Denník N

Komu vyhovujú Čižnárové statky zmätky pri únose?

Prečo chcú vypočúvať najprv 44 podozrivých a nie hneď 44 svedkov ???

Pekelník Čižnár je dobrý spolužiak, Výborný spolužiak  a zlý generálny prokurátor. Veľmi zlý generálny prokurátor. Pri vyšetrovaní/nevyšetrovaní úmyselného/neúmyselného podielu najlepšieho ministra vnútra SR Kaliho na únose vietnamského občana vládnym špeciálom by sa však teraz inak ako Čižnár, nesprával ani žiadny iný vrcholový reprezentant éry mečiarizmu. Čižnár bombasticky oznámil, že generálna prokuratúra po roku nečinnosti začala konať. Začali štádium trestného konania pred začatím trestného stíhania vo veci (alebo ako presne právne sa ten ich výmysel volá). Prosto nezačali to podstatné, to hlavné. Nezačali  samotné trestné stíhanie. A v tom je pes (Čižnár) zakopaný! Pokiaľ nezačne trestné stíhanie nemôžu vypočuť svedkov! V tomto štádiu je možné vypočuť len:

– poškodeného ( Vietnamec  Thanh sedí t.č. vo Vietname, tak toho asi teraz veľmi nevypočujú )

– oznamovateľa

osoby podozrivé z trestnej činnosti

ČIžnár takto opäť a ešte tvrdšie už viac chtiac, ako nechtiac vyvoláva tlak na potencionálnych svedkov úmyselného/neúmyselného konania Kaliho pri spolupráci s vietnamskými únoscami. Kaliho potencionálnej spolupráci pri :

– zavlečení  Thanha do Vietnamu

– obmedzovaní osobnej slobody uneseného Thanha

– zneužití právomoci verejného činiteľa poskytnutím vládneho špeciálu únoscom vr. „obedíka“

Čižnár tak chce vypočúvať potencionálnych svedkov Kaliho trestnej činnosti najprv ako osoby podozrivé z trestnej činnosti! Kto by už však chcel vypovedať ako podozrivý, keď je svedkom?

Až keď GP veľkoryso zváži, že vyhlási začatie trestného stíhania, až potom budú dovtedy osoby podozrivé vypočuté opäť už ako svedkovia!

Keby generálny prokurátor naozaj a úprimne chcel zistiť skutočnosti ohľadom únosu vietnamského občana Thanha  vládnym špeciálom z Bratislavy do Vietnamu už dávno by sám iniciatívne začal trestné stíhanie. Čižnár opäť a opäť len potvrdzuje, že najlepšie ho charakterizuje spôsob jeho zvolenia (na úkor p. Čentéša) za generálneho prokurátora. Pomaly už ani najväčší a nevyliečiteľní optimisti neveria, že by bol schopný, že by mu „dovolili“ vykročiť z jeho tieňa Ficovho spolužiaka.

GP chce vypočúvať policajtov, pracovníkov Úradu na ochranu ústavných činiteľov, posádku a obslužný personál vládneho špeciálu, pracovníkov letiska Bratislava ako osoby podozrivé! Všetci títo „spiklenci“ podľa úžasnej logiky GP roky dlhodobo a systematicky spolupracujú s vietnamskými súdruhmi, opakovane absolvovali služobné cesty do Vietnamu, pravidelne sa stretávajú s pracovníkmi vietnamskej tajnej služby a vietnamského ministerstva vnútra na rýchlo zorganizovaných „erárnych“ obedoch na Bôriku. GP konečne odhalila vietnamskú „piatu“ kolónu na Slovensku. Čižnár si zaslúži medailu. Ešte lepšie – Čižnár na hrad (do hladomorne).

Už sa ani veriť nechce ako mohli na GP dospieť k počtu 44 podozrivých/svedkov. Jeden by chcel veriť, že číslom štyridsaťštyri nechcú „svedkov“ Kaliho činnosti, ani „náhodou“ porovnávať s osudom 44 statočných slovenských vojakov z filmovej drámy režiséra Paľa Bielika v srbskom Kragujevaci z r. 1918. Jeden by rád veril, že číslo 44 nemá byť len ďalším psychologickým nátlakom na svedkov Kaliho spolupráce s vietnamskými súdruhmi. Po predchádzajúcom blúznení GP o akomsi „načasovaní“ svedeckých výpovedí pred slovenskými novinármi.

Priatelia, bol vládny špeciál poskytnutý vietnamským únoscom? Bol.

Bol vo vládnom špeciále unesený Thanh. Bol.

To podľa nemeckej tlače netvrdí nikto iní ako nemeckí vyšetrovatelia… .

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...