Denník N

Detektív pomstiteľ

Jeffriesová je spisovateľka, ktorá sa okrem ľúbostného príbehu sústredí aj na samotný dej. Býva zamotaný, prešpikovaný tajomstvami a rozvinutý.

V týchto dňoch vo vydavateľstve Slovenský spisovateľ vyšla tretia, predposledná časť voľnej série Vojvodovi muži, ktorá hovorí o mužoch vedúcich detektívnu kanceláriu, kde sa, pochopiteľne, riešia rôznorodé prípady. V novinke Zvedený záletník sa brat a spolumajiteľ firmy zamotá do osudového prípadu, po ktorom už nič nebude také, ako bolo. Rieši sa tu téma (tolerovanej) nevery, závisti, zlosti, nesmiernej synovskej lásky, ktorá prerastie až v zášť, a adopcie.

Tristan Bonnaud sa mihol už v predchádzajúcej časti – Stratená nevesta. Predstieral tam zlodeja, aby chytil iných zlodejov. A už vtedy sa stretol s krásnou a nevinnou Zoe Keanovou, ktorá ho očarila.

On ju nie. Veď bol zamaskovaný a hrôzostrašný. Ale to Zoe neodradilo od toho, aby nevyužila kontakty a Mantonovu detektívnu kanceláriu nenavštívila s chúlostivou žiadosťou:

Zistiť, kto boli jej praví rodičia. Alebo či mal otec milenku a matka si ju privlastnila.

Teta jej totiž prezradila, že rodičia sa z ciest veľmi nečakane vrátili s malým dieťaťom, pričom o matkinom tehotenstve nikomu nepovedali… Šuškalo sa, že ju kúpili od Cigánky…

A cigánska veštica jej raz povedala strašné slová…

Si žena narodená z tajomstva a zo smútku. Buď to zničí tvoju budúcnosť, alebo privedie k úspechu. Pekný džentlmen s očami ako nebo a vlasmi ako havranie krídla ti vstúpi do života. Ak mu to dovolíš, stane sa predĺženou rukou tvojej pomsty. Ak ho k sebe pustíš, zlomí ti srdce.

Ak Zoe skutočne nie je legitímnou dcérou svojich rodičov, mohlo by to Keanovcov nadobro zničiť. Nemanželské dieťa nebolo v šľachtických kruhoch tolerované, aj keby rodičia mali vlastne dobrý pôvod. Adopcia sa tiež nenosila a navyše to vyzerá, že sa Zoein otec dopustil trestnej činnosti. Zoe je otrasená a rozhodnutá vedieť pravdu. Hoci jej bol dopriaty nádherný život, vŕtalo jej to v hlave.

A tak navštívila Mantonovcov a do cesty jej vbehol Tristan Bonnaud.

Mal nesmierne široké plecia a svalnaté nohy. Nech pri nej stoja všetci strážni anjeli! … ukázal husté čierne kučery ako grécky boh… S rovným aristokratickým nosom, modrými očami, zvodne tvarovanými perami a jemne krojenou bradou bol absolútne ohromujúci. Niet divu, že sa o ňom často hovorilo v súvislosti s krásnymi herečkami a tanečnicami, s ktorými zrejme trávil dosť času. Zoe potlačila svoju divokú predstavivosť a obrazy, čo sa jej mihali pred očami. Na to by ženy predsa nemali myslieť.

Tristan si na ňu tiež veľmi živo spomína. Do prípadu sa mu nechce a nevidí sa mu pravdepodobný. Cigáni by totiž svoje deti vraj nikdy nepredali. Jeho brat však rozhodne, že sa toho má ujať, pretože ovláda cigánčinu. Dokonca mal cigánskeho priateľa, priekupníka s koňmi, Milosha Corrieho.

Vtedy dávno. V minulom živote. Keď nenávidený starší brat George po smrti otca spálil dodatok k poslednej vôli, čím Tristana aj so sestrou okradol o dedičstvo, a vyhnal ich z domu.

George by sa mal mať na pozore. Lebo Tristan zariadi, aby jeho nevlastný brat, ten darebák, zaplatil za všetko zlé. Aj keby to malo byť to posledné, čo urobí.

Tristan je odhodlaný na všetko. Celý život čaká iba na správny čas pomstiť sa. Nikdy by mu nenapadlo, že ten čas prišiel práve s príchodom rozkošnej Zoe Keanovej, ktorá sa netají náklonnosťou k chýrnemu záletníkovi.

Tajomstvá minulosti sa začnú vynárať na povrch a odhaľovať desy, o ktorých sa nevedelo. Zoein aj Tristanov osud spolu súvisia a odkryjú usadeninu navŕšenú na dôsledkoch nezodpovednosti, márnej lásky a lží.

 

 

Teraz najčítanejšie