Denník N

Neslýchaná arogancia USA – traja zranení!

Ako demagógia víťazí aj u ľudí, o ktorých sa predpokladá, že aspoň trochu logicky uvažujú

Stalo sa niečo hrozne tragické, spojené vojska USA, Veľkej Británie a Francúzska zranili na území Sýrie troch ľudí!!! Takéto niečo nemôže zostať bez odozvy! Američania traste sa! Urazený Putin vám to spočíta. Takáto urážka Putina nemôže(!) zostať bez následkov. Možno Američania svojou agresiou stupňujú napätie, ktoré môže viesť až k tretej svetovej vojne. Koniec americkým aktom agresie! Nech žije Putin!

Asi v tomto duchu sa vedú výpovede Putinofilov, ktorí rázne odsudzujú agresívny útok na krajinu, odkiaľ denne utekajú tisíce ľudí. A utekajú pred kým? Už nie pred ISIS, ktoré postupne prestávajú byť témou dňa, ale pred prezidentom Baššárom Asádom, ktorí cielene, v spolupráci so svojimi kamarátmi Erdoganom, ajatoláhom Chameneim a Putinom, koordinovane vytláčajú zo sýrskeho územia každého, kto bojuje proti diktátorovi. Sú to jednak povstalci proti diktátorovi, ale aj Kurdi a podobná „svoloč“. Chemický útok so stovkami mŕtvych ich (diktátorov) nezaujíma. Dôležití sú tí traja ranení. Fuj! Novičok na nich! Čo sa pletú do veci, do ktorých ich nič nie je. Bastardi jedni americkí!

Pozoruhodné je, že podobné vyjadrenia môžeme počuť aj z úst ľudí, o ktorých sme si ešte donedávna mysleli, že vedia aspoň trochu logicky uvažovať. Napríklad pán Majchrák sa vo svojom videokomentári vo virtuálnom denníku Postoj zdesene vyjadruje k vtedy ešte len predpokladanému útoku USA na sýrske chemické základne v zmysle, že ešte nebol dokázaný žiadny chemický útok, a to aj napriek tomu, že sme to vo všetkých zprávach videli na vlastné oči! Ján Majchrák porovnáva útok na Sýriu s útokom na Irak Saddáma Husajna a upozorňuje, že ani tam neboli dokázané žiadne chemické zbrane. Asi nie je náhoda, že v závere svojho videokomentára si pletie BaššáraAsáda so Saddámom Husajnom, nakoľko obidvaja sú takpovediac z jedného cesta.

Svojim komentárom dal pán Majchrák jednoznačne najavo svoj postoj. Stojí na strane zla, na strane Putina, ktorý je útokom urazený a možno aj ponížený, na strane ajjatoláhov v Iráne, či superdiktátora Erdogana. Na strane ukrivdených Rusov, lebo novičok, na strane vraha Asáda, lebo traja zranení. Hlavne, že je to proti zlým Američanom, ktorí furt provokujú mierumilovných Rusov. A ešte na záver moja úvaha. Dokonca aj renomovaní novinári a takmer celý svet sa zhoduje na tom, že vojna v Iraku bola nespravodlivá, lebo neboli nájdené chemické zbrane! Otázka ale neznie, či boli chemické zbrane nájdené, ale či boli použité! A o tom, že boli použité môže pochybovať len človek, ktorý je absolútne mimo obrazu. Tak v Iraku ako aj v Sýrii chemické, či biologické zbrane použité boli! A ak zbrane použité boli, kto si trúfne povedať, že neexistujú? Ja by som si netrúfol. Ja, na rozdiel od pána Majchráka vidím iné paralely. Napríklad tú, ktorá stále rezonuje! Bol spáchaný útok na ruského agenta Skripaľa alebo nebol? Samozrejme bol. Bol použitý novičok – bol! Tak prečo by sme mali veriť tomu, že nebol, alebo ak bol, že ho nepoužili Rusi, ale Švédi, Česi alebo Eskymáci? Vrah, zlodej, podvodník nikdy nebude tvrdiť, že je vrah, zlodej a podvodník. Ale od vás sa žiada: dokážte! Tak dokážte, že Rusi vraždili v Sýrii opozíciu namiesto moslimských teroristov z ISISu! Dokážte, že to my a nie Ukrajinci zostrelili civilné lietadlo. A ak sa to dokáže, ešte stále môžeme tvrdiť, že to nie je pravda, lebo naši „odborníci“ zistili opak.

Teraz najčítanejšie

Pavol Polko

Narodený 1953, som na dôchodku, pôvodné povolanie učiteľ (ruština - francúzština). Blogy som sa rozhodol písať, nakoľko ma veľmi frustrujú príspevky, v ktorých ľudia, väčšinou neznalí histórie, glorifikujú zriadenie, v ktorom som prežil viac než 36 rokov a o ktorom som nikdy nemal ani len najmenšiu pochybnosť, že je to zriadenie zločinecké. Chcem byť protiváhou dnešných vyznavačov "alternatívnej" histórie, ktorí sa opierajú o pseudohistorické konštrukcie a pre ktorých je vlastný pocit, umocnený ruskými trolmi, dôležitejší ako historické fakty, či osobné skúsenosti ľudí, ktorých autentické zážitky sú marginalizované. Moje príspevky budú vždy podložené buď vlastnými skúsenosťami alebo serióznymi historickými materiálmi. Od októbra 2017 člen strany Šanca, od septembra 2019 člen strany Za ľudí.