Denník N

Ľuboš Blaha je extrémista, preto som naňho podal trestné oznámenie

Je to jednoduché: ak by ste si do textov Ľuboša Blahu namiesto komunistov dosadili Hitlera, rozdiel nenájdete. A mňa to už prestalo baviť.

Dnes, 7. júna doobeda, som bol na polícii, kde som podal trestné oznámenie na poslanca za Smer a predsedu parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľuboša Blahu pre podozrenie z porušenia § 422d Trestného zákona.

§ 422d hovorí o popieraní, spochybňovaní, schvaľovaní alebo ospravedlňovaní holokaustu a zločinov režimu postaveného na fašistickej ideológii. Často sa spomína v súvislosti s náckami – hlavne vtedy, keď hovoria, že až tak zle nebolo, a v skutočnosti tým myslia, že bolo dobre.

Rovnaký paragraf však hovorí aj o popieraní a spochybňovaní zločinov režimu postaveného na komunistickej ideológii – a Ľuboš Blaha často hovorí, že až tak zle nebolo a v skutočnosti tým myslí, že bolo dobre.

Trestné oznámenie som podal v súvislosti so statusom, ktorý zverejnil na svojej stránke na Facebooku dňa 27. mája. 

Okrem iného v ňom napísal, že za socializmu sa stavali paneláky a dávali pôžičky. Je to nepochybne pravda, akurát, že aj za Hitlera sa stavali diaľnice a napriek tomu existuje univerzálna zhoda, že je to príliš slabé ospravedlnenie neľudskej povahy nacistického režimu. To isté by malo platiť aj pri režime komunistickom.

Ľuboš Blaha tiež v spomenutom texte napísal – a toto je citát – “komunisti zobrali slobodu kšeftárom, podvodníkom, zlodejíčkom a nemorálnym cynickým a arogantným milionárskym prasatám.”

Problém je, že Ľuboš Blaha klame: politickí väzni a ich rodiny by určite nesúhlasili a prenasledovaní farári rovnako nie. Je to v skutočnosti hrubá a nechutná urážka všetkých, ktorí za komunizmu trpeli a zomreli. Lebo áno, boli aj takí a neboli to kšeftári, podvodníci, zlodejíčkovia ani milionárske prasatá.

Celý status si môžete prečítať tu, trestné oznámenie som podal, lebo som presvedčený, že uvedenými dvoma výrokmi sa poslanec Ľuboš Blaha dopustil trestných činov ospravedlňovania a popierania zločinov režimu postaveného na komunistickej ideológii presne tak, ako to § 422 uvádza. Ak by ste si za komunistov dosadili Hitlera, rozdiel nenájdete: veď bolo aj dobre a ak boli obete, zaslúžili si to.

No a Ľuboš Blaha? Aj argumentovať bude presne ako náckovia.

Bude hovoriť, že ho stíhajú za to, že hovorí pravdu, hoci v skutočnosti klame. Bude hovoriť o Denníku N, s ktorým to nesúvisí, o Kiskovi, ktorý s tým nič nemá, a o opozícii, ku ktorej som rovnako kritický. Bude hovoriť, že som udavač, hoci text zverejnil on, že mi ide o publicitu, na ktorú sa môžem vykašľať, a že mám ambície, ktoré nemám. Spomenie mainstream a kapitalizmus, možno povie, že za komunizmu by sa nič také nestalo a aspoň raz bude mať pravdu – nestalo, ale nie preto, že sloboda bola väčšia.

V skutočnosti ide o to, že Ľuboš Blaha je poslancom najsilnejšej vládnej strany a predsedom parlamentného výboru pre európske záležitosti. Bojuje proti fašizmu, stojí v prvom rade pri pochodoch, ale zmestí sa pod rovnaký paragraf ako tí, proti ktorým bojuje.

Náckovia hovoria, že Hitler staval diaľnice, Ľuboš Blaha, že komunisti stavali byty.
Náckovia hovoria, že obete síce boli, ale zaslúžené, Ľuboš Blaha hovorí presne to isté. Rozdiel je len v tom, že nácisti ich vyberali podľa rasy a Ľuboš Blaha podľa majetku.

Rozdiel medzi náckami a Ľubošom Blahom neexistuje, poslanec vládnej strany je rovnaký, len z opačnej strany. Je síce vládny, ale extrémista. Preto som naňho podal trestné oznámenie. Nikto ma na to nenahovoril, nikto mi za to nezaplatil a aj ja by som tú hodinu a pol vedel robiť niečo iné, len sa na to už nemôžem pozerať. To je všetko.

Radi ma môžete mať tu.

Teraz najčítanejšie