Denník N

Google Flights – vyhľadávač, ktorý treba poznať

99% ľudí na Slovenku používa Google na vyhľadávanie, veľa ľudí má Google Calendar a takmer každý mailuje cez Gmail. Google ale ponúka omnoho viac. Jedným z vydarených projektov, ktoré nie sú tak známe, je Google Flights. Ako funguje a aké su jej výhody?

Google Flights je vyhľadávač letov, ktorý je hľadá lety rôznych leteckých spoločností. Nájde rôzne kombinácie, jednak na európske lety, jednak na tie dlhšie, smer Amerika, Ázia.

V čom spočívajú jeho výhody? Prečítaj si 3 tipy, ktoré ti ušetria čas, peniaze a pomôžu k nájdeniu tej naj letenky.

  • Vyhľadávať sa dá aj multi – city – t.j. prílet a odlet nemusí byť z toho istého letiska, ale napríklad aj Viedeň-Brusel, Amsterdam-Budapešť. Výhoda je to najmä v tom, že si lety môžeš lepšie prispôsobiť svojim potrebám a vďaka tomu, že máš viac možností, nájsť aj nižšiu cenu:
    1pic
  • Dá sa zvoliť vyhľadávanie z 5 letísk – t.j. odlet z Viedne, Budapešti, Bratislavy, Brna alebo Prahy a prílet do New Yorku, Philadelphie, Washingtonu, Jacksonville alebo Orlanda. Vieš si tak nakombinovať to, čo sa ti najviac hodí a ideálne aj nájsť najnižšiu cenu:
    2.pic
  • Na mapke si môžte pozrieť ceny do akejkoľvek destinácie, stačí si zvoliť letisko/letiská (opäť, maximálne 5), z ktorého/ktorých chceš odlietať.  Takže keď vieš, že chceš ísť do Talianska z okolitých letísk v júni, navolíš si odletové letiská Bratislava, Viedeň, Budapešť, Praha, Katowice, nastavíš dátum a pozeráš cez mapku, ktorá trasa je najvýhodnejšia:
    3pic

Používaš Google Flights? Čo máš na nich najradšej? Máš vychytávku, ktorú využívaš a nie je tu spomenutá? Napíš ju do komentárov pod článok!

Ak chceš o cestovaní získať viac tipov, celé know-how nájdeš na mojom Travelhacker blogu. Ak chceš cestovať, no nevieš, ako a kde začať, odporúčam ti moju knihu Cestuj bez miliónov, ktorú pravidelne aktualizujem o nové tipy a triky, ktoré získavam počas ciest.

Janka Travelhacker

Teraz najčítanejšie

Janka Schweighoferová

Cestovateľka a zakladateľka webu travelhacker.blog. Pomáham ľuďom cestovať po svete šikovne a lacno vďaka praktickým tipom a vychytávkam, ktoré šetria čas, nervy a peniaze. Verím, že precestovať svet môže každý a netreba k tomu milióny na účte. O tom, ako na to, píšem blogy, knihy a robím workshopy.