Denník N

Mäkká podpora mečiarizmu 2.0 od „iluzórnej nádeje“ nie je pre mňa

Dostanete to, čo si zvolíte. Alebo živú vodu, alebo mŕtvu vodu.
Dostanete to, čo si zvolíte. Alebo živú vodu, alebo mŕtvu vodu.

Nie, vy nechcete od nás aby sme boli len iluzórnou nádejou. A tak my nebudeme nikoho iluzórne presviedčať. Ale pôjdeme po tej dlhšej a oveľa ťažšej ceste – ukázať vám, že dokážeme držať slovo, že dokážeme dodržiavať naše sľuby, že máme poctivé riešenia pre našu  spoločnú krajinu.

Aktualuty.sk to napísali stále s vierou v čosi, čo už niekoľko dní jasne a zrozumiteľne ona sama – tá domnelá nádej – pochovala:

Exministerka Lucia Žitňanská chcela dosiahnuť, aby sa prstom ukázalo na konkrétnych ľudí, ktorí na ministerstve spravodlivosti spôsobili problémy s eurofondami. Nepodarilo sa. Rezort zaplatí celú pokutu zo svojho rozpočtu. Pokuta 14 miliónov eur. Skutok sa stal, vinníkov na ministerstve nenašli

Vraj že chcela dosiahnuť, aby sa ukázalo

Viete keď niekto niečo chce alebo nechce, musí to presne  v duchu toho chcenia či nechcenia aj urobiť. Inak sú to táraniny Jožinka, dieťaťa svojich rodičov, čo na poslednej strane časopisu Roháč len potreboval nezmoknúť. Tak začal rozprávať a rozprávať bezobsažné frázy, až mu nad hlavou vznikla prázdna komiksová bublina.

Karatista to isté len, s čiernym pásom. Namiesto toho, aby sa stal kryštalizačným jadrom, ktoré spustí lavínu zdržiacich sa poslancov, odišiel z parlamentu. Na tretí deň, v rádiu Aktual,  plamenne rečnil, že sa mu až od huby pena prášila, ako vláda, za ktorú hlasoval jeho náhradník, hodila do hnoja geopolitické vnímanie Slovenska nevyhostením ruských agentov.

No nie je to irónia osudu? Pred dvomi rokmi – lebo geopolitika. A v nedávnych dňoch ho jeho vláda tak geopoliticky zradila. 

Mnoho známych vyslovilo myšlienku, že SaS malo vyvinúť viac snahy pri získavaní hlasov nerozhodnutých poslancov Mostu.  Priatelia, mali ste na mysli tých, čo si jeden deň robia selfíčka uprostred davu na proteste Za slušné slovensko a na druhý deň hlasujú za dôveru vlády Smeru, SNS a Mostu?

https://www.facebook.com/antiFICOpage/photos/a.10152225361081950.1073741827.29828981949/10156202981381950/?type=3&theater

Možno vy viete ako sa to robí a v komentároch mi to pomôžete pochopiť. Možno viete, ako hlasovaním za dôveru marionette-Pellegriniho vláde sa dá hlasovať proti režimu Róberta Fica.

Nie, nie je určite jednoduché stáť si za svojim názorom a charakterne prijať výsledky svojej voľby a svojho presvedčenia. Každý z nás by chcel byť na strane víťaza.  Niektorí až tak intenzívne, že nemajú žiadne vlastné hodnoty a presvedčenie. Ale veľmi rýchlo si osvoja presvedčenie víťaza. To jeho. Zdroj: Ako sa dá voľbou jedného dosiahnuť presný opak?

Naozaj odo mňa nemôžete spravodlivo očakávať, že budem zajedno s partiou, ktorá by začala nakupovať poslancov, ktorí žijú vo svojom svete prázdnych ideálov, floskúl a lásky k víťazom, nech už je ním ktokoľvek.  Vy takýto svet nechcete, preto dnes chodíte na námestia. A prvou vetou od vás potom je: Prečo ste nenakúpili poslancov Smeru, SNS a Mostu? WTF?

Nie, vy nechcete od nás aby sme boli len iluzórnou nádejou. A tak my nebudeme nikoho iluzórne presviedčať. Ale pôjdeme po tej dlhšej a oveľa ťažšej ceste – ukázať vám, že dokážeme držať slovo, že dokážeme dodržiavať naše sľuby, že máme poctivé riešenia pre našu  spoločnú krajinu.

Ja som už začal a spolu s 5 kolegami sme dali dohromady reformu zdravotníctva  SaS 105 x lepšie zdravotníctvo (PDF 16 MB). Je to férová ponuka, férových ľudí a mám vieru, že získa férovú podporu vo voľbách.  Takú, aby sme nemuseli počúvať od občanov, že sme mali praktikovať nástroje mečiarizmu, aby sme pre vás mohli slušne pracovať.

Autor je členom SaS a členom zdravotníckeho tímu SaS. Má na starosti liekovú politiku. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]