Denník N

Dostali mandát, aby nám vládli – nie kradli

Ďakujem všetkým, ktorí dnes pomáhali zbierať podpisy. Ďakujem všetkým, ktorí sa podpísali. Ďakujem všetkým, ktorí poslali podpisové hárky za predčasné voľby do celého Slovenska. A ďakujem všetkým podnikom, v ktorých môžeme zbierať podpisy. Dnes sme totiž strávili celý deň na Námestí SNP v Bratislave, kde sme robili Poštu prezidentovi a zbierali podpisy pod referendum.

S veľa ľuďmi sme sa dnes rozprávali. Teší nás fakt, že aj ľudia, ktorí nepodporujú predčasné voľby súhlasia, že zásadná obmena vlády by krajine prospela. Keď sa ich pýtame ako to to chcú dosiahnuť, väčšinou odpovedajú že protestmi na námestiach. Súhlasím, aj my podporujeme protesty, avšak iba referendum zakladá politikom povinnosť zaoberať sa tým, čo my ľudia po nich chceme.

Jedna pani mi dnes pri podpisovaní povedala múdru myšlienku. “Tí, čo sú tam teraz, dostali mandát na to, aby nám vládli a nie aby kradli. Preto musia byť predčasné voľby.” Je jasné, že takýmto spôsobom sa nám to podarí a prezidentovi pošleme 350.000 podpisov, potrebných na vyhlásenie referenda. Verím, že sa k nám pridajú aj ďalší, pretože na konci dňa si všetky občianske iniciatívy, média, všetky demokratické politické strany a samozrejme väčšina Slovenska uvedomia, že súčasný stav, kedy sa z novín každý deň dozvedáme nové kauzy tejto garnitúry, je neudržateľný.

Jedinou cestou sú naozaj len predčasné voľby. Som rád, že máme na Slovensku prvých 80.000 občanov, ktorí sa už podpísali a že sa pridávajú ďalší a ďalší. Pridávajú sa kaviarne, reštaurácie, kníhkupectvá. Pridávajú sa dobrovoľníci z celého Slovenska. To je veľmi dobrá správa pre nás všetkých. Len predčasné voľby môžu zmeniť pomery a prestrihať väzby medzi štátom a mafiou.

Teraz najčítanejšie

Matej Hložník

Od strednej školy sa venujem IT, no zaujíma ma dianie okolo, najmä na rodnom Slovensku. Od informatizácie služieb štátu až po to, v akej krajine budeme ďalej žiť.