Denník N

V lete jedine na cestách

Špeciálne letné vydanie cestovateľského festivalu Cestou necestou zavíta do 4 miest na Slovensku.

S prichádzajúcimi štyridsať stupňovými horúčavami, dovolenkovým šialenstvom a výletmi kade tade si budete môcť prísť trochu vydýchnuť  v temínoch 23.5.-14.6.2018 na unikátnych cestovateľských prezentáciách.

„Čo sa tak vybrať na polročný trek cez hory v Severnej Amerike?“ V Poprade, Banskej Bystrici a Žiline sa predstaví historicky prvý Slovák, ktorý zdolal 4000km „Pacific Crest Trail“ z Mexika do Kanady. Nedotknutú a panenskú prírodu Namíbie a Botswany si vychutnáme za volantom terénneho 4×4.

Čaká nás taktiež stredoamerická perla s tropickým dažďovým pralesom, nádychom exotiky a mixom všetkých kultúr – Panama.

Z tepla strednej Ameriky sa prenesieme do mrazivej tajgy, spoznáme autentické Rusko a prevezieme sa po transibírskej magistrále. Dozvieme sa ako zarábať a súčasne cestovať v 17 krajinách Európy. Jedinečné prednášky o Faerských ostrovoch a Maroku v podaní dokumentaristu, cestovateľa a profesionálneho fotografa – Patrika Paulínyho sú pre vás pripravené v Bratislave.

Výnimočné zastúpenie budú mať „NÁROČNÍ“ Košičania, ktorí sa prednáškou v Poprade prídu rozlúčiť s rodnou hruďou a vyrazia na ich ďalšiu výpravu na starom mercedese smerom na východ.

Kompletný program festivalu nájdete na: cestounecestou/podujatia alebo na facebooku

Text: Milan Hano

Fotografie: Dávid Varga, Patrik Paulínyi, Michal Hertlík

Teraz najčítanejšie

Cestou Necestou

Inšpirujeme ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Organizujeme viac ako 50 cestovateľských podujatí vo viac ako 15 mestách Slovenska. Prostredníctvom Expedičného fondu podporujeme cestovateľské expedície. Chceš sa inšpirovať, prezentovať alebo plánuješ dobrodružnú expedíciu? Viac na: www.cestounecestou.sk