Denník N

Kotlebova kandidátka na primátorku podľa ktorej je prezident Andrej Kiska podvodník, úžerník a neschopný, ugebrený Bútorov hovorca

Je vernou členkou Kotlebovej Ľudovej strany, podľa ktorej ide o „šarmantnú, rozumnú a odhodlanú dámu.“ Nechcem túto charakteristiku spochybňovať, názor si však urobte radšej sami.

Na Facebooku má osobný profil Lenka Bočkayová.

Aj stránku k súčasnej kandidatúre – Lenka Bočkayová – Kandidátka na primátorku mesta Topoľčany. Na tento účel použila svoju staršiu stránku, ktorú iba premenovala.

Pani magisterka nekandiduje za ĽSNS prvýkrát. Šťastie skúšala aj vlani vo voľbách do zastupiteľských zborov samosprávnych krajov. Na bilborde je s ňou okrem iných aj riaditeľ Cirkevnej školy úžitkového výtvarníctva sv. Lukáša, Jozef Krajčík. Bočkayová na tej škole donedávna učila. Podľa informácie na internete škola „pripravuje stredoškolsky vzdelaných výtvarných umelcov predovšetkým pre potreby Cirkvi.

Poslanecký mandát rovnako ako ostatní kandidáti Kotlebovej strany, okrem samotného predsedu a podpredsedu, nezískala. Chýbalo jej k tomu viac ako tisícdvesto hlasov.

Mgr. Lenka Bočkayová je aj poslaneckou asistentkou poslanca Martina Beluského.

Pani Bočkayová žije intenzívnym straníckym životom. Zúčastňuje sa ako delegátka snemov.

Roznáša do schránok stranícke materiály s okresným predsedom Martinom Andraškom.

Varí v Koniarovciach stranícky guláš s krajským predsedom ĽSNS a súčasným kandidátom za stranu Ľudová strana Pevnosť Slovensko, Jánom Kecskésom.

Vidieť ju aj na ďalších straníckych akciách.

A nechýba jej samozrejme ani fotka s predsedom.

Vlani jej však nádeje spájané so župnými voľbami veľmi nevyšli. Ľudia to zrátali hlavne jej predsedovi, ktorý spolu s početnou suitou straníkov musel s neveľkým nadšením vypratať úrad v Banskej Bystrici. A rovnako dopadli okrem dvoch aj ostatní početní kandidáti Kotlebovej ĽSNS.

Ako kandidátku na primátorku Topoľčian ju predstavila krajská organizácia ĽSNS v Nitre: „Predstavujeme Vám ďalšieho kandidáta na post primátora. Tentokrát ide o šarmantnú, rozumnú a odhodlanú dámu Lenku Bočkayovú. Lenka sa bude uchádzať o post primátorky mesta Topoľčany, ktoré je nechválne známe tzv. „obálkovým“ systémom.“

Pridala sa aj okresná organizácia ĽSNS v Topoľčanoch: „Sme presvedčení, že mesto Topoľčany už ďalej nemôže pokračovať pod súčasným vedením, a preto ĽS Naše Slovensko nominovala na post primátorky mesta Mgr. Lenku Bočkayovú.

Kandidátka zverejnila aj svoj program. Dosť všeobecný, ale právo hodnotiť ho majú predovšetkým obyvatelia Topoľčian.

Pozrime sa spoločne na názory nádejnej pani primátorky. Prezident Andrej Kiska jej leží očividne v žalúdku. Samozrejme, každému sa páčiť nemusí, povinné to nie je. Ale aspoň kúsok elementárnej slušnosti a úcty k hlave štátu by naozaj nezaškodilo. Najmä ak niekto chce byť považovaný za dámu. Podľa pani magisterky je prezident Andrej Kiska: „dopotený, ugebrený nechutný slizký had sediaci v prezidentskom kresle… úžerník a kriminálnik… dobrému hajzlovi tečie do topánok… nechutný vlastizradca… úžerník, podvodník a daňový kriminálnik… preferuje a presadzuje hodnoty jemu blízke, okrem iných zvráteností bezbrehý liberalizmus, popieranie všetkého národného a proslovenského…

Štefana Harabina považuje za „kompetentného, schopného a múdreho človeka, ktorý nie je zodpovedný za Mečiarove kauzy“ a „určite by bolo pre národ väčšou cťou keby sedí v prezidentskom kresle Harabin ako súčasný neschopný, ugebreny Bútorov hovorca,“ a o prezidentovi sa zmieni slovami „vyjadrenie úžerníka a kriminálnika sediaceho v prezidentskom kresle.“

Prezidenta patrične spomenie aj v súvislosti s návrhom zákona zo šmykne Kotlebovej ĽSNS na zrušenie trestnoprávnej imunity prezidenta: „Ďalší prospešný návrh zákona ĽSNS, aby boli páky aj na úžerníka sediaceho v prezidentskom kresle nakoľko prezidentský úrad by nemal byť úkrytom pre kriminálnikov.“

Voči Andrejovi Dankovi je možné mať plným právom mnoho výhrad, ale že by to bol „maďar sediaci na predsedníckej stoličke SNS,“ to je aj pre mňa novinka.

Na ružiach ustlané nemá v očiach pani magisterky Bočkayovej ani Dankova ministerstva školstva Lubyová. Ako stredoškolská učiteľka jej však nevyčíta x vecí, ktoré jej možno právom vyčítať, ale správne opatrenie, ktoré má zabrániť tomu, aby do škôl chodili Slovenskí branci. Podľa Bočkayovej preto: „aby sa zbrojilo proti všetkému národnému.“

Napajedí ju aj učebnica pre pedagógov stredných škôl. Zaujímavé, že rovnaký názor na prevenciu nenávistných a extrémistických prejavov v školskom prostredí majú aj salónni neomarxisti a kinderrevolucionári z Perného DAV DVA.

Mimoriadne spadené má pani Bočkayová na mimovládky, preto víta stranícky návrh zákona, v rámci ktorého chce ĽSNS docieliť „aby sa vytvoril register tzv. zahraničných agentov, teda tých mimovládnych organizácií, ktoré u nás za peniaze zo zahraničia vykonávajú činnosť.“

Okrem mimovládok sú zahraničnými agentni aj niektoré denníky. Podľa pani stredoškolskej pedagogičky: „Denník SME vyhlásil, že bude zamlčiavať informácie a v záujme ochrany Šoroša a jeho agendy bude cenzurovať aj vyhlásenia najvyšších ústavných činiteľov.“ 

O procese s Milanom Mazurekom pred sudcom Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici píše, že „mal všetky znaky politického procesu“ a „Rozsudok o vine Milana Mazureka bol totiž už dopredu napísaný.“ Zdá sa, že nielen ja, ale aj mnohí oní vnímali februárový proces, ako aj jeho pokračovanie 16. apríla, úplne inak.

Inak je to samozrejme čo sa náklonnosti pani Bočkayovej týka s prezidentom vojnovej Slovenskej republiky, Jozefom Tisom. O ňom Lenka Bočkayová 18. apríla píše: „Dnes si pripomíname deň, kedy bol pred 71 rokmi zavraždený náš doposiaľ jediný skutočný prezident Dr. Jozef Tiso.

Minulý rok sa Lenka Bočkayová zúčastnila aj „odborného“ seminára o Tisovi. Prednášali neoľudácky kotlebovský historik Martin Lacko, farár Ján Košiar, ktorý otvorene podporil pred voľbami v roku 2016 Kotlebu, či matičiar Jozef Rydlo. Svoj status zakončila vetou: „Kým sa bude pod Tatrami po slovensky hovoriť, spomienka na nášho doposiaľ jediného prezidenta nevyhynie!

Sympatie Mgr. Bočkayovej má aj farár Marián Kuffa lebo „má nezlomnú vôľu a odvahu otvorene sa postaviť brániť tradičnú rodinu proti všadeprítomnému a nakazlivemu liberalizmu, ktorý sa v súčasnom svete šíri ako rakovina.

Už podstatne menej pochopenia má pre návrh predsedu parlamentu o postihovaní antisemitských výrokov, okrem iného aj v parlamente. Lenka Bočkayová sa pýta: „Nás netreba chrániť? Asi nie. Nie sme vyvolení…

Ale nechajme vysokú politiku, veď pani magisterka sa hotuje do tej komunálnej. Hoci podľa nej aj v tejto „je priam nemožné byť nezávislý.“ A pokračuje: „Práve preto som hrdá na to, že som členom jedinej strany, ktorá koná v prospech všetkých občanov Slovenska. A tieto snahy by som rada „pretavila“ i do komunálnej politiky.“ Myslím, že toto skromné stranícke vyhlásenie je dôstojnou bodkou za blogom predstavujúcim občanom a voličom ďalšiu postavu, ktorá sa hlási do verejnej služby v straníckom tričku Kotlebovej strany.

A úplne na záver otázka pre pani kandidátku. Týka sa jej zmienka o „prezliekačoch kabátov“ aj kandidáta na primátora Hurbanova, ktorý pred štyrmi rokmi kandidoval za SMER a teraz za Kotlebovu ĽSNS a ktorého predvolebný plagát ľudová tvorivosť upravila takýmto spôsobom?

Alebo napríklad aj na Ing. Mareka Beláka, ktorý v minulosti vystupoval ako ekonomický expert ĽSNS, minulý rok v župných voľbách kandidoval za Kotlebovu ĽSNS, v súčasnosti kandiduje na primátora Martina ako nezávislý a dokonca podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý mu na bilbord nalepil logo ĽSNS. A pritom všetkom sa k nemu prihlásila okresná organizácia Kotlebovej ĽSNS, hoci to na jej stránke už nenájdete. A aj samotný pán kandidát si na svojej stránke Marek Belák – politik akosi pozabudol rovnoramenný dvojkríž v názve stránky. Nepripomína to aj vám povestné Kocúrkovo?

Marek Belák na svojom profile v komentári k jeho trestnému oznámeniu napísal: „Páchatelia tam nalepili logo, ktoré sa podobá na znak ĽSNS…“ Akoby zabudol, že s identickým logom sám pred rokom kandidoval.

A pritom ešte 14. júla 2018 pomáhal miešať kotlebovský stranícky guláš v Sučanoch a v bezprostrednej blízkosti mal kamarátov v tričkách s logom „ktoré sa podobá na znak ĽSNS.“ Samozrejme nikto nespochybňuje právo Ing. Mareka Beláka kandidovať ako nezávislý kandidát ak sa domnieva, že v Martine by mu stranícka kandidatúra za stranu v ktorej sa už nejakú dobu angažuje, príliš neprospela. Len by to pri tom zdôrazňovaní nezávislosti, chcelo trochu viac zdržanlivosti a vkusu. A samozrejme čo najviac, menej informovaných voličov.

Doplnené 11.11.2018

Výsledky volieb ani túto Kotlebovu kandidátku veľmi nepotešili. Skončila s priepastným odstupom na víťazku na štvrtom mieste.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.