Denník N

Putinove nočné mory

Ani umelá inteligencia neochráni Tomahawky pred popleteným Trumpom

Tak nám Narcis spoza veľkej mláky odpálil ohňostroj. V apríli!  Sme še pobavili, ako hovoria tam, kde predsa nič nie je a karavána ide ďalej. Pribudnú nejaké odkazy cez twitter, noviny budú mať chvíľu o čom písať a ja na rope zas nezarobím, keďže som v „šortkách“ až po uši. Ale jedno sa určite podarilo. Munícia pre Putinovu mašinériu propagandy je doplnená. Zas tá chytrejšia časť sveta, ktorá  vie kto  je za tým, dostane dávku presvedčivých argumentov o zbytočnosti EU, ďalšom definitívnom krachu dolára a hlavne o tom, že raj začína na Červenom námestí.

Aj zlé riešenie je riešenie

A ľudia v Sýrii budú zomierať ďalej. My budeme naliehavo riešiť otázku, od akého veku je možný prístup na internet. Preukázalo sa totiž, že väčšinový užívateľ internetu je nesvojprávny hlupák, ktorý zverejní všetko o sebe a potom je zdesený, keď zistí, že si to niekto  prečítal. Tak ideme mazať a resetovať.

Ak vytriezvieme, budeme zlí

A tu sa dostávame, k achillovej päte nášho cára. Strieľať prskavky niekam do arabskej púšte, nech sa páči. Tam sa ich zmestí.  Ale skúste si predstaviť to zdesenie, ak by si niekto dovolil ohroziť  ruské liehovary a pálenice. To by vzbĺkol taký hnev, že aj ten ľad na Sibíri by sa rozpustil a emigroval by do Číny. To už by bol naozaj skutočný koniec sveta. Tento scenár je našťastie nereálny, také množstvo  bômb na zasiahnutie každej jednej zemľanky, v ktorej sa páli samohonka, nedokáže vyrobiť ani Elon M. a ten dokáže naozaj veľké veci.

Hľadá sa zdravý rozum

Zachrániť svet, demokraciu a frajerku musí zas len nejaký outsider. Nemala by to byť úplná nula, tak mu prideľme iné číslo. Keďže sme demokrati,  nech má na výber. Čísla od jedna do jedenásť.  V Rusku sa budú konať Majstrovstvá sveta vo futbale a ak chce niekto zasadiť propagande úder, ktorý bude bolieť, mohol by zorganizovať bojkot tejto akcie. To by ale peniaze  nesmeli byť  až na prvom mieste.

Teraz najčítanejšie