Denník N

Keď chcete pre Slovensko zle, voľte stranu Kotleba- ĽSNS

Pre niekoľkými dňami vyšiel prieskum, z ktorého vyplýva, že cca 16% mladých ľudí by v nadchádzajúcich voľbách do európskeho parlamentu volilo stranu Kotleba- ĽSNS.

To je pre mňa prekvapivo vysoké a nepochopiteľné číslo. Zvlášť pre to, lebo táto strana má v programe napr. to, že chce usporiadať referendum o vystúpení z Európskej únie, chce opätovne obnoviť slovenskú korunu a slovenské právo nadradiť nad príkazy Európskej únie. A preto je namieste otázka, prečo táto strana kandiduje v európskych voľbách, keď chce z únie vystúpiť? Podľa mňa, je to zrejme preto, lebo ľudia nesúhlasia so zámermi strany a jej predstavitelia si hlavne uvedomili to, že by v prípade zvolenia do európskeho parlamentu mali 10 000- 15 000,-€ platy a ďalšie výhody. Tak prečo by mali z EÚ vystúpiť, keď z nej môžu ťažiť benefity pre seba? Keď som sa nad tým zamýšľal, tak ak je strana Kotleba- ĽSNS za vystúpenie Slovenska z EÚ, nemali by náhodou jej členovia a vedúci politici napr. vyzývať ľudí aby nešli voliť? Oni však v pokoji kandidujú a zrazu argumentujú tým, že teraz chcú EÚ opraviť. T.z. , že v programe majú, že chcú vystúpiť z EÚ, ale oni už zrazu idú EÚ opravovať.

Zaujímavé je to aj preto, lebo predseda ĽSNS, M. Kotleba pred prvým kolom prezidentských volieb okrem iného povedal aj toto: „Potom by som osobne zvesil tie dve európske vlajky, okupačné handry, spred prezidentského paláca.“ http://www.prehladsprav.sk/marian-kotleba-ako-prve-som-stiahol-nasich-vojakov-zvesil-okupacne-handry/2397

A tak sa pýtam hlavne Vás, mladí ľudia, je tento človek a strana, ktorú vedie, jej program, slová a skutky pre Vás ešte dôveryhodný? Myslíte si, že človek s takýmto slovníkom a strana s takýmto programom naozaj ide kandidovať s úmyslom niečo opraviť, či zdokonaliť, alebo sa do európskeho parlamentu chcú dostať iba preto, aby sa mali lepšie oni? Lebo si nedokážem predstaviť, že EÚ idú opraviť, či zreformovať ľudia, ktorí z nej chcú vystúpiť.

Zamýšľali ste sa nad dôsledkami vystúpenia Slovenska z EÚ? Ak nie, tak je najvyšší čas.

Ak teda chcete, aby Slovensko vystúpilo z EÚ, tak voľte stranu Kotleba- ĽSNS.

Ak chcete, aby sa hranica SR so susednými krajinami okrem Ukrajiny stala hranicou schengenskou a chcete stáť na hraničných priechodoch  a podstupovať kontroly, tak voľte stranu Kotleba- ĽSNS.

Ak chcete do zahraničia cestovať napr. na víza, tak voľte stranu Kotleba- ĽSNS.

Ak nechcete využívať výhody eura, ale chcete slovenskú korunu, tak voľte stranu Kotleba- ĽSNS.

Ak chcete, aby Slovensko na tom bolo ekonomicky horšie, tak voľte stranu Kotleba- ĽSNS.

Slovensko sa vstupom do EÚ okrem iného zaviazalo, že bude dodržiavať Pakt rastu a stability. To znamená, že celkový verejný dlh krajiny by nemal prekročiť hranicu 60% HDP a verejné výdavky nesmú prekročiť príjmy krajiny o viac ako 3% HDP.

Toto by sa prípadným výstupom Slovenska z EÚ tiež zrušilo, čo by pre takých politikov ako sú napr. v strane Kotleba- ĽSNS znamenalo, že túto krajinu, resp. Vás môžu zadlžovať podľa svojej ľubovôle. A ak veríte takýmto politikom, že potom vy bola Vaša životná úroveň na vyššej úrovni, tak je to len z ríše snov. Vy totiž budete splácať ich rozmary a snívať o tom, že pri vyššom štátnom dlhu budete mať nižšie dane, odvody, či lepšie dôchodky a vyššie platy je čírou utópiou. A na to, že pôjdete do dôchodku v 60. roku života, ako to sľubuje vo svojom programe ĽSNS, môžete rovno zabudnúť tak či tak. Program strany Kotleba- ĽSNS hodnotil ekonomický inštitút INESS, pričom výsledky nájdete tu: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/435111-iness-ak-by-kotleba-v-roku-2017-naplnil-svoje-plany-verejne-financie-by-skolabovali/

Nájdete tu aj ďalšie informácie. Strana Kotleba- ĽSNS sa zrejme riadi heslom- Nikto Vám nemôže dať to, čo ja Vám môžem sľúbiť. Európska únia je projekt, ktorý bol založený na voľnom pohybe osôb, tovaru, kapitálu a služieb. Nie je projektom dokonalým a je veľa vecí, ktoré treba zmeniť a vylepšiť. Ani mne sa napr. nepáči zamýšľaný spoločný systém ochrany vkladov v bankách, či to, aby sme z peňazí našich daňových poplatníkov zachraňovali krajiny, v ktorých je vyššia životná úroveň ako u nás a ktoré si problémy spôsobili sami. Alebo napr. to, že sa nedodržiavajú pravidlá, ktoré si EÚ sama nastavila. Samozrejme je toho viac, čo je potrebné zmeniť. Predstavitelia strany Kotleba- ĽSNS hovoria, že chcú bojovať proti diktátu a cenzúre z Bruselu. Zaujímavé, že proti cenzúre a diktátu z Bruselu idú bojovať politici, ktorých predseda vo funkcii župana Banskobystrického samosprávneho kraja rušil a zakazoval divadelné predstavenia. Vtedy sa náhodou nejednalo o diktát a cenzúru alebo im to nevadilo len preto, že to robil ich ,,vodca“?

Za nebezpečné, škodlivé pre Vás považujem aj to, že strana Kotleba- ĽSNS chce slovenské právo nadradiť nad príkazy EÚ. Je to totiž čistý nezmysel a hrubý populizmus. Naše právo, zákony, či rozhodnutia súdov nie raz poškodili našich občanov natoľko, že sa museli odvolať až na európske súdy, ktoré im dali za pravdu. A veľa krát sa na základe rozhodnutí týchto súdov vykonala náprava a Slovenská republika musela týchto občanov okrem iného aj finančne odškodniť. Takže si položte otázku, čo tým táto strana sleduje a koho chce vlastne chrániť?

Za stav a problémy v akom sa Európska únia nachádza nemôže iba samotný Brusel. Môžu za to aj politici, ktorých si volíme v parlamentných voľbách. A to hlavne Tí, ktorí chodia na zasadnutia napr. Európskej rady, ktorá je zložená z vedúcich predstaviteľov jednotlivých krajín EÚ alebo Rady ministrov EÚ. Títo politici môžu pripomienkovať, či vyjadriť nesúhlas z pripravovanými opatreniami. Namiesto toho však často robia dvojakú politiku. Na Slovensku často krát vystupujú inak ako na rôznych summitoch EÚ. Predovšetkým je potrebné vymeniť týchto politikov, lebo nezastupujú záujmy krajiny, tak ako by mali. Vážení voliči, ak aj nie ste spokojní s tým ako EÚ a jej orgány fungujú, to ešte neznamená, že by ste mali do európskeho parlamentu navoliť ľudí, ktorí sú otvorene proti EÚ, ktorí zjavne iné hovoria a iné robia a ktorých program nie je pre Vás prínosom, ale obrovským rizikom a hrozbou.

Teraz najčítanejšie