Denník N

Tak ako ďalej? Stačí vymeniť postavy, alebo chceme inú hru?

Dnes nám réžia ponúkla nový kasting do už dávno ohratej hry. Uspokojíme sa s tým, alebo chceme novú hru, nového režiséra, dramaturga, nový orchester?

Pred našimi očami sa uskutočňuje výmena hercov na obsadenie úloh v hre o slušné Slovensko. Režisér a jeho tím nám však opakovane ponúkajú hru „stabilné a pokojné Slovensko“. Im sa totiž páči táto hra. Stále sa tvária, že si nevšimli, že občania v uliciach na troch protestoch žiadali nové, slušné Slovensko.

Nemožeme, nesmieme to nechať tak. Nesmieme im dávať ďalej priestor na zametanie dôkazov pod koberec. A to nielen dôkazov o vraždách novinárov, ale hlavne o ich podozrivých obchodoch, o korupcii, klientelizme a možno aj o horších veciach. Nedovoľme im to. Nedovoľme im skryť dôkazy a odísť beztrestne! Nezaspime! Už aj tak sme im doteraz dali veľa času. Nepoľavujte, chceme naozaj žiť v slušnej krajine čo najskôr! No musíme sa o to pričiniť všetci, každý deň, každú minútu. Dajme celému svetu znova vedieť, čo chceme. Novú hru podľa nových pravidiel!

Zvoňte, alarmy investigatívnych novinárov, aby nám Slovensko znova nezaspalo!

 

Teraz najčítanejšie

Vladimír Luterán

Verím. Verím, že na Slovensku je veľká väčšina slušných a poctivých občanov, ktorí chcú žiť v krajine, na ktorú môžu byť hrdí. Tak nech to dávajú najavo. Vždy keď je to nutné. Nech každý slobodne prednesie svoj postoj. Pokojne a rozvážne. Moje motto je: Hlas ľudu, hlas Boží.