Denník N

Drucker – ten čo nám ukradol úradnícku vládu a predčasné voľby

Fico si teraz vyberie svojho ministra vnútra, Kali je predsa voľný a Gašpar tiež

Druckerova misia splnená . Minister vnútra Drucker to zbalil.  Podá demisiu. Nieže by chcel . Musí . Nielen preto, že sa už pri svojom nástupe do funkcie verejne priznal k obrovskej krádeži s celospoločenským dosahom . Občianskej verejnosti ukradol totiž nádej a šancu na lepšiu, dočasnú úradnícku vládu. Občanom túžiacim za lepším Slovenskom ukradol nádej na skoré a spravodlivé predčasné voľby , nakoľko vraj len na jeho mene panovala zhoda ako na možnom novom ministrovi vnútra .

Pinocchio poslanca Róberta Fica občanov Slovenska úspešne a niekoľko týždňov ťahal za nos.

Musí končiť aj preto aby si Fico mohol teraz bez akýchkoľvek obmedzení vybrať svojho ministra vnútra. Kali je predsa už odpočinutý a voľný . A Gašpar najnovšie oznámkovaný Pellegrinim ako špičkový profesionál tiež nepovedal posledné slovo vo svojej profesionálnej kariére. V pozadí je vždy decentne kedykoľvek k dispozícii aj dáma p. Saková . Takýto široký personálny výber SMER-SD už dávno nemal pri nominácii do žiadnej inej ministerskej funkcie. Veď ani ministerstvo vnútra  nie je také “ obyčajné “  ministerstvo kultúry .

V čase, keď ich Baštymu čisto teoreticky a čisto potencionálne hrozí, že by si svoju účinnú ľútosť musel nebodaj nejakým nedopatrením alebo nešikovnosťou zo strany Gašpara,  či Kováčika osobne v chládku aj odsedieť , nie je mysliteľné pustiť z rúk vedenie MV a polície.              Z dobre informovaných zdrojov z prostredia SMER-SD presiakla dokonca informácia o tom, že sám veľký stranícky predseda Róbert vážne uvažuje  že by úspešný reštart svojej politickej kariéry mohol začať  aj z  kresla ministra vnútra .  Právnické vzdelanie i titul nakoniec má .

Aj Bašty bude kludnejšie čakať a istejšie mlčať o zákulisných skutočnostiach z realizácie a predaja , či prenájmu bytov v komplexe Bonaparte. Všetci dobrovoľní i nedobrovoľní účastníci / spoluvinníci z mýtneho tendra resp. z ukradnutých 221 miliónov éčiek ( čo predstavuje napr.: 14.700 osobných áut v cene 15.000,- €/ks ) a iných úspešných koaličných  projektov budú naďalej ticho . Polícia na čele s Gašparom predstavuje zaručenú istotu . Istotu pre našich ľudí . Všetko bude tak ako doteraz , skutok sa proste nestal, lebo Gašpar, lebo Kováčik  ….

Keby niekto vo veľkom páchal nekalú spoločenskú činnosť, tak by sa nemohol zarputilejšie držať svojich vedúcich pozícii na ministerstve vnútra, polícii a NAKA ako nominanti strany SMER-SD.

Drucker  bol obetovaný ako dáma v šachu, len aby nitky a intrigy z pozadia naďalej  mohli          “ poťahovať “ Hranatý a Kali . Drucker tým, že prijal túto krátkodobú rolu obetovaného štatistu, premrhal svoj spoločenský kapitál, imidž úspešného manažéra, ktorý si začal budovať na ministerstve zdravotníctva. V histórii Slovenska ostane navždy zapísaný len ako ten, čo slovenský národ obral o možnosť na lepšiu vládnu, úradnícku alternatívu i na predčasné voľby.  V tom lepšom prípade bude Drucker ten, ktorý ako prvý začal nepísanú súťaž o ministra s najkratším funkčným obdobím . Latku postavil pomerne nízko – 26 dní , z toho 3 na maródke ….

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...