Denník N

Cisárovnine nové šaty

Kto by nepoznal rozprávku o samoľúbom vládcovi, ustráchanom dvore a pravdovravnom dieťati.

A práve Andersonovho cisára pripomína „panovanie“ ministerky Lubyovej. Ako čerstvo menovaná cisárovná vzbudila vo svojom „ľude“ nádej, že jej „vláda“ bude lepšia ako vláda jej predchodcov. Po pár týždňoch zaujala výberom svojho tajomníka a všetkým okolo seba ukázala, ako je to s jej nezávislosťou. (Čo tam po nej, hlavne, že je cisárovnou.) Po polroku na „tróne“ podľahla čaru vládnutia a jediné, na čo sa sústredí, je obhajoba svojho majestátu. Samozrejme ako bystrá panovníčka vie, že ľud potrebuje rozprávky, a tak na požiadanie sľubuje zvyšovanie platov (za sľuby nič nedáš), básni o fínskom modeli a X miliónoch, ktoré niekedy prídu do školstva.

Ako správna cisárovná je presvedčená, že pravda je len to, čo vraví ONA a kto o tom pochybuje, bude o hlavu kratší. Ako správna cisárovná vie, že jej moc závisí od iných, a tak v jej kráľovstve majú šancu potrimiskári, ktorým ide len o jedno, urvať si čo najviac zo štátneho koláča (viď VUDPaP) Ako samoľúbej po moci bažiacej cisárovnej ide len o jedno – mať svoj trón.

Páči sa Vám táto rozprávka… že nie… tak príďte v pondelok 18.6. 2018 od 7:00 h do 14:30 h ministerke a všetkým povedať, že táto ministerka – cisárovná je nahá!

Róbert Beutelhauser

Iniciatíva slovenských učiteľov

Teraz najčítanejšie

Iniciatíva slovenských učiteľov

Sme nezávislá apolitická iniciatíva učiteľov z celého Slovenska, ktorej záleží na budúcnosti nášho školstva. Spojili sme sa s cieľom poukázať na problémy, ktoré školstvo sužujú a zároveň dosiahnuť zmenu, pretože nám nie je jedno, v akom stave sa súčasne školstvo nachádza.