Denník N

Prečo majú Bratislavčania MHD zadarmo a my v Košiciach nie?

Petruško nepochopil, o čom je Európsky týždeň mobility. V Bratislave majú tento týždeň MHD zadarmo, ľudia na zastávkch nemusia rozmýšľať, aký zľavnený lístok si majú kúpiť. U nás v Košiciach si na zastávke musíte hľadať 50% zľavu a ešte sa tým chválime.

Petruško nechápe, o čom je Európsky týždeň mobility. Keď to zjednoduším, jeho cieľom je podporiť myšlienku nechať auto doma a využiť alternatívne spôsoby dopravy. Napríklad MHD. No a to, čo robí Dopravný podnik v Košiciach rozhodne nie je podpora tejto myšlienky.

Ak si niekto myslí, že šoféri nechajú auto doma, aby išli na zastávku, tam hľadali, akú zľavu si majú kúpiť, a následne sadli na MHD, tak sa veľmi mýli. Petruško by možno mal častejšie chodiť medzi ľudí a menej prestrihávať pásky, lebo zatiaľ to vyzerá tak, že na obyčajných ľudí kašle.

Pýtam sa, aký rozdiel je medzi Bratislavou a Košicami v podpore rovnakej myšlienky? Prečo my máme platiť a v Bratislave nie? Majú tu ľudia vyššie platy? Odpoveď je každému jasná. Nekompetentnosť vedenia mesta.

Chceme mať mesto, v ktorom budeme radi žiť, ale toto, čo predvádza Petruško, je opačný smer.

Teraz najčítanejšie

Vlado Vagasi

Vášnivý motorkár, karavanista, komunálny politik a milovník kníh v jednej osobe.