Denník N

Prenasleduje ju

Kráča, ale čosi tu nesedí…

Praská vo švíkoch, ulica úzka, áut neúrekom, ani prechádzať sa nedá. Jeden parkuje, ďalší mu dáva akustické signály, poniektorí zapnú výstražné svetlá a nerobia si ťažkú hlavu. Ani ona na tom nie je najlepšie, spravila tri okruhy a situácia nie a nie sa stabilizovať, práve naopak, stále väčší chaos. „Jéj, možno tu,“ s radosťou v hlase vyhadzuje smerovku a tlačí sa. Váhať nesmie, to je najhoršie, stačí trocha a voľné miesto ti ujde spred nosa.

Vybehne von, kontroluje situáciu, ešte trocha potiahne doprava a môže byť. Svetlá vypnuté, kabelka na pleci, podľa všetkého stíha. Súvislý prúd áut, dostať sa na druhú stranu nie je jednoduché. Pozerá smerom na vodiča, chápavý inteligent, už je na opačnej strane ulice. Tu by to malo byť, húta, orientačné čísla domov majú stúpajúcu tendenciu. Desať, to je ono, zvláštne, na internete dom vyzeral trocha inak. Možno rekonštrukcia fasády, celkom reálna možnosť, ešte raz kontroluje situáciu. Je to on, už sa opiera do celkom pohľadnej drevenej brány. Paráda, aj ozdobné kovanie, skutočne pekná práca.

Prítmie, dvere vŕzgajú, aké tajomné, pred ňou niekoľko pomerne vysokých schodov. Pomalými krokmi vyjde hore, v maličkej miestnosti po ľavej strane zbadá tvár. Nevenuje sa jej, stavila na inštrukcie, mali by byť presné. Kráča, ale čosi tu nesedí, zase tvár, celkom určite žena. Nechápe, nepozná ju, prečo by sa jej mala venovať. Alebo áno? Pochybnosti, stále silnejšie, akoby jej chceli našepkať. Nerozumie, je zmätená, sama sa v tom stráca.

Zmena smeru, skúsi to odznova, dvere na miestnosti sú pootvorené. Hľadí dovnútra, presne do tváre, už to prichádza, kdesi ju už videla. Široký pojem, chýba presnejšia definícia, narýchlo spracováva všetky vnemy. Postúpi o krok bližšie. „Iva?“ kladie otázku. Ticho, po ňom úsmev, jemný, opatrný. Hm, tak predsa, stretnutie po toľkých rokoch, zmenila sa, ale nie veľmi. Vrúcne objatie, rozhovor sa rozprúdi, boli si také blízke, kedysi dávno.

 

Chcete si prečítať všetky moje blogy? Aktivujte si  „odoberanie e-mailom“, ktoré je umiestnené pod menom blogera na stránke vpravo a budete mať prehľad o mojej tvorbe.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.