Denník N

Absolútna nadvláda – posledná slamka tejto vlády

Udalosti posledných dní nasvedčujú tomu, že v Smere síce prešli do ofenzívy, ale zároveň sa zakopávajú hlbšie ako nacisti v Normandii.

Posledné dni situácia vyzerá nasledovne: Slovensko pomohlo Vietnamskej tajnej službe uniesť človeka z cudzej krajiny, ministerkou vnútra je človek, ktorý má možno u Kaliňáka vlastnú zubnú kefku, v RTVS chcú silou mocou pretlačiť proruskú propagandu a prepúšťajú redaktorov ako na bežiacom páse. K tomu dostala Markíza facku v podobe miliónov, ktoré má zaplatiť Kočnerovi, lebo sudkyňa prikryla očividný podvod a patológa, ktorý obhliadal telá Kuciaka a Kušnírovej, zastupuje zakladateľka Čistého dňa. Na záver si SNS pretlačila ako náčelníka generálneho štábu nekompetentný káder s nedostatočnou hodnosťou. Zabudol som na niečo?

To, čo sa deje v RTVS a v Armáde je pokus o definitívne prevzatie moci. Je to to isté, čo sa stalo s ústavným súdom, s políciou a vlastne všetkým. Rezník a aj henten pajác v zelenom, sú dosadení na určité obdobie a nie je zas tak jednoduché ich odtiaľ dať preč. Rovnako ako policajný prezident. Dosadzujú si tam svojich, aby aj ak prehrajú voľby, boli aspoň pár rokov krytí, aby to celé aspoň trochu vychladlo. Preto treba dať veľký pozor na výber policajného prezidenta. Najlepšie by bolo, aby to bol niekto kto má panický strach zo skartovačiek, aby nám nezmizli nejaké spisy, že jo.

V RTVS je situácia ešte trošku iná, lebo sa cez to dá fantasticky ovplyvňovať verejná mienka. S Rezníkom ako riaditeľom môže Fico púšťať hocijaké bludy, ak niečo nespravíme s prepúšťaním redaktorov. Čo keby neprišiel nikto v RTVS do práce? Len Rezník so svojou bandou pár propagandistov? To by bola asi hanbička celkom. Možno aj na vyhadzov.

Ide im o všetko, tak sa rozhodli to tu prevziať úplne. Je pravdepodobné, že mali takýto krízový scenár pripravený už pred rokmi. Za žiadnu cenu nás nesmú dostať z ulíc, lebo bude veľmi zle. Už si totiž budú môcť robiť fakt čokoľvek.

Teraz najčítanejšie

Jakub Pohle

Som chudobník, prekladateľ, stand up komik, administrátor FB stránky Málo Cynizmu na toto mesto 3.0 a cynik.