Denník N

Zdravotníckou reformou SaS odpovedáme na vaše obžaloby smeráckeho vedenia rezortu

Keď som pracoval na reforme, keď som písal ten svoj kus – liekovú politiku, stále som mal na pamäti tých 584 audítorov smeráckeho zdravotníctva, ktorý nám pred rokom napísali svoj e-mail s negatívnymi poznatkami a návrhmi. Všetky mi prešli rukami a zo všetkých som vypreparoval vaše ponosy.

Reakcia na blog Počas kolonoskopie jej v prešovskej nemocnici perforovali črevo, do dvoch týždňov zomrela. Podľa úradu bolo všetko lege artis – Denník N

Reformu 105x lepšie zdravotníctvo sme nepísali ani včera ani predvčerom. Nie je to žiadna prvoplánová reakcia na udalosti čo sa stali včera či predvčerom.

Písali sme to preto, aby sme dokázali hmatateľne ukázať, AKO chceme jasne a zrozumiteľne odpovedať na vaše oprávnené otázky, ktoré ste položili na konci článku.

Keď dáte Smerákom a SNSákom na 10 rokov do ruky zdravotníctvo…

Keď som sa pred vyše rokom ohlásil Sulíkovi, ako že to je s tým tímlídrom pre zdravotníctvo, keď som sa ohlásil Sulíkovi, aby som začal pracovať na zdravotníckom programe SaS, tak jedinou mojou pohnútkou bolo, aby sme mali na Slovensku zdravotníctvo, ktoré bude dobre fungovať pre našich rodičov.

A pardón, tie motivácie sú  dve – tou druhou je, aby som sa mohol priamo pozrieť do očí každému platcovi solidárneho zdravotního poistenia, aby každý vedel, že jeho peniaze sú dobre používané, aby každý jeden platca do solidárneho zdravotného poistenia bol hrdý na svoju solidaritu.

Prešiel rok a stálo ma to kopu času a ešte väčšiu kopu vlastných osobných peňazí.

Pred pár dňami sme dali s Janka Cigániková​, Martin Barto, Iveta Pospíšilová​, Rudolf Zajac​ a Ľuboš Lopatka Slovensku k dispozícii našu reformu zdravotníctva od SaS. Na diskusiu, na posúdenie, na pripomienkovanie celému národu, občanom aj odbornej verejnosti. Aby sme pokračovali v spoločnej práci.

V reforme 105x lepšie zdravotníctvo riešime:

  1. Dnes máme zlé dáta o tom, aké vlastne máme zdravotníctvo. Preto máme kapitolu o NCZI – štátnom úrade, ktorý má s dátami pracovať a poskytovať ich ďalej
  2. Úrad pre dohľad považujeme za kľúčové miesto, kam sa musí, proste musí pacient z dôverou obracať pre preskúmanie.
  3. Odmietame debilný platový automat, ktorý nastavil princíp socialistického rovnostárstva pri odmeňovaní lekárov. Povinným, automatickým odmeňovaním všetkých bez ohľadu na ich kvalitu berie tento systém peniaze dobrým lekárom, prestáva motivovať.
  4. Majiteľom a riadiacim orgánom tej nemocnice je štát – my všetci – teda pán NIKTO. Potom aj tento NIKTO nastavuje procesy v nemocnici, pán NIKTO kontroluje na prvom stupni ich dodržiavanie a v podobe štátnej VšZP pán NIKTO aj zo 65-70% vypláva platby za výkony. NIKTO ostatných 10 rokov v rukách politikov Smeru a SNS a láskavou podporou znepokojeného a čiernopáskovaného Mostu.

Keď som pracoval na reforme, keď som písal ten svoj kus – liekovú politiku, stále som mal na pamäti tých 584 audítorov smeráckeho zdravotníctva, ktorý nám pred rokom napísali svoj e-mail s negatívnymi poznatkami a návrhmi. Všetky mi prešli rukami a zo všetkých som vypreparoval vaše ponosy.

Stále ich mám pred očami, lebo ja som na reforme zdravotníctva SaS pracoval tak, aby sme mali lepšie zdravotníctvo pre našich rodičov.

Viete, som lekárnik  takže viem že sa nikdy nepodarí na 100% zabrániť všetkým chybám nedostatkom, plytvaniu. No som lekárnik-optimista, preto verím, že sa dokážeme poučiť a zlepšovať svet.

Ešte 1 rok a 318 dní bude vládnuť marionette-Pellegriny. A títo ľudia osobne za to hlasovali.

Autor je členom SaS a členom zdravotníckeho tímu SaS. Má na starosti liekovú politiku. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]