Denník N

Kuchyňa ako z nočnej mory, epizóda 666: Návrat plesnivého rezníka

Šéfkuchár Gordon Ramsay sa omylom dostal do mrazáku tunajšej RTVSky. Jeho nálezy vás šokujú, obsah žalúdka radšej podarujete kanálovým krysám a pôjdete čas stráviť lepšie, než aby vás otrávili toxické splodiny.

Zdroj: Zápisky knihomolníka / imgflip.com

Hneď ako otvoril masívne dvere, ovalil ho puch ešte z čias mečiarizmu, zmiešaný s (b)odórmi z vesmíru, zrejme zo Sputnika. Takmer viditeľný smrádeček sa šíril z vintage plesnivého rezníka, vyzerajúceho ako miniatúrna verzia vedúceho podniku.

Ramsay nakukol pod odolnú, rokmi vyzretú vrstvu plesní a instantne odpadol. Nevedno, či tam zazrel niečo hodné cenzúry alebo len podguráženého Rostopašníka, vraj budúceho šéfa zahraničného spravodajstva.

 

Zdroj: Zápisky knihomolníka / imgflip.com

„Bože mój, veď to je nechutné, k****sky odporné! Okamžite vyhodiť do koša! Veď taký rezník nemá čo hľadať ani v živej panoráme! To ma pos**!“

Normálne nevedel, či sa ocitol v slušnom podniku alebo ruskej vesmírnej stanici plnej neoznačenej mimozemskej posádky.

Z kvalitných zásob sa vyhadzovali kúsky, aké by inde patrili medzi delikatesy, a vnútri sa skladovali (p)otraviny, pri ktorých stačil pohľad, aby človeka musela odniesť sanitka s podozrením na vážnu intoxikáciu a rovno za jazdy pumpovať žalúdok.

Reštaurácia, kam si hostia radi chodili občerstviť svoje mysle, sa pomaly začala meniť skôr na kanalizáciu. Údajnú kričiacu menšinu si vedenie podávalo so zvláštnou posýpkou, pripomínajúcou parmezán, avšak páchnucou z prsta vycucnutou spokojnosťou.

Šéfusovia sa zjavne naučili aj dovtedy výsostne prakrutónsku taktiku fake profilov, rozsievajúcich agresívne hnojivá. Z online priestoru na papier, a puf, zo vzduchu sa zjavila horda sťažností AKUR(*)ÁT na rebelov, ktorí odmietli pomenovať kôpky hniloby na ošumtelom tanieri zážitkovou gastronómiou.

Ramsay si dal po sebe nespočet facepalmov, z čoho sa mu pokožka tváre prekrvila tak, že z neho bol zasa navonok dvadsiatnik.

„Chésusi guacamóle, normálne mi vykydlo sójovú omáčku na makové šúľance. Jedna zľahka mumifikovaná, či zabalzamovaná, alebo kerú onú, pracovníčka, že vraj jej nikto do práce negatívne nezasahuje. Kde by akože mali? Pri výbere obväzov alebo hákov na vyberanie mozgu cez nosové dierky?“

Zdroj: imgflip.com / vlastná meme tvorba (exkluzívne memečko)

Oumajgád, pakujem sa odtiaľto, kým sem nenabehne raketovým palivom naliaty rebel menom Tibike a minimálne šesťnástimi spôsobmi mi vysvetlí, prečo je polónium 210 zdravšia korenina ako glutaman sodný alebo pád z desiateho poschodia najlepší spôsob kompletnej rekonštrukcie kostry novinára.

Pri všadeprítomnom kandli po plesnivom rezníkovi nadobúda skratka RTVS nový význam. Namiesto Rozhlas a Televízia Slovenska by sa azda hodil aj ReTroVíruS, ktorý zvnútra postupne vypína imunitný systém hostiteľa.

Keď sa ma nabudúce spýtajú, ako som spokojný s činnosťou vedenia rozhlasotelky, poprosím namiesto anketového hárku vrecúško na zvratky. Čo s nimi narobia, či ich pošlú na analýzu a nebodaj v tom blivajsi objavia stopy Sorosa, je mi egal.

Na vrchole najvyššej budovy by som nerád videl obrovský pomyselný kosák s kladivom, takže makajte na navrátení dôvery, pretože mňa ani iných ľudí, ktorým ešte ostal mozog pevne usadený v lebke, neotralala zdrapmi papiera vytiahnutými bohvie z akej stoky.

Cmuk, a pre jemne nechápavých som pripravil aj kruto skrátenú meme verziu :D

Zdroj: Zápisky knihomolníka / imgflip.com

Teraz najčítanejšie