Denník N

Sen

Hovorila o tom, nechcela sa vzdať…

Pravidelné pohyby žehličkou. Sleduje ju, dáva do poriadku kúsok po kúsku. Zo strany na stranu, ešte drobnosti. Hotovo, zložiť, aby sa nič nepokrčilo. Odložiť na kôpku, začína odznova. Fascinujúce, skúšal to už niekoľkokrát. Nič pre neho, len ako núdzovka, keď nie je v dosahu šikovná ženská ruka.

„Čo ten úsmev, miláčik?“ pýta sa so záujmom. Nezvyčajné, tento typ práce nepatrí medzi jej obľúbené. Ale áno, usmieva sa, žiadny klam. „Teším sa, veď vieš,“ odpovedá ochotne. Veľmi dobre vie, ešte niekoľko košieľ a potom koniec. Odchádzajú v podvečer, všetko naplánované do najmenšieho detailu. Vysnívala si to už dávnejšie, hovorila o tom, nechcela sa vzdať. Prekážky, život vie byť aj neprajný, tak trocha aj ich príbeh.

Z okna vanie chlad, slnko sa konečne uložilo za obzor. Veľký kufor pripravený, ešte cestovná taška, kontrola dokladov. Podíde k nej, chytí ju okolo pása, len on to tak vie. Okamžitá reakcia, privinie sa k nemu, niekoľko horúcich bozkov. Škoda, na viac nie je čas.

Únava sa hlási o slovo, dostali sa tam, sú v cieli. Vlasy strapaté, ale tie oči, svietia v nich plamienky. Sú určené len jemu, rozumie im veľmi dobre. Maličká chodbička s tlmeným svetlom, zaparkovaná batožina. Stojí pri okne, nehybne hľadí von. Záclona povieva, vzduch od mora je príjemný, akoby v ňom bolo cítiť soľ. Ticho, tajomné a krásne, počuje jej dych. Priblíži sa, len tak opatrne. Ľahká košieľka nezahaľuje veľa, na pravom boku jej vykúka obrovská jazva. Prejde po nej prstom, jemnulinko, aby nezranil, už je to za nimi, bude dobre.

Otočí hlavu, hľadí mu do očí. Opätuje pohľad, jeho oči ju láskajú, volajú. Pochopí, objatie je jemné a vášnivé zároveň. Láska ju, najprv rukami, potom perami, dotýkajú sa jej, prechádzajú každý kúsok jej tela. Košieľka na zemi, telá spotené, chce ju, splní jej všetky sny.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.