Denník N

Dobrý deň, Slovensko! Ukladáš sa na spánok, alebo si sa už zobudilo natrvalo?

Štyrikrát vyšli občania Slovenska do ulíc, štyrikrát s volaním po zmene. Dosiahli sme zmenu? Nie, toto je len začiatok.

Marec sa blíži k záveru, prichádza Veľká noc. Dúfam, že to nebude aj dlhá noc. Noc, keď obrazne všetci zaspíme uspokojení, napití a napapkaní, aby sme sa zase museli zobúdzať potom, keď potečie krv mladých ľudí? Dúfam, že to tak nebude.

Dúfam, že sme nevstali, aby sme sa nechali učičíkať, opiť „suchým rožkom“. Lebo o to sa pokúša táto koalícia, tento parlament, ktorý sa navzdory občanmi jasne vyjadrenej nespokojnosti so stavom vecí pokúša odsúhlasiť nanovo premaľované programové vyhlásenie bábkovej vlády. Jednoducho nás chcú nakŕmiť senom. Tak, ako som už uviedol vo svojom blogu zo 14.3.2018, sú rozhodnutí nebrať do úvahy vôľu občanov a pokračovať v predstieranej rekonštrukcii jestvujúceho zhnitého domu. Prečo? Lebo im doteraz vyhovoval a vyhovuje aj naďalej. V tmavých kútoch poskrývané bohatstvo pochádzajúce z krádeží, korupcie, za vysokými kamennými múrmi luxusných víl schované nahrabané luxusné vybavenie, limuzíny, športiaky, motorky. Na to, že v ich okolí je bordel a špina, v ktorom musí žiť a pracovať drvivá väčšina občanov Slovenska, na to kašlú.

Nuž ako na to? Ako vyčistiť tento dom, Slovenskú republiku?

Na to je potrebná radikálna zmena, nie kozmetické úpravy. V prvom rade je potrebný nový parlament. Dnes sú v parlamente poslanci, ktorí síce boli zvolení demkraticky, lenže výsledok nie je uspokojivý. Poslanci sedia ako kamaráti spolu v parlamente už roky, neberú ohľad na to, za akú stranu a s akým programom boli zvolení, už pár dní po voľbách zabúdajú na svoj mandát, prechádzajú do iných strán, stávajú sa nezaradenými (nie nezávislými – všimnite si rozdiel), zostávajú v parlamente napriek odhaleniam novinárov, prípadne odchádzajú do ústrania na miesta v diplomatických zboroch, do samosprávy a podobne. Odsúhlasia vládnej moci akúkoľvek vládu, len aby mohli zostať na svojich miestach ešte 2 roky. Kašlú na vôľu občanov! Takémuto parlamentu sa už nedá veriť!

Preto treba chodiť do ulíc! A ešte vo väčšom počte. Vláda a parlament totiž teraz hrajú na čas, čakajú, že sa unavíme a pripustíme ich hru. Žiadajme odchod terajšej koalície! A nepripúšťame ani vytvorenie opozičného bloku, ktorý chce prevziať moc a všetko ututlať za peniaze od terajšej koalície! Tak ako svojho ćasu Dzurinda po páde Mečiara! Toto je očividné. Kolaborovali doteraz a budú aj ďalej. Nedovoľme to! Občania vzali moc do rúk a už ju nesmú pustiť!

Teraz najčítanejšie

Vladimír Luterán

Verím. Verím, že na Slovensku je veľká väčšina slušných a poctivých občanov, ktorí chcú žiť v krajine, na ktorú môžu byť hrdí. Tak nech to dávajú najavo. Vždy keď je to nutné. Nech každý slobodne prednesie svoj postoj. Pokojne a rozvážne. Moje motto je: Hlas ľudu, hlas Boží.