Denník N

Hail Hydra. Zmŕtvychvstanie nacistických zombies Guidemedia, dejstvo štvrté

Keď som ešte minulý rok po tretí raz písal o otvorene neonacistickom vydavateľstve Guidemedia etc., dúfal som, že tento hnedý mor nejaký čas neuvidím. Schopnosť českej hydry zregenerovať sa a znovu sa postaviť na nohy som však zrejme podcenil.

Zdroj: ComicBook.com

Podnet z predošlého článku neostal na moje milé prekvapenie bez odozvy. Provider s e-shopom rozviazal spoluprácu približne vo februári tohto roka. Náš směr potom dlhšie nefungoval.

Keďže sa zrejme minuli možnosti a vydavateľ si uvedomil, že pri webhostingu je zraniteľný, zvolil cestu platformy Plugo. Ide o niečo podobné ako v slovenských podmienkach pomerne bežný PrestaShop. Zaplatíte si moduly a dostatok priestoru na dáta, ktoré využívate. Takýto druh prezentovania obsahu sa prirodzene ťažšie kontroluje a blokuje. Pasivita však ovocie neprináša, preto som aj zástupcu danej aplikácie kontaktoval nasledovným spôsobom.

Zdroj: súkromný Gmail

Keď už im teda narástli nové hlavy, poďme sa im trošku povenovať.

Najnovšou vlajkovou loďou aktuálnej ponuky Guidemedia je akési voľné pokračovanie Mein Kampfu s názvom Zweites Buch (Druhá kniha, pozn.autora), ktoré istotne zahreje srdce každého pravého hajlujúceho spoluobčana.

 Zdroj: E-shop Náš Směr

Ďalším hnedým prírastkom do ponuky je útle dielo Planoucí duše od jedného z najfanatickejších prívržencov nacizmu a Hitlera vôbec, belgického dôstojníka Leona Degrella. Ako vidíte, opäť inšpirácia pre výhradne mierovo a študijne zameraných jugend.

Zdroj: E-shop Náš Směr

Marián Magát a ďalší amatérski nadšenci histórie musia skákať od nadšenia a hádzať výhradne 44,5° pozdravy.

Neschopnosť zákona nielenže zhatiť akékoľvek podobné aktivity, ako aj postaviť aspoň hlavných zodpovedných pred súd a aj ich právoplatne odsúdiť, je priam šokujúca. Zdá sa, že v takýchto prípadoch je česká polícia a ďalšie orgány asi tak účinné ako tie slovenské v prípade absolútne mierového objektu Nočných vlkov necelých 10 kilometrov od jadrovej elektrárne Jaslovské Bohunice.

Nedá mi, „ďobnem si“ ešte do jedného subjektu, ktorým nie je nik iný ako Partner Technic, jeden z najväčších knižných distribútorov na slovenskom trhu. Po „miniškandáliku“ s knihou Mor v Rusku na veľtrhu Bibliotéka 2018 a neskoršom ponúkaní titulu od slovenského Rosenberga, Štefana Polakoviča, propagujú prostredníctvom svojho newsletteru aj vyššie spomínané tituly od Guidemedia.

Zopakujem teda otázku.

Naozaj sú peniaze tak dôležité, že je potrebné ich ťahať aj od priznaných extrémistov (svojím obdivom k Tretej ríši sa netaja až do chvíle, než im to verejne pripomeniete, vtedy sa vykrúcajú viac ako osadenstvo Lúčnice)?

Skutočne im baštíte, že dané knihy sú na študijné účely, ako deklarujú vždy v tiráži, aby si splnili formálnu povinnosť pred zákonom a naďalej sa mohli vysmievať občanom, ktorí povedzme plynom iba kúria a nepredstavujú si pri ňom aj prostriedok masového vraždenia ľudí?

Zostáva len dúfať, že najmä konzumenti knižného trhu aj na základe tohto článku odmietnu svojimi eurami podporiť vskutku spoločensky škodlivé aktivity vydavateľstva Guidemedia. Pri ezoterike alebo „alternatívnej medicíne“ by sa dalo sčasti alibisticky polemizovať, źe nikomu neublížia, za istých okolností, samozrejme.

V tomto prípade by však akékoľvek vykrúcanie sa pôsobilo podobne ako napríklad „nevedomosť“ kupcu mikiny Thor Steinar ohľadom afinity danej značky.

P.S.: Malá aktualitka – na trh sa dostalo druhé vydanie publikácie Bitka pri Viedni 1683 od historika Emila Vontorčíka. Budí vskutku seriózny dojem, a to nielen vonkajším vzhľadom a rozsahom.

Zdroj: Martinus.sk

Červené varovné kontrolky ale okamžite zapínajú viaceré faktory.

Prvým a asi najvýstižnejším je veľavravné odporúčanie od ľudáckeho historika Milana Ďuricu: „Islam už od 8. storočia sa opätovne pokúšal preniknúť do Európy. Kresťanská Európa najmenej päťkrát v dejinách dokázala sa proti nemu ubrániť a zachovať si svoju slobodu. Stačí si spomenúť na roky 732,1396,1453 1571 a 1683. Od tvrdého víťazstva Jána III. Sobieskeho pri Viedni mala Európa od islamu pokoj. Dnes sme svedkami tichého, ale dôsledného prenikania islamu do Európy, ktorá stratila už vela zo svojho kresťanského charakteru, a s tým aj ideologickú silu a motiváciu, aby sa pred is-lamizáciou bránila. Prajem tejto knihe, aby svojím obsahom presvedčila mnohých čitateľov na Slovensku o tomto súčasnom reálnom nebezpečenstve pre celú Európu.“

Knihu spomína v pozitívnom svetle napríklad portál Hlavné správy, nádorná inštitúcia Matica Slovenská, ako aj blogy podobné tomuto, kde autor na prekrúcaní histórie kotlebovcami a podobnými skupinkami nevidí v zásade nič zlé.

Ak sa nejaký titul vyzdvihuje a ďalej odporúča v takýchto kruhoch, vypovie to veľa o jeho „kvalitách“ už pred samotným otvorením knihy.

 

 

Teraz najčítanejšie

Miroslav Kizák

Metalista, ktorému nie je jedno, čo sa deje vo svete i doma :)))