Denník N

Zaplaťte si lepšiu politiku

Úspešnú politickú stranu si na Slovensku nezaloží len tak hocikto. Nie je náhoda, že za všetkými novými politickými stranami stojí buď lepší alebo horší bohatý podnikateľ alebo utajení sponzori. Kým sa nová strana etabluje, stojí to veľa peňazí. SPOLU sa napriek finančnej bariére pokúša vystúpiť z kruhu a uspieť bez veľkého mecenáša. Zatiaľ sa nám to darí, hoci sme ľudia, ktorí sa živia prácou a stranu financujeme prevažne z našich príspevkov. Ako sme to zvládli v druhom štvrťroku 2018?

Ako sme financovali SPOLU?

SPOLU – občianska demokracia za posledné 3 mesiace vyzbierala 34 770,44 EUR. Hlavným podielom boli príspevky členov: 26 713,44 EUR a 8057 EUR prišlo od sympatizantov SPOLU. Celková suma sa dá rozdeliť aj podľa výšky – päť členov (medzi nimi aj ja, keďže SPOLU posielam svoj poslanecký plat) a traja sympatizanti prispeli viac ako 200 EUR, 43 darcov prispelo nižšou sumou ako 200 eur.

Zoznam darcov nad 480 eur (zverejňovaných nad túto sumu podľa zákona) nájdete tu.

Na čo sme míňali?

SPOLU financujeme veľmi úsporne, nemáme vlastné priestory a dokonca ani kávovar.  Snažíme sa míňať najmä na to, bez čoho sa nedá zaobísť – na reklamu. Zvyšné peniaze sme si odložili na jeseň.

snem (vrátane reklamných materiálov a prenosu) 8 591,19 €
Náklady na produkciu – foto, video 1 200,00 €
reklama offline 4 970,35 €
reklama online 12 001,35 €
prieskumy 1 318,80 €
ochranná známka 573,60 €
režijné výdavky 274,00 €
28 929,29 €

 

Prvý snem SPOLU v Poprade

Milionárokracia nie je demokracia

Aby ste ma zle nepochopili, nie som proti tomu, aby úspešní bohatí ľudia vstupovali do politiky. Bohatstvo ale nesmie byť bariérou pre ostatných občanov. Ak chceme byť skutočne demokratickou krajinou, potrebujeme Rekonštrukciu štátu – rekonštrukciu najvyšších poschodí straníckej politiky, a to k väčšej otvorenosti pre všetkých – učiteľov, lekárov, aktivistov, starostky, ochranárov, ktorí v nej majú nezastupiteľné miesto.

SPOLU je závislá len od členov a sympatizantov, a zodpovedá sa len im.

Lepšiu politiku si môžete platiť TU.

Ďakujeme!

Regionálni lídri SPOLU v Banskej Bystrici

Takúto finančnú správu vám predložíme každý štvrťrok. Chceme byť dôslední, lebo práve na financovanie doplatilo už mnoho strán. Kompletné správy nájdete na našom webe https://stranaspolu.sk/financovanie

Sledujte nás na https://www.facebook.com/stranaspolu/

Teraz najčítanejšie