Denník N

Špáratko alebo skladačka s drogami

Prečo budúci premiér rozmazáva bezvýznamnú aférku s so špáratkom?

Podľa denníka Nový čas: „Počas pondelkovej tlačovej konferencie Pellegriniho s jeho koaličným partnerom Bélom Bugárom (59), vypadol novému premiérovi zo saka podozrivý predmet. Pellegrini si najskôr z vrecka vyťahoval len mobilný telefón, no spolu s ním na stôl nechcene padol aj podozrivý predmet. Zatiaľ čo Bugár na zlomok sekundy stuhol a následne si ústa len zakrýval rukou, Pellegrini dokončil rozhovor so svojim hovorcom Dorčákom. A Slováci sa na sociálnych sieťach okamžite začali pýtať, čo mu to vypadlo z vrecka…“

Bola to skôr úsmevná udalosť, na ktorú by sa v týchto hektických časoch už aj zabudlo, nebyť toho, že sám pán Pellegrini to neuveriteľne začal rozmazávať a vyrovnal sa v tomto dokonca aj legendárnemu kapitánovi Dankovi bozkávajúcemu výložky a už sa toho špáratka asi ťažko zbaví. Pokojne  mohol napodobniť svojho predchodcu, ktorý na otázky novinárov či pil Colu v byte na Vazovovej desťročie mlčal a nič mu to neuškodilo. Ak mám pravdu povedať, tak neverím, že to bola skladačka s drogami, skôr by som povedal podľa rýchlosti pádu, že to bol malý sáčik s cukrom, aký sa podáva ku káve. Ale nie o tomto chcem polemizovať. Asi mnohí rodičia majú skúsenosť s deťmi, že keď tieto niečo vyvedú a rodičia im na to prídu, tak v tom šoku sa priznajú aj k ďalším „lumpárňam“, o ktorých ich rodičia ani netušili.  A presne toto mi pripomína reakcia pána Pellegriniho po tejto inak úplne bezvýznamnej udalosti.

Najprv pán Pellegrini zverejnil pri návrate z  Bruselu video, na ktorom kúzlil v lietadle  so špáratkami vyťahovanými z vrecka ako David Copperfield. Ale ani to mu nestačilo. Vrcholom bolo jeho kúzlenie so špáratkom priamo v pléne Národnej rady pri takej vážnej udalosti akou je predstavovanie vládneho programu a žiadanie poslancov o vyjadrenie dôvery jeho vláde. Dokonca aj sám predseda parlamentu Andrej Danko priznal, že pán Pellegrini tým porušil rokovací poriadok.

Tieto rekcie pána Pellegriniho vo mne vzbudzujú predstavu, že pán Pellegrini pádom toho malého bieleho predmetu sa odrazu ocitol na verejnosti úplne nahý. Akoby odrazu vyšlo na svetlo niečo čo sa veľmi snažil skrývať pred verejnosťou a rýchlo hľadal „figový list“ ktorým by to zakryl. Podľa mňa jediným a najdôveryhodnejším riešením pre pána Pellegriniho  absolvovať test a zverejniť jeho výsledky.

Teraz najčítanejšie