Denník N

Kotlebov nádejný primátor obdivuje národný socializmus a v roku 2014 kandidoval spolu so zločincom

Myslím, že čitateľom mojich blogov ho netreba zvlášť predstavovať. Bývalý mestský policajt, ktorý spolu so Štefanom Potockým, v súčasnosti žoldákom u proruských separatistov v Donecku, „hrdinsky“ verejne spálil vlajku EU, notorický kandidát v každých voľbách, obdivovateľ národného socializmu a okresný predseda ĽSNS v Púchove. Marián Mišún.

Okresnému predsedovi Kotlebovej ĽSNS v Púchove, Mariánovi Mišúnovi, som sa už raz dosť podrobne venoval ako fanúšikovi a donorovi Jaroslava Pagáča v blogu „Ešte o Slovänovi menom Reborn.“ Nebude ale na škodu niečo pridať. Práve Mariána Mišúna Kotlebova strana predstavila ako svojho prvého kandidáta na primátora v tohoročných komunálnych voľbách už v piatok 17. augusta o 10.00 na tlačovej konferencii pred Mestským úradom v Púchove.

Čo nevidieť sa na jeho stránke „Marián Mišún politika pre národ“ objavil aj jeho poster s Mariánom Kotlebom a výzvou „Vlastenci poďte voliť!“.

A v meste aj bilbord.

Marián Mišún si však zaslúži aby bol predstavený nielen ako notorický kandidát, ale aj ako autor mimoriadne zaujímavých článkov a publikácií. V roku 2010 publikoval na webe Slovenskej pospolitosti článok s názvom: „Konečné riešenie cigánskeho problému.

V roku 2011 ten istý článok zverejnil aj na webe „Nacionalisti.“

Nie je tu núdza o furmulácie typu: „Každý normálne uvažujúci človek si už určite všimol, že vzhľadom k nadmernému populačnému prírastku cigánskych parazitov, je dnes budúcnosť slovenského národa ohrozená… Za jednu z najdôležitejších podmienok úspešného vyriešenia cigánskeho problému preto pokladám masové vytrhnutie cigánskych detí  z rizikového prostredia a ich následné umiestenie do detských domovov, prípadne iných špeciálnych výchovných zariadení… Reforma v súčasnosti  platného priestupkového zákona musí spočívať najmä vmožnosti umiestniť nepolepšiteľných asociálov (napr. alkoholikov a narkomanov), ako aj  pravidelných páchateľov priestupkov, neochotných  a neschopných platiť pokuty do prevýchovných pracovných táborov… Vzhľadom k tomu, že dnes sa na Slovensku rozmnožujú najmä asociálni paraziti, je najvyšší čas hľadať vhodné riešenia na obmedzenie ich rozmnožovacích schopností…V tejto súvislosti sa preto ako najvhodnejšie riešenie javí nútená sterilizácia… Ja sám by som  na Slovensku, ale i v celej Európe uvítal eugenickýprogram… povinná sterilizácia mentálne retardovaných, duševne chorých, psychopatov a kriminálnych recidivistov… Slovenky, Slováci! Dosť bolo čakania na zázrak, dosť bolo tolerancie! Je načase, aby sme sa konečne zbavili falošného humanizmu voči asociálnym cigánom a oddelili sme plevel od zrna.
Nepripomína vám to niečo a niekoho? Paraziti, pracovné tábory, obmedzenie rozmnožovacích schopností, eugenika, nútená sterilizácia.

Na Rómov má Mišún dlhodobo spadené čo potvrdil aj na známom výjazde kotlebovcov v roku 2010 v Šarišských Michaľanoch. Tu o nich prehlásil, že väčšina z nich „vie iba klamať, vraždiť, požierať psov a robiť dementné deti.

V roku 2012 ako kandidát v parlamentných voľbách za Ľudovú stranu Naše Slovensko publikoval text s názvom: „Stratégia pre riešenie cigánskeho problému.“ Doposiaľ ho možno nájsť na webe Slovenskej pospolitosti vo forme Pdf.

Ani tu samozrejme nebola núdza o formulácie až príliš nápadne pripomínajúce riešenia, ktoré uplatňoval v Nemecku Adolf Hitler, či poniektorí miestni kolaborujúci Quislingovia v jeho satelitoch. Vojnovú Slovenskú republiku nevynímajúc.

A v roku 2013 zverejnil úryvok z knihy „Náš boj proti klamstvu, hlúposti a zbabelosti“ s názvom: „Utajovaná ekonomická koncepcia. Národný socializmus 1933 – 1939.“ Ide v podstate o otvorenú adoráciu Hitlerovho národného socializmu, skrátene, nacizmu.

Čitateľ sa v publikácii môže potešiť pohľadom napríklad na Adolfa Hitlera pri slávnostnom výkope počas zahájenia stavby diaľnice v roku 1933, či propagandistický plagát vyzývajúci Nemcov ku kupovaniu nemeckých výrobkov so zástavou s hákovým krížom vejúcou v pozadí.

Vráťme sa však k súčasnosti, keď Mišún kandiduje v Púchove nielen za primátora, ale aj za poslanca mestského zastupiteľstva a predstavme dvoch z jeho spolukandidátov.

Spolu s nimi sa veľmi aktívne venuje volebnej kampani. Určite uznáte, že ak sa verbálne opakovane dištancujete od neonacizmu, nemôžete to lepšie zdôrazniť ako tým, že máte v partii chlapíka v mikine značky Thor Steinar s propagačnými materiálmi strany Kotleba – ĽSNS v ruke. Či zakončiť propagačné video pozdravom Hlinkovej gardy: „Na stráž!“

Mladík v mikine Thor Steinar je Ján „Jany Sunka,“ ktorý kandiduje za ĽSNS v Streženiciach.

Vráťme sa ale k Mišúnovým spolukandidátom v Púchove, kde spoločne zbierajú podpisy pre kandidatúru Mariána Kotlebu na prezidenta republiky.

Jedným z nich je Rastislav Minárik. Už po krátkom nahliadnutí na jeho facebookový profil je zrejmé, že ide o významného odborníka na pravopis „áryjskej slovenčyni,“ čo ho zrejme v Mišúnových očiach dostatočne kvalifikuje na funkciu poslanca.

Ďalším je Daniel Krištof, zrejme bývalý vojak so slabosťou pre motorky Polície SR.

Na jeho profile stránka „Panoptikum hrdích slovienou“ zdokumentovala tieto zaujímavé komentáre k reklamnej fotografii peknej dievčiny tmavej pleti.

Nakoniec sa vrátime do roku 2014, do obdobia predchádzajúcich komunálnych volieb v Púchove. Marián Mišún vtedy ponúkal mestu okrem seba ďalších piatich kandidátov na poslancov.

Podľa Mišúna malo ísť o „skutočne nezávislých kandidátov,“ ktorí mali „vymeniť opotrebovaných politikov“ a byť „skutočnou zmenou.“ Na bilbordoch bol text mierne pozmenený. Tu Mišún & company tvrdili: „Sme pripravení počúvať váš hlas a pomáhať mestu Púchov.“ A opotrebovaných politikov už nechceli iba nahradiť, ale rovno „vykopnúť.“

Mišún ani vtedy nelenil a pokúšal sa občanov Púchova presvedčiť, že im ponúka skutočne vynikajúcich kandidátov, spolu s nimi aj priamo v teréne.

K voľbám pripravili aj propagačné video, kde po prezentácii katastrofickej vízie podľa ktorej v dohľadnej dobe na východe vznikne Cigánska republika, postupne prehovorili všetci Mišúnovi nádejní lokálni politici. Najviac zaujal Milan Panáč, ktorý s jedinou malou zmenou odrecitoval 14 slov amerického neonacistu Davida Lanea: „My musíme chrániť existenciu našich ľudí a budúcnosť slovenských detí.“ Ale prehliadnuť sa nedala ani zástava so znakom Hlinkovej gardy na pozadí fotografie Radomíra Kvasničku. A radi by sme sa dozvedeli aj to, aké nové riešenia ponúkal občanom Púchova Ľuboš Pagáč.

A vo videu zaujal aj tento obrázok, ktorý s antisemitizmom nemá akiste nič spoločné.

Ako sa zdá, poniektorí Mišúnovi spoluobčania mali na ním odporúčaných kandidátov trochu iný názor a hovorili o nich ako o „primitívnych bitkároch a grázloch.“ Jeden z nich napísal doslovne toto: „Dobrý večer. Už viac ako 30 rokov žijem v Púchove. V meste Púchov aktuálne kandidujú známi bitkári a grázli o ktorých by určite vedeli rozprávať mnohí z Púchovčanov a samozrejme aj policajtov. Väčšina z týchto primitívov má záznamy v trestnom registri pre bitky a výtržnosti…

Keďže nežijem v Púchove, nedokážem posúdiť či mal odvážny občan pravdu čo sa týka všetkých kandidátov, o jednom to však viem stopercentne. Ide o Luboša Pagáča, s ktorým sa Mišún dávnejšie dobre poznal z thai boxu a na volebnom plagáte ho vidíme po Mišúnovej pravici. Toto video zverejnil Mišún 10.12.2012

Mišúnom ponúkaný kandidát Ľuboš Pagáč, totiž na základe dohody o vine a treste, ktorú uzavrel spolu s komplicmi s prokurátorom, potvrdenej Špecializovaným trestným súdom, bol 8.2.2018 právoplatne odsúdený na 10 rokov väzenia za členstvo v organizovanej zločineckej skupine a drogovú trestnú činnosť. (Rozsudok PK-2T/4/2018-6625) O procese informovali aj médiá.

Z medializovaných informácií vyplýva, že zločinecká skupina, ktorej členom bol Mišúnov spolukandidát Ľuboš Pagáč, pôsobila aj v Púchove minimálne od roku 2010. Pri domových prehliadkach u nich našli heroín, metamfetamín, marihuanu, zbrane a náboje. Marián Mišún, ktorý pôsobil aj ako mestský policajt o tom naozaj nič netušil? Ale ak aj tomu bolo tak, nezbavuje ho to zodpovednosti za to, že zločinca ponúkal občanom mesta ako kandidáta garantujúceho v Púchove zmenu k lepšiemu a v očiach verejnosti ho to v súčasnosti ako kandidáta na primátora či poslanca, úplne diskvalifikuje.

Čo poviete, ako dopadnú voľby v Púchove? Ja osobne sa domnievam, že Mišún a spol. dopadnú tak ako dopadli v komunálnych, župných či europarlamentných voľbách vždy doteraz. Ostrúhajú mrkvičku a zaslúžene odídu s dlhým nosom.

Reakcia Mariána Mišúna, ktorú dnes uverejnil na svojom profile Mišún Marián (Radikálna zmena)

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.