Denník N

Reborn – do tretice a snáď naposledy

Ani ďalší blog nenechal Reborn bez komentára a jeho fanúšikovia veru tiež nezaháľali. Reborn si hojil rany zdieľamím vlastného, patetického textu: „Som nenávidený a súdený, Obklopený zo všetkých strán. Za puto k vlasti príjmam bolesť, cítim cenu rán. Pevne na nohách stojím, Dýka zrady srdcom preniká. Som otrok vo vlastnej zemi. Za oponou lží, pravda zaniká.“ Fanúšikovia chválili, lajkovali a komentovali. Len ma napadá otázka, čo sú lži a čo je pravda, pán Reborn? A čo vidieť za oponou vo vašom panoptiku?

K môjmu blogu sa Reborn 27. mája vyjadril takto: „Hľa, tu pán Benčík opäť bojuje na svojom fronte ako len vie. Skorej by som to prirovnaj k sexuálnej deviácii. Čo tento protinárodný špehúň stvára je žalostné.“ Dnes tento status už nie je viditeľný, takže buď ho zmazal, alebo upravil súkromie. Vyjadrím sa iba k zmienke o „sexuálnej deviácii,“ ostatné nestojí za reakciu. Nuž mnohým skôr pripadá ako sexuálna deviácia ak niekde v polotmavej miestnosti krepčí v objatí a zatína päste pár desiatok polonahých spotených chlapov, ako tomu býva na Rebornových vystúpeniach. Ale ako sa povie, sto ľudí, sto chutí, tak nech sa chlapci zabavia. Poďme radšej k fanúšikom. Akýsi Rebornov priateľ  menom „Filip Krvavohlavy“ s južanskou vlajkou na profile, sa prezentoval na patričnej úrovni. Okrem pár lacných urážok a vyhrážok, či junáckej výzvy pre NAKA, nechýbali slovíčka ako „obrezaný“ či „chazarský“ čím Filip dokonale potvrdil, že majster Reborn zaručene nemá nič spoločné s extrémizmom či antisemitizmom. Iba mimochodom, Filip je úplne vedľa.

Na druhý deň Reborn napísal: „Nezabudnem na ľudí ktorí stáli/stoja pri mne. Ľudí ktorí mi pomohli opäť vstať. Taktiež na tých, ktorí pre svoje pohodlie, hlúposť či strach, sa mi otočili chrbtom.“ A prvý bojovný komentár pridal odsúdený vrah Vlastimil  Pechanec, protagonista extrémistickej Dělnické strany sociální spravedlnosti:“Boj pokračuje!!!

Do boja sa hotuje aj z predchádzajúceho blogu známy kotlebovec Jan Kaleta. Aj podľa Kaletu: „Boj pokračuje!!!“ Aký je mladý muž originálny, však? Ešte aj s tými tromi výkričníkmi to odpísal od Pechanca.

Komentár, z hľadiska Reborna údajne veriaceho v starých slovanských bohov, tak trochu schizofrenický, napísal ďalší kotlebovec Tibor. Okrem ľudáckeho hesla: „Verný Sebe Svorne Napred!“ pridal aj: „Za Boha Za Národ!“ Tak ako, majster Reborn? Za nášho kresťanského Boha, alebo za vášho Peruna?

Spoločnou fotografiou s Rebornom sa na jeho stránke pochválila česká extrémistka Hana, absolventka v týchto kruhoch mimoriadne obľúbenej a frekventovanej vysokej školy života. Za povšimnutie na fotografii stojí aj Hanin kamarát a jeho tričko. Ide o tričko gréckej neonacistickej, antisemitskej kapely Der Stürmer, ktorej piesne sú oslavou pohanstva a národného socializmu.

Alebo priamo Adolfa Hitlera, ako je tomu v skladbe Adolf der Große z albumu A Banner Greater Than Death: „Behold he who united Aryan Nations, whose hand would crush the semitic snakes. He who brought the triumphant rise of Fyrfos. Hitler your name shall be praised! Shall be praised!

O ideológii skupiny Der Stürmer hovoria jasnou rečou aj jej tričká. Je tu apoteóza hitlerovského nacizmu a otvorený antisemitizmus.

Prečo je Hana Habichová extrémistka? Pretože stačí nazrieť na jej profil a netreba ani viac slov. Hajlovanie v čiernych šatočkách s hajlujúcimi rukami a nápisom adolf.

Detinská radosť z trička „Hello Hiti“ so štylizovaným kocúrikom Adolfom s mašličkou vo vlasoch: „Krasavec.“

Fotografia s vrahom Pechancom, s ktorým má spoločnú fotku aj Reborn.

Gratulácia k narodeninám kamarátovi z rovnakej stajne. Torta s hajlujúcou pravicou aj hakenkrajacm. Dúfajme, že „Kulíšek“ si pochutil.

A ďalšia torta jednému z jej kameraden, Rudovi. Ešte väčšia, originál s hakenkrajcom a totenkopfmi.

Vše nej Pane Mengele,“ napísala k narodeninám sadistu v lekárskom plášti z Auschwitzu.


Všechno nejlepší 14/88“ k výročiu narodenia Hitlerovho, po Göringovi druhého nástupcu, Rudolfa Hessa. Ak si nespomínate, 1488 je tá cifra, ktorá „náhodne“ vyšla kotlebovcom pri obdarovávaní ich menej majetných prívržencov.

A samozrejme nechýba ani Hitler, pretože pani Hana tvrdí: „Já raději strýčka Adolfa

Keďže sme dosť dlho žili s Čechmi v jednom štáte, po Češke sa patrí kvôli vyváženosti predstaviť Slováka. Tento má síce možno trochu poľsky znejúce meno, ale zato je najmladším poslancom parlamentu a jeho sláva dotýka sa hviezd. A samozrejme, tiež má s Rebornom spoločnú fotografiu.

A pán poslanec, hoci sám má na krku rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici voči ktorému sa odvolal, prišiel Reborna podporiť aj na verejné pojednávanie na Najvyššom súde v Bratislave.

Pána poslanca netreba zvlášť predstavovať. Je to náš hrdina spred bratislavskej Hlavnej stanice kde udatne pozdvihol meč svojho hnevu proti hroziacej moslimskej invázii.

Vie čo si myslieť o Hitlerovi a holokauste.

Či ako naložiť s Rómami.

A samozrejme, tak ako Hana Habichová nie je žiadna neonacistka, ani Mazurek nie je žiadny nácko, či nebodaj fašista. To, že jeho statusy do bodky napĺňajú fašistický naratív, je určite iba náhoda.

Konečne rovnaká ako veci spájané s menom Jaroslav Pagáč – Reborn. Aj on má evidentne iba smolu na kamarátov a kamarátky s ktorými sa fotografuje a komunikuje na sociálnej sieti.

Doplnené 17.6.2018

Predstavte si tú smolu a zhodu akiste iba nešťastných náhod, že Rebornovi vyjadril podporu istý Jiří Varadínek z Krumlova, ktorý ako sa zdá podľa jeho vlastných vyjadrení nie je neznámy tamojšej polícii. A hoci určite ani on nie je žiadny neonacista, rasista či nadajbože antisemita, práve statusmi v tomto duchu sa to na jeho profile priam hemží: „No a protože spousta lidí u nás neví,co se děje na Slovensku a že tam proběhla brutální razie protiteroristického komanda tzv.NAKA proti nacionalistům, tak veřejně podporuji mého FB přítele Jaroslav Pagáč, jeho kapely Reborn a Parom,a dávám jednu z jeho nej skladeb a nej skladeb PaganMetalu v CZ/SK obecně….

Varadínek okrem Reborna počúva aj iných borcov. Najfrekventovanejší je Ortel, ale nechýbajú ani iní. Napríklad pôvodná, otvorene neonacistická kapela Tomáša Hnídka – Ortela, Conflict 88.

Či ikona nazi rocku, frontman skupiny Skrewdriver a zakladateľ Blood & Honour, Ian Stuart Donaldson.

Varadínek má viaceré statusy o Hitlerovi. Potešila ho napríklad detská omaľovánka.

To že Hitler chcel vyhladiť Slovanov je podľa Varadínka iba „propaganda dlouhonosejch.“ Prišiel na to štúdiom Hitlerovho Mein Kampf.

V komentári k vlastnému statusu o Hitlerovom kandidátskom prejave, Varadínek o Hitlerovi tvrdí: „Hlavně je to nadčasové“ a pokračuje: „Mě úplně spadla čelist, když třeba v Mein Kampf psal – židé podporují příliv negrů k Rýnu, aby pošpinili německé ženy…

A toto bude zrejme spomínaný výrok v originále. Čo znamená XXX je jasné.

A ešte raz Adolf Hitler.

Himmlerov projekt SS Lebensborn. Podľa Varadínkom zdieľaného článku išlo v skutočnosti o priam humanitnú pomoc mladým mamičkám. Varadínek o tom chcel sám napísať článok, lebo: „to, co z tohoto bohumilého projektu udělal mainstream je k zblití...“

Holokaust je samozrejme podvod: „Té oficiální verzi snad dnes věří jen lidé choří na mozek, Antifa, Jirka Černohorský a bílá velryba.

Známy podvrh cárskej tajnej polície Protokoly sionských mudrcov sú pravdivé. Lebo: „A pokud je to podvrh, jaktože se do písmene naplňují?

O Jiřím Bradym, ktorý prežil Terezín aj Auschwitz kde zahynuli jeho rodičia aj mladšia sestra, sa vyjadril takto: „A jděte s tým Bradym do prdele, plný média nějakýho nýmanda, koho to zajímá…

V komentári ešte na vysvetlenie doplnil: „To je nějaký židák, co se za druhý světový vojny, kdy miliony mužů na všech stranách bojovali a umírali, tak on se válel někde v Polsku na táboře…

V Inom komentári to schytal Soros: „Ta židovská zrůda“ a spomínal sa Adolf Hitler, lebo: „čím dřív sa budeme mít fakt špatně, tím líp… Než nás tu vyměnej za pologramotné muslimy a negry

K Varadínkovej obľúbenej téme niečo názorné.

A ešte niečo o utečencoch: „Nepřirovnávejte tu lůzu co se hrne do Evropy ke zvířatům. Zvířat je mi líto. Na rozdíl od tý svoloče maj srdce a duši. A i poslední červ má větší hodnotu.

Ako vidieť z ukážok, Varadínek naozaj nie je rasista. Kdeže. Takže ho úprimne poteší ak súd to isté konštatuje o Kotlebovi: „Správnej soudce…

Na základe ukážok z profilu Rebornovho fanúšika a Facebookového priateľa môžeme konštatovať, že spevák patetických popevkov je určite iba nevinným zbožným veriacim v starých bôžikov a s extrémizmom, neonacizmom, antisemitizmom či rasizmom určite nemá nič spoločné. Poprajme mu teda čím viac verejných prejavov sympatií od podobných kamarátov, pokoj v duši a presnú mušku. A v neposlednom rade čestného sudcu a spravodlivý rozsudok.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.