Denník N

O anjeloch v politike.

Neviem aká sila rozpútala migračné pohyby do Európy (Nemecka), aké vnuknutie primälo Martina Schulza kandidovať na spolkového kancelára, neviem aká sila rozpútala emisný pohon na Volkswagen, ale nakoniec všetci chceli zosadiť kancelárku Merkelovú. Niekto za politiku otvorených hraníc, niekto zato, že len vlažne bránila záujmy automobilky, niekto chcel na jej páde vytĺcť miliardu a niekto bez maturity (jazykovo nadaný) len uveril, že na to má. Keď na konci minulej zimy preferencie SPD dobehli CDU-CSU, začala poľovačka na Babiša a V4 sa stalo príťažou pre Slovensko (premiéra). A najväčší krikľúni mali gradovať atmosféru, ktorá zmetie kancelárku z politického Olympu. Najdlhšie vydržali nemeckí zelení, ktorí umne stupňovali požiadavky tak, aby Jamajka bola len krátkou epizódou odsúdenou na neúspech.

S údivom dnes počúvam, kto všetko “odstrelil“ Roberta Fica z premiérskeho kresla, ako len blbec nemení názory, ako sa prehliada, že západní spojenci (podľa BND) tajne disponovali a testovali začiatkom 90-tych rokov (v neutrálnom Švédsku) vorky Novičoku (projekt Foliant), vrátane britského Porton Down neďaleko Salisbury. Šéf výrobného zariadenia generál Kuznevič absolvoval v roku 2002 svoj posledný (vďaka Mossadu) let zo sýrskeho Aleppa do Moskvy. Očakával by som, že rečníci na Globsecu by to mohli vedieť …

V roku 2004 sa postaral žolík v rukách Smeru Béla o to, že sa stal prezidentom Ivan Gašparovič. Po voľbách v roku 2009 bol asi jediný, kto odchádzal spokojný z hotela Bratislava po Radičovej prehre… náš Béla. Je pravdou, že nebyť Bélu, Andrej Kiska by dnes zrejme nebol prezidentom a zostal by len (dobrým) anjelom… a ja by som sa nenavážal do Richarda za pád Radičovej vlády.

Ale hovoriť o principálnom postoji Hídu, ktorý z princípu svojej existencie nemôže byť principiálny, je nad môj pochop. Viem si predstaviť robiť prezidenta na polovičný plyn, šéfovať strane na polovičný výkon, ale mať len polovičné informácie … to začína byť kritické. Tá šikovná časť Slovenska je … obávam sa, tá druhá. Či sa to niekomu v pozadí páči alebo nie (zboru poradcov, aby nedošlo k omylu).

Čas na RedBull. RedBull vám dáva krídla …

Teraz najčítanejšie