Denník N

Babráci nám s EEI zavarili na niekoľko rokov

Parkovanie v Košiciach je rovnaký problém ako všade vo svete. Chceli by sme veľa parkovacích miest a najlepšie, keby sme za parkovanie nemuseli platiť.

K tomu všetkému máme v Košiciach babrákov, ktorí nám spolu s EEI zavarili na niekoľko rokov. Nielen tým, že tu hrozí kauza podobná Strelingstavu, ale že téma parkovania nie je od samotného začiatku podchytená a odkomunikovaná s verejnosťou. Tento problém tu máme už niekoľko mesiacov a bolo by dobré ho vrátiť na začiatok.

 

Myslím si, že je potrebné odovzdať problém parkovania odborníkom, ktorí vymyslia, aký systém je pre Košice dobrý. Ak budú vychádzať z kvalitných analýz, nemôžu sa mýliť. Zdôrazňujem, nie politici, ale odborníci majú prinášať riešenia. My politici máme na seba zobrať zodpovednosť a ľuďom navrhnuté riešenia dobre vysvetliť, aj keď budú nepopulárne.

Je to ako v hokeji. Keď prišiel do reprezentácie Šatan a Ramsay, zmenili všetko od podlahy. Sú vo svojom fachu odborníci a dostali od nás dôveru. Výsledok? No nie veľmi pekná hra, ale srdce na ľade a dobré výsledky. Tak by to malo byť aj s parkovaním v Košiciach. Dajme priestor odborníkom nech vymyslia celý systém dopravy. Parkovanie priamo súvisí so záchytnými parkoviskami, s kvalitou MHD, cyklotrasami i chodníkmi pre peších a tak je dôležité, aby sme dostali na stôl kvalitné riešenie. Nie len čiastkové.

Teraz najčítanejšie

Vlado Vagasi

Vášnivý motorkár, karavanista, komunálny politik a milovník kníh v jednej osobe.