Denník N

Ste študentka a nechcete bývať s mužmi na jednej internátnej bunke? Na „Štúraku“ máte smolu

Doteraz si každý študent mohol vybrať, či chce bývať na čisto mužskej, čisto ženskej alebo zmiešanej bunke. Teraz musí zdieľať spoločnú toaletu a sprchu s mužmi aj ženami.

Viaceré študentky zo „Štúraku“ v Mlynskej doline ma poprosili o pomoc. Keď sa na začiatku nového školského roku ubytovali na internáte, čakalo ich nemilé prekvapenie. V spoločnej kúpelni na bunke – jedna bunka má 4 izby – sa začali stretávať aj s mužmi. Pri umývaní zubov, v sprche aj na toalete, všade je ich súkromie narušené. Keď sa sťažovali, že chcú bývať rovnako ako minulý rok na čisto ženskej bunke, tak im bolo povedané, že sa to nedá.

Sám som na rovnakej bunke ako študent pred viac ako dvadsiatimi rokmi býval. Netvrdím, že dámske návštevy na mužských bunkách, alebo pánske na ženských bunkách, boli úplne zriedkavé. Ale boli to návštevy, kde sa predpokladal aspoň tichý súhlas ostatných obyvateľov bunky. Ak chceli spolu bývať páry, snažili sa dať dokopy ľudia tak, aby obsadili celú bunku a nikoho nevyrušovali.

Nepovažujem za normálne a slušné, že sa najmä mladé študentky musia prispôsobovať študentom niekedy aj z exotických krajín, ktorí majú často úplne iné návyky a predstavy o súkromí. Som presvedčený, že pán rektor UK Mičieta a pani ministerka školstva Lubyová by mali okamžite zakročiť. Aj v dnešnej dobe by mali mať študentky a študenti aspoň základné právo na súkromie.

Milan Krajniak, autor je poslancom NR SR a kandidátom na prezidenta za Sme rodina

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Milan Krajniak

Narodil som sa v Bojniciach 30. januára 1973. Vyrastal som v Prievidzi, vojenskú službu som absolvoval v rokoch 1997-1998 u 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Napísal som publikácie Banda zlodejov, Úspešní politici slovenských dejín, Doktrína štátu a Slovenská identita. Som šťastne ženatý, s manželkou Andreou máme dcéru Zuzku. Od roku 2016 som poslancom NR SR a podpredsedom hnutia SME RODINA.