Denník N

Krajniak ako invalid, Drobová ako prezident, Hrnko ako bojovník za štátne symboly

Smutno-smiešne správy pre unavené davy z domova i zo sveta…

O slušnosti
V Partizánskom sa konala konferencia pod názvom Bezpečnosť a práva slušných ľudí 2018. Ako hosť prišiel Milan Krajniak, kandidát na prezidenta Slovenskej republiky, posledný križiaka a bojovník za práva slušných ľudí. Svoj džíp zaparkoval na Kočnera na parkovisku presne na bielu čiaru, zabral dve miesta, z toho jedno pre invalidov. Policajti mu síce dali papuču, ale po intervencii predstavenstva mesta mu ju poslušne zložili, poďakovali za účasť, pribalili bonboniéru a vínečko a poslali ho domov. A Krajniak ani Božik asi ani doteraz nepochopili, prečo sa ľudia nad nimi na sociálnych sieťach pohoršovali.

O cyklotrase
V Bratislave vybudovali cyklotrasu. Nie je to taká obyčajná cyklotrasa. V jej strede sa čnie elektrický stĺp, na jednej jej polovici je postavený reklamný pútač. Reklama má byť silná, musí vám doslova drbnúť do hlavy, aby bola úspešná, aby ste si ju zapamätali. Netreba to však brať doslova a zbytočné preháňať. Nejakú mieru by bolo predsa len treba poznať. Investor a zhotovovateľ nakoniec priznali, že všetky tie veci na cykloceste skutočne nemajú čo hľadať a všetko dajú do poriadku. V diskusiách sa ľudia vyjadrovali, že si pripadajú ako v rozvojových afrických krajinách a pritom sú na Slovensku. Na Slovensku, chápete? V civilizovanej a úspešnej krajine.

O prieskume a prezidentoch.
V týždni prebehol prieskum, v ktorom sa pýtali ľudí, koho by volili za prezidenta SR. S prehľadom to vyhral Lajčák a druhý skončil kapitán Danko. Načo je komu prieskum, v ktorom figuruje človek, ktorý vlastne ani prezident nechce byť a človek, ktorý nielenže nevie, či prezidentom vôbec chce byť, ale ani len to, kým je teraz a či vôbec niekým je, zadávatelia nevysvetlili. Možno ani sami nevedia.

Na a keď sme pri tom prezidentovi… V stredu Česká inšpekcia životného prostredia rozhodla, že český prezident Miloš Zeman porušil zákon, keď v júni spálil červené trenky. Inšpekcia usúdila, že mohol byť porušený zákon o ovzduší a rozhodla o napomenutí. Nepovedala však, koho konkrétne napomenula a či ovzdušie zasmradili len horiace trenky, alebo samotný Pražský hrad s prezidentom.

Slovensko sa zasa snaží zasmradiť Gabriela Drobová. Blonďavé čudo s prisprostastým úsmevom ohlásila svoju kandidatúru. Chcela by byť prezidentkou všetkých Slovákov. Po prečítaní jej názorov však zistíte, že hoci by tu chcela byť pre každého, zrejme nebude pre nikoho. Názory síce má, ale tak dobre utajené, že ich nechce prezradiť nikomu. Jej predvolebné heslo znie: Viem, ale nepoviem. To už môže byť prezidentka aj moja neterka. Tá je síce ešte len škôlkarka, ale dozviete sa od nej viac. Jediné, čo Drobová prezradila na svojom fb, bolo, že jej môžete prispieť na jej transparentný účet. Čiže viete, čo jej môžete?

O deťoch
Na aktualitách.sk vyšiel článok s nadpisom Kollár pomohol Zsuzsovej s dieťaťom. Zo začiatku to vyzeralo, že ju podľa jeho vlastných slov vyšukal ako chovankyňu z ústavu Čistý deň a ďalšie jeho krásky. Neskôr však vyšlo najavo, že Zsuzsová ho len požiadala, aby jej poskytol peniaze na plienky pre svoje dieťa. A Boris ako ľudomil sa nezaprel a prispel. Podľa neho je úplne normálne a bežné prispievať úplne neznámym a cudzím ženám na ich potomkov. Vraj ho požiadalo už niekoľko desiatok až stoviek a pomohol všetkým. Kollár od Zsuzsovej neočakával na revanš nič. Budeme mu veriť.

Cirkev v Santiagu de Chile zavesila na internet manuál pre kňazov, v ktorom sa píše, že kňazi by sa nemali dotýkať genitálií detí, objímať ich zozadu, hladkať ich, prípadne si s nimi líhať do postele. Tento dokument pobúril takmer každého. Bežných ľudí, ktorí nechápu, že musel takýto dokument vôbec vzniknúť, aj kňazov, ktorí nechápu, prečo sa im to vôbec snažia zakázať. Bolo by fajn vedieť, ako by sa k takémuto dokumentu postavila aj naša cirkev.

Ako nestratiť hlavu a ako sa nestratiť
Po uliciach indickej Karnátaky sa špacíroval mladík s ľudskou hlavou v ruke. Odťal ju svojmu kamarátovi z detstva len preto, lebo pred rokmi robil návrhy jeho matke. S hlavou (vlastne s dvomi) potom vošiel na policajnú stanicu a sám sa udal policajtom. Takže pozor na falošných priateľov, ktorí vám nedoprajú. Aby sa vám nestalo to, čo Girišovi. Keď sa budete raz obzerať po žene, buď si vyberte takú, ktorá nemá dospelého syna, ktorý je navyše vaším priateľom, alebo sa zariaďte tak, aby vám na to neprišiel. Stratiť hlavu kvôli žene môže mať očividne viac podôb.

Hlavu pravdepodobne stratila aj žena v Česku. V pražských Hlubočepích na ulici V Bokách I ju uštipla smrteľne jedovatá mamba zelená, ktorá následne ušla. No ušla. Zrejme sa skôr odplazila, ale nebuďme zbytoční detailisti. Podľa všetkého žena za jedovatého plaza zaplatila 15 000 českých korún len preto, aby pomocou neho mohla spáchať samovraždu. Zrejme sa stotožnila s Kleopatrou, lebo veď každý normálny zdravý samovrah vie, že skok z mosta alebo štránok okolo krku je omnoho lacnejší.

Interpolu, organizácii, ktorá prenasleduje a vyhľadáva zločincov, sa stratil šéf. Ten sa neskôr našiel v domovskej Číne. Podľa správ hongkongskej tlače je Meng v rukách čínskych disciplinárnych orgánov, ktoré riešia prípady korupcie či politické priestupky. To môže znamenať  aj to, že Meng Chung-wej, hoci nájdený, môže byť navždy stratený. A nepomôže mu ani Interpol.

Trauma vyriešená a prekonaná
Tento týždeň sa vyriešila aj vec, ktorá najviac traumatizovala dlhodobo celé Slovensko. Tým bolo logo na nových slovenských dresoch, ktoré najväčší mysliteľ v SNS, prepitý Hrnko, vyhodnotil ako prznenie štátneho symbolu. A tak sa rozhodlo, že k tomuto symbolu sa pridá ešte označenie Slovakia alebo Slovensko, štátny znak, ktorý bude umiestnený na rukáve. Zároveň logo SZĽH, ktoré pripomína štátny znak, sa doplní nápisom Hockey Slovakia, aby bolo jasné, že nejde o štátny znak. Normálnym ľuďom to bolo jasné hneď na začiatku, tu sa však bavíme o SNS. O normálnosti sa pri tejto strane dá len ťažko rozprávať. Som zvedavý, kedy si niekto z nich všimne, že slovo Hockey nie je v súlade so spisovnou slovenčinou.

Ak nám táto zmena pomôže hrať lepšie, všetko je v najlepšom porádečku. Nech sa splnia Hrnkove túžby a všetky jeho mokré sny.

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/