Denník N

Overené

Hlupaňa, ako tomu mohla veriť…

Zrkadlo zahalené parou, niekoľko rýchlych pohybov, už vidí aspoň čosi. Kefa na vlasy, začesať dozadu, veľké kúzla neprichádzajú do úvahy. Limity, ktoré nepustia, čas, ktorý nezvrátiš, každodenná naháňačka pred odchodom z domu. Spokojnosť? Nie, len keby vedela čo s tým.

Ľahký župan v ruke, takmer si ho obliekla. Nemala by, veľmi dobre vie, ale stojí. Len tak, pred zrkadlom, aj tak je to dnes lepšie, namiesto práce, výlet. Prijala by aj každý deň, ale v jej prípade ide o výnimočnú udalosť, šéf rozhodol. Už niekoľko týždňov poriadne tvrdé podmienky, makali od rána do noci, potom už len posteľ. Zúčastnia sa všetci okrem jedného, život prináša aj výnimky, je za tým maličký človiečik. Závidí, ale veľmi nie, len tak na chvíľku, ako sa hovorí, pohrať sa.

Niekoľko hltov kávy, treba sa rozhodnúť, športový štýl bude najlepší. Tričko v kombinácii s kraťasmi, toto nie, veľmi farebné, tu je problémom nevyhovujúci strih. Biele, celkom pasuje, ešte nohavice, dôsledná kontrola, dobre vyzerať je dôležité. Schvaľovací proces úspešný, ale ten dekolt. Červený s bielym pásikom, koža citlivá na najmenší dotyk, to teda dopadla. Hlupaňa, ako tomu mohla veriť, obyčajný rastlinný olej, ochranný faktor 50, overené na vlastnej koži. Zaručené rady, je ich plný internet, už nikdy viac.

Káva už nie je, raňajky nestíha, najvyšší čas vyštartovať. Batoh otvorený, akoby čosi chýbalo, krátke zamyslenie pomôže. Opaľovací krém, bez neho ju na slnko nikto nedostane, uloží ho, zatvorí zips a vychádza z bytu.

 

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.