Denník N

Zaľúbená a ohrdnutá

Keď si náš objekt záujmu vyberie radšej nášho súrodenca, pekne to zabolí. Láska skrátka prichádza, až keď ju nečakáme.

Isabelle Fairlynová je presne ten prípad. Má úplne jasnú predstavu o svojom živote aj o budúcom manželovi, dokonca si vytipovala vhodného adepta. Bohužiaľ, či našťastie, ten sa oženil s jej vlastnou sestrou. Oči pre plač jej však veľmi nezostanú. Dejú sa okolo nej veci, ktoré jej nedajú vydýchnuť. A má šťastie, že má pri sebe priateľa, ktorý je viac než ochotný ju chrániť – aj pred smrťou.

Michelsovej romantická séria o Náhradných dedičoch pokračuje pod názvom Hriešny dedič a ústrednou postavou sa tentoraz stal samotný vodca Spolku náhradných dedičov – Fallon St. James, ktorý sa doteraz v jej románoch iba mihol.

Kto je tento muž, čo založil Spolok náhradných dedičov, kde sa združujú muži, čo nezdedia po svojich otcoch majetok, džentlmeni, čo sú odstrkovaní a nepotrební? Muž, ktorý im dodáva pocit sebadôvery, muž, ktorý sa neštíti stiahnuť po zbrani? Je to zlodej, vrah, skoro až mafián…? Mlčanlivý, prísny a rázny, všetci ho na slovo poslúchajú…

Fallonovu tvrdú masku naruší až jedna žena: Isabelle Fairlynová, ktorá neustále prenasleduje jeho priateľa Keltona Bricea, taktiež člena klubu Náhradných dedičov. Fallon sa s ňou spriatelí, či vlastne vďaka svojej spontánnosti skôr ona s ním. Fallon zisťuje, že mu to dievča dokázalo vyčariť úsmev na tvári, zrazu žartuje s priateľmi a zabúda na svoje povinnosti, z ktorých sa nevedel (ani nechcel) nikdy vymaniť…

Takto asi vyzerali lesné nymfy zo starých bájí – ružové líca, oči lane a záplava plavých vlasov splývajúcich okolo tváre žiariacej nevinnou, nadpozemskou krásou.
Ibaže táto dáma nepatrila do lesov s nymfami. Nie v takých šatách, aké mala na sebe. Hoci Fallon nebol obdivovateľ módy, jej šaty vyzerali ako utkané z hviezd, desiatky korálikov zachytávali svetlo sviec a obkresľovali dokonalé krivky.
Kto je tá dáma a prečo sa zakráda za takým mužom ako Brice?

Udalosti však náhle naberú spád, pretože nepriateľ jej otca i Fallona sa pokúsi siahnuť jej na život a navyše na ňu hodí krádež drahých obrazov v galérii…

Michelsová v tejto časti rozohrala partiu živých postáv s rozličnými osudmi a životnými cieľmi. A nad celý príbehom sa ako opar neustále vznáša láska vo všetkých jej podobách… Veľmi príjemná oddychovka, ktorá nie je čisto ľúbostným románom, ale najmä príbehom s dejom.

 To, čím si kedysi vypĺňala čas, jej teraz pripadalo povrchné. No pred tým, ako ju Fallon uniesol, bola spokojná, nie? Aspoň si to vtedy myslela.

 

Teraz najčítanejšie