Denník N

O chrapúňoch v politike, jednom zombíkovi a Krajmerovom odstúpení

a pozor, tento blog obsahuje aj veľkonočný pozdrav od Fica a Kaliňáka…

Pondelok
V Národnej rade sa schvaľovalo programové vyhlásenie vlády. No schvaľovalo… Rozprávali poväčšine opozičníci. Koaliční poslanci sa do sály ani neunúvali. Béla to vysvetlil tým, že už nie je čo povedať, keďže všetko už bolo povedané pred dvomi rokmi. Béla zjavne patrí medzi tých, ktorí tiež nepochopili, že ľud už nechce program spred dvoch rokov, a už vôbec nie vládu spred dvoch rokov. A navyše sa chudák potom ešte čuduje, že mu opozícia nadáva do chrapúňov.

Poslanci sa rozhodli, že programové vyhlásenie schvália, aj keby to malo byť o druhej hodine rannej. Niežeby boli takí pracovití, skôr naopak. Leniví sú ako koaly na eukalypte. Potrebujú sa čo najskôr odpratať domov a začať sviatkovať. Kto by pracoval celý týždeň, hoci len štvordňový, keď nemusí? A potom sa Béla čuduje, že mu nadávajú do chrapúňov aj ľudia.

Nakoniec to dali tesne pred 23.00. Môžu si ísť maľovať vajíčka. Chrapúni.

Bizár na pondelok
Drucker sa vyjadril, že na rozhodnutie, či Gašpara odvolá, potrebuje „dni až týždne“. Gašpar podľa neho vníma sám seba ako človeka, ktorý by odstúpil, ak by cítil vnútornú zodpovednosť. „Necítil som dnes z neho, že by prejavoval pochybnosti. Snažil sa mi vysvetliť veci,“ povedal Drucker. Buď je Drucker skutočne taký tupý, alebo nemá vôbec odhad na ľudí.

Utorok
Zombík ožil. Znemožnený a celosvetovo strápnený radový poslanec Fico dnes vystúpil spolu s Bugárom a Dankom a opäť tliachal o tom, ako nám všetci podrážajú nohy, ako nám nikto nepraje a ako sa tretí sektor, zahraničie a niektorí ústavní činitelia usilovali a stále usilujú o štátny prevrat. Ďalej sa vyjadril, že „Posledné udalosti ukázali, že mediálna sloboda nejde ruka v ruke so zodpovednosťou. Zo dňa na deň sa z úspešnej krajiny stala čierna diera. Odmietam, keď niekto tancuje na hrobe mladých ľudí a zneužíva vraždu na politické ciele“.

To v preklade znamená, že by najradšej novinárov umlčal, prípadne im prikázal, aby písali len o veciach, ktoré vyhovujú jemu, ako napríklad žatva v PD Neverice alebo kľuky na hrádzi. Zdá sa, že skutočne verí tomu, že z našej krajiny urobili čiernu dieru novinári a nie on. Vraví sa, že Kuciakovu vraždu by im najradšej prišil tiež, prípadne ju vyhlásil za dvojnásobnú úkladnú samovraždu.

A v arogancii pokračoval. Keď sa ho spýtali, či i naďalej zostane sedieť v poslaneckej lavici, alebo odíde so vztýčenou hlavou, ak je vôbec ešte niečo také možné, odvrkol, že ak by sa novinár pozrel na jeho počet preferenčných hlasov, v živote by sa mu neodvážil položiť takú otázku. Takého drsného zombíka Slovensko ešte nikdy nemalo.

Kritizoval aj Kisku, ktorému sa nepáčilo, že sa ministerstvo vnútra nepridalo k spojencom a nevyhostilo ruských špiónov, ktorí sa tvária ako diplomati, po otrave bývalého špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry chemickou látkou. Ono sa v zásade ani nie je čomu čudovať. Fico obdivuje Putina a najradšej by vládol tak dlho ako on, takou drsnou rukou ako on. Minister Lajčák študoval na  Moskovskom štátnom inštitúte medzinárodných vzťahov, takže k Rusku má blízko. Danko rád reční v ruskej Štátnej dume a SNS by najradšej nakupovalo stíhačky, transportéry, kosáky, kladivá a hrable tiež výlučne v Rusku.

Bizár na utorok
Danko sa poďakoval ľuďom, ktorí podporovali starú vládu a žiadali ho aby neodovzdali vládu emotívnym šialencom ako Sulík, Matovič a Kollár.Vraj takú vládu by si Slovensko nezaslúžilo. To skoro ako keby povedal, že Slovensko si zaslúži túto a to je vlastne to najstrašnejšie, čo kedy Danko povedal, a že toho nebolo málo.

Niečo podobné vyslovil i Pellegrini. Ten sa vyjadril, že nedopustí, aby sa k moci ani teraz ani po jeho vláde dostali daňoví podvodníci a mafiáni. To znie celkom dobre. Znamenalo by to, že Kaliňák a Fico nás tu už nikdy strašiť nebudú.

Streda
Minister Drucker chcel riešiť šéfa protikorupčnej jednotky Krajmera, tvrdil, že má naňho názor a že sa vyjadrí ešte dnes. Nakoniec sa nevyjadril, takže sa nevie, či Drucker názor skutočne mal, alebo si len myslel, že ho má. Krajmer zatiaľ vo svojej funkcii zostáva. To isté platí aj pre prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara. Ten podľa všetkého zostane na svojej stoličke prilepený ešte minimálne mesiac, keďže taký čas si Drucker nechal na rozmyslenie čo s ním. Nad čím chce uvažovať, keď je evidentné, že na základe svojej funkcie Gašpar kryl všetky zlodejiny a svinstvá vlády, ktorej bol aj Drucker členom, klamal o Krajmerovi hneď po vražde Jána Kuciaka a keď jeho odvolanie žiada stotisíc ľudí v uliciach, vie zrejme iba on sám.

Bizár na stredu
V stredu ráno zasadala Bezpečnostná rada, na ktorej sa mal riešiť prevrat, o ktorom rozprával v utorok Róbert Fico, nakoniec sa tak nestalo. Niekoľkí politici nezávisle od seba vyhlásili, že o žiadnom štátnom prevrate nerokovali, lebo o ňom ani nevedia a neexistuje. Tým však, naopak, potvrdili existenciu jedného psychopatického šialenca pobehujúceho po priestoroch národnej rady, ktorého nikto nevie dať do parády.

Štvrtok
Je vidno, že sa blížia veľkonočné sviatky. Vládne relatívny pokoj. Opozícia neškrieka, koalícia neusporadúva tlačové konferencie. Nikto nikoho neuráža, nikto nikomu neubližuje. Akoby si všetci naraz povedali, že jeden ukrižovaný bude tento víkend bohato stačiť.

Jediná vec, ale zato mimoriadne dôležitá, je, že riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer požiadal o uvoľnenie z funkcie.  Síce povedal, že odchádza na vlastnú žiadosť kvôli neprimeranému nátlaku na jeho rodinu, pravdepodobnejšie však je, že tak či tak by bol zo svojej funkcie odvolaný, a tak sa jednoducho s Druckerom dohodol na dobrovoľnom odchode, aby bol za krásneho. Pokazil si to však vyhlásením, že tento nátlak vníma ako neodôvodnený a politizujúci. Na Slovensku je to už raz tak. Všetci, ktorí pod nátlakom odišli, svoj odchod zdôvodnili tlakom na rodinu a skrivodlivosťou tohto sveta. Ani jeden neodišiel, kvôli tomu, že by si priznal chybu.

Takže už len Tibor Gašpar a potom veľké upratovanie.

Prianie na Zelený štvrtok a celé sviatky :-)

Piatok
Minister hospodárstva Peter Žiga sa domnieva, že ďalšie pôsobenie exposlankyne Národnej rady SR Ľubice Roškovej je v kompetencii okresných štruktúr strany Smer-SD. Vraj celé jej pôsobenie v agropodnikoch a celé jej kšefty a peniaze, ktoré dostávala vo forme agrodotácií, pôsobia veľmi škaredo. Čiže nič také ako, že treba to vyšetriť, treba pani Grófku zavrieť do karantény, aby nemohla ovplyvňovať svedkov alebo zahládzať stopy, že treba zabezpečiť, aby všetky peniaze, ktoré získala podvodom, musela vrátiť, a ak ich už minula, treba jej zhabať majetky a rozdať tým, ktorí si tie peniaze skutočne zaslúžili. Nič. Iba, že je to škaredé a musia sa s tým vyrovnať štruktúry Smeru. Žiga je ďalší káder, ktorému to jednoznačne nedochádza. Alebo sa s tým už vyrovnal po svojom. Tak po Smerácky.

Ešte jeden pozdravík a tento týždeň vám už dám pokoj.
Pekné sviatky.

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/