Denník N

Fico si koleduje o hard protesty

Nominácia pani Sakovej na post ministerky vnútra je typickou ukážkou arogancie moci, neochoty vyšetrovať čokoľvek, papalášizmu a nulovej schopnosti vládnej sebareflexie.

Saková stála pri najväčších zlyhaniach ministerstva vnútra. Roky bola Kaliňákovou pravou rukou. Pravou rukou človeka, ktorý je zosobnením marazmu tohoto štátu a korupcie. Toto predsa nemôžeme akceptovať.

Dostali sme sa do bodu, kedy sa máme plné právo pýtať, prečo ešte nie je vyšetrovaný bývalý minister vnútra. Sme v situácii, keď smeráci potopili vlastného človeka len preto, lebo sa zúfalo boja vzdať moci. A to na Druckerovi najprv celá vláda stála.

Robert Fico… povedzme, že skutočný premiér, nám odkazuje, že nemáme právo rozhodovať o voľbe ministra vnútra a prirovnáva nás k medveďom. Ja by som radšej slovami poľovníkov, prirovnal k medveďom ľudí pána Fica: “Sú premnožené, kurňa.”

Týmto arogantným prístupom, ktorý obsahuje asi toľko sebareflexie, ako môj jedálniček tofu (0), nám chce Fico ukázať kam patríme. Robí to vždy vtedy, keď mu zateká do topánok. Lenže teraz je iná situácia a ak tam fakt dajú Sakovú…

Farmári už toho majú fakt dosť. Vôbec by som sa nečudoval, keby prišli na traktoroch s vlečkami a nákladných autách do BA a zablokovali nimi niektoré cestné komunikácie. Sto traktorov v Bratislave, doprava skolabuje (viac, ako je bežné), keď sa správne postavíš neprejde ani Balrog, ani cajti a odtiahnuť? No na to by som sa pozrel. Pár dní a Fico by osobne prišiel prosiť, nech to odpracú, že aj predčasné voľby budú.

Učitelia, sestry, lekári a aj študenti sú v tom s nami, spolu snáď so všetkými východniarmi. Možno to budú práve oni, čo začnú prví kričať ŠŠ Štrajk.

Ľudia už sú tak naštvaní, že sa nechajú nahovoriť aj na nátlakové akcie typu: Poďme si spolu posadať pred parlament, aby sa nedostali dnu ani von, poďme protestovať pred parlamentom nonstop, stačí po pár desiatkach, poďme protestovať pred domy politikov. Existuje strašne veľa spôsobov, ako im znepríjemniť život. Ak tam dajú Sakovú, koledujú si o všetky.

Teraz najčítanejšie