Vyhlásenie k Rade KDH 13. októbra v Prešove

Ako občiansky kandidát na prezidenta som dostal neformálnu pozvánku na zasadnutie Rady KDH, ktoré sa uskutoční zajtra v Prešove. Z účasti na rokovaní som sa ospravedlnil. Zajtra sa na pozvanie Tomáša Halíka zúčastním konferencie Osudové osmičky organizovanej Českou kresťanskou akadémiou v spolupráci s Nadáciou Konrada Adenauera.

Ako občiansky kandidát na prezidenta som dostal neformálnu pozvánku na zasadnutie Rady KDH, ktoré sa uskutoční 13. októbra v Prešove. Z účasti na rokovaní som sa ospravedlnil. V sobotu 13. októbra sa na pozvanie Tomáša Halíka zúčastním konferencie Osudové osmičky organizovanej Českou kresťanskou akadémiou v spolupráci s Nadáciou Konrada Adenauera. Na konferencii vystúpim s príspevkom na tému Rok 1968 očami histórie, cirkvi a spoločnosti.

Prostredníctvom sekretariátu predsedu KDH som zároveň poslal členom rady list. V liste som uviedol, že si prípadnú podporu Rady KDH budem vážiť a urobím všetko pre to, aby som moju kandidatúru na prezidenta Slovenskej republiky dotiahol do úspešného konca.

Podpora politických strán – parlamentných aj mimoparlamentných – je dôležitou súčasťou prezidentských volieb. Ich podporu si vážim a prijmem ju s úctou. Občania Slovenskej republiky však voči mne musia cítiť dôveru. Ako občiansky kandidát preto nemôžem byť nijako viazaný požiadavkami a podmienkami politických strán. Chcem byť prezidentom slušného Slovenska.

Text je súčasťou blogov Denníka N, nie je redakčným obsahom.
Administrátorov blogov môžete kontaktovať na adrese blog@dennikn.sk.

František Mikloško

Občiansky kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky v roku 2019. Disident, spoluorganizátor Sviečkovej manifestácie, bývalý predseda slovenského parlamentu.