Denník N

Premiér Garnier, ministerka nekultúry a nekompetentný spotrebiteľ (Glosa)

Nová vláda síce nie je bezúhonná, zato je však nekompetentná.

O novej vláde, ktorú sa prezident rozhodol vymenovať, si môžme povedať všeličo. Napríklad to, že premiér Pellegrini je samostatný maximálne ako pacient v kóme. Musí sa na všetko pýtať viac ako panic na päťminútovom rande a vďaka doméne .sk má na hlave také maslo, že by mohlo byť na titulke letáku z Kauflandu.To by ale miesto sebareflexie nesmel vkuse pozerať do zrkadla, ktoré mu z nudy bude do konca života opakovať, že je najkrajší na svete.

Ministerka Laššáková je taká nestrannícka, ako len najvyšší krajský stranícky káder môže byť. Okrem toho je možné, že je aj inteligenčne veľmi veľkorysá, nakoľko kartu Sorosa vytiahla riadne po funuse. Je tam možnosť, že je fyzicky veľmi pracovitá, keďže za prezidentom prišla neprezutá z chmeľovej brigády. O kultúre nevie absolútne nič. Ako príklad uvediem, že v BB galérii bola akurát tak na príkaz zhora odsledovať premietanie protestných fotiek a koláží (nejaký týždeň dozadu).

Richard Raši je asi taký odborník na investície a IT, aký  som ja vegán – nijaký. Chápem, na východe nie je nič, lebo najväčšie nič z východu sa stane vicepremiérom.

Richter tam už dávno nemá čo robiť. Nejde len o nechvalne známe reedukačné centrum, ale aj o to, že je asi taký sociálny, aký je demokrat. A o rolke bankoviek, viagre a kondómoch poviem len toľko, že je amatér, keď rozfláka auto ako Semir Gerkhan, keď je vonku čistý deň a je dvadsať kilometrov od cieľa.

Kažimír si okrem miliardy iných vecí nevie ani len overiť nosné fakty, ktoré chce použiť v televíznej diskusii. A keď rozpráva, počujem v jeho hlase zavýjanie mŕtvych päťročníc.

Matečná mala odstúpiť sama, po tom, čo sa prevalilo to, že si z podpisovania dôležitých dokumentov spravila autogramiádu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Michal David (a ten by sa mal hanbiť za polovicu svojej tvorby).

Gajdoš sa tvári, že tam nie je, aby mohli dokončiť super tajný tunel… pardon, obchod. Pri ňom sa bojím, že praskne, keďže je ako guma už opotrebovaný.

Proti Kalavskej sa búria sestry a keď sa sestry búria, vždy je to riadna akcia. Pani nová ministerka sa vraj bojí všetkého. Zaujímalo by ma, či sa viac bojí toho, že jej niekto peniaze ponúkne, alebo toho, že ich prijme. Pri smerákoch človek vie len to, že pri smerákoch človek nikdy nevie.

Drucker. Keď to nevyjde s jedným Kaliho kamošom, vyjde to s druhým Kaliho kamošom. A možno to raz vyjde všetkým Kaliho kamošom, policajti nafasujú miesto uniforiem motorkárske vesty a motorky, z majákov bude hrať Steppenwolf a Peter Fonda, zadržaní sa budú vláčiť na reťazi za motorkou, lebo okolo pása bude policajta držať kolega. Oficiálni sponzori polície budú Jack Daniels a zafo.sk a rozsudky za menšie priestupky sa budú riešiť boxerom do ksichtu.

Zvyšné mená zajtra večer. Dnes idem von povyberať na piatok dlažobné kocky na námestí.

 

 

 

Teraz najčítanejšie