Denník N

Kotlebovci vyzývajú po smutnej udalosti: Postavme sa za bezpečnú Spišskú Belú

Rodiskom poslanca Národnej rady Milana Mazureka sa šíri leták, ktorý vyzýva k tomu, aby sa občania postavili za bezpečnú Spišskú Belú. Kotlebovci ukazujú opäť svoju pohotovosť, využívajú nešťastnú udalosť a šíria tlačivá, ktoré hlásajú nenávisť.

Kotlebovci opäť využívajú nešťastnú udalosť, ktorá obletela vďaka reportáži televízie Joj celé Slovensko. Prostredníctvom čiernobieleho letáku oznámili zhromaždenie, na ktorom sa chcú postaviť za bezpečnú Spišskú Belú.
„Asociálni Cigáni poflakujúci sa na každom rohu sú agresívni a obťažujú okoloidúcich“. Píšu v prvom odstavci letáku. Naskytuje sa mi tu otázka: stáva sa vám pravidelne, že vás niekto na ulici obťažuje a prejavuje agresivitu? Odpoviem si aj ja, žiaden Róm ma neobťažoval a už vôbec nebol agresívny. Áno, pod vplyvom alkoholu sa stáva, že po sebe Rómovia pokrikujú, prípadne dôjde medzi nimi aj k bitke. Všetko si ale vždy vyriešia medzi sebou, v krajných prípadoch je potrebný zásah polície. Ak ale hovoríme o agresivite, tak mi prídu na um páni v zelenom, ktorí po mne niekoľkokrát pokrikovali, pretože som si ich dovolil kritizovať.
Napadli aj políciu„Miesto práce v prospech slušných ľudí a ochrany občanov Slovenska sa venujú policajti iba zakrývaniu neustále pribúdajúcich korupčných káuz.“ Zavádzanie? Z vlastnej skúsenosti viem, že rádový zamestnanec policajného zboru sa väčšinou skutočne stará o bezpečnosť občanov. Opäť ale vidíme pohotovosť  kotlebovcov, ktorí využívajú momentálnu nedôveru spoločnosti v políciu. Okrem Rómov sa im teda podarilo uraziť aj všetkých poctivých policajtov.
 
„Už aj mladé dievčatá sa tak stávajú obeťami zvrhlých asociálnych parazitov. Postavme sa spoločne proti tomuto systému a žiadajme ochranu pre svoje rodiny.“ Hovoria v treťom odstavci. Bohužiaľ sa tieto ohavné udalosti stávajú po celom svete a na vine nie sú vždy len „paraziti z osád“. Neviem teda ako nám pomôže postaviť sa proti tomuto systému. (Ne)fašisti znova len strašia, z čoho je nešťastná hlavne Rómska komunita. „Vstávam každý deň do práce, živím rodinu a po tejto udalosti mi znova bude každý nadávať do Cigána“, hodnotí smutne pri rozhovore o pokuse o znásilnenie mladej slečny jeden z Rómov, ďalší uznáva: „Cigán kradne, nechodí do roboty, ale neznásilňuje“ . Čin obaja z opýtaných odsudzujú a hovoria aj o tom, že človeka, ktorý je schopný zmôcť sa na tak ohavný čin medzi sebou nechcú.
Postavme sa teda za Spišskú Belú, ale aj za Slovensko bez nenávisti a nepodporujme šírenie poloprávd.

Teraz najčítanejšie