ale ešte nevie či mu to strana schváli . Ani takúto principiálnu požiadavku nevie nastoliť ako základnú podmienku svojho výkonu funkcie premiéra ! Prezentoval sa týmto opäť len ako púhy vykonávateľ  straníckych rozkazov .

Nový premiér – poštár si bude chodiť pre rozumy, pre stanoviská a rozhodnutia predsedov štandardných politických strán, ktorí sa už nebudú pravidelne  stretávať na oficiálnom úrade vlády na Námestí Slobody č. 1 ale na Súmračnej ulici č. 25 v sídle strany SMER-SD . Pro forma sa možno ešte cestou k prezidentovi  SR  so “ svojou “ predstavou o zložení  4. vlády Róberta Fica,  staví na jednu kávu aj vo svojom   potencionálnom sídle premiéra . Občianska verejnosť  by  prípadne mohla aj podporiť operatívnu realizáciu novej linky MHD                    ( Súmračná – Nám.Slobody ),  aby to pri výkone svojej funkcie “ akože – premiéra “  mal jednoduchšie.

Pellegrini opäť dnes potvrdil, že k svojprávnemu a samostatnému premiérovi má rovnako ďaleko, ako Fico k svojmu odsťahovaniu z komplexu Bonaparte .

Nakoniec je úplne jedno ako sa fiktívny nástupca Fica vo funkcii premiéra SR volá, kto tohto čierneho Petra z politických súputnikov predsedu Smer-SD dostal, kto sa mu nedokázal ubrániť. Na obranu Pellegriniho  možno konštatovať, že každý na jeho mieste by dopadol rovnako .  Fico chce byť  prosto naďalej jediným aktívnym nositeľom moci  v našom štáte  ( a lá Kaczinski ).

Okrem oprávnene dlhodobo rozhorčenej občianskej verejnosti  na námestiach celého Slovenska  aj  predstava prezidenta SR                o napĺňaní jeho ústavných práv  hlavy štátu pri formovaní 4. vlády Róberta Fica ,  môže však  predstavy predsedu  zmeniť  .

Aj poštár by slobodným a včasným vrátením svojho poverenia  na zostavenie vlády  mohol  ešte ukázať, že mu na stabilizácii spoločenskej situácie predsa len záleží viac, ako si dnes väčšina Slovenska myslí .

Pozn.:

Je stále len ťažko uveriteľné  dnešné vyjadrenie  pána  Blahu v diskusii  na TA3 , v ktorom  veľkoryso  prehlásil, že na občanov  Slovenskej republiky, ktorí sa  stretávajú  a “ vrieskajú “  ( tiež citát p. Blahu ) na piatkových protestných zhromaždeniach  na námestiach rôznych miest Slovenska ,  neboli predsa nasadené  vodné delá .

Blaha si isto zaslúži úprimné poďakovanie za toto ubezpečenie,  vďaka ktorému  ešte lepšie vieme o čom všetkom  je schopný  osobne  nielen  vážne  uvažovať  ale i verejne hovoriť    !

Rád, veľmi rád,  by som ešte chcel stále veriť, že som predsa dnes len zle počul …….

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...