Denník N

Najkrajšie mestá Azúrového pobrežia

Azúrové pobrežie alebo takisto aj Francúzska riviéra.  Už len ten názov zneje ako nejaké cliché z filmu alebo pohľadnice. Je to naozaj nádherná časť pobrežia Stredozemného mora. Ak ste už miliónkrát navštívili chorvatský Zadar či maďarský Balaton a mate chuť spoznať aj inú krajinu, určite to stojí za to navštíviť tieto miesta.  Nieje to tam až také drahé ako sa môže zdať. Francúzska riviéra je síce známa luxusnými hotelmi a jachtami, čo aj pravda je, ale nachádzajú sa tam aj obyčajné hotely či apartmány dostupné pre kohokoľvek.

Ja osobne odporúčam na pobyt  mestečko Antibes,  ktoré je cenovo dostupnejšie ale i napriek tomu nádherné. Antibes je pekné mesto a z neho sme taktiež vyrazili na zopár výletov do okolitých ešte krajších a známejších miest. Navštívili sme Monako, o ktorom bol posledný článok, Cannes, Nice.

Ako prvé sme navštívili mesto hviezd, mesto Cannes ,ktoré je známe najmä Medzinárodným filmovým festivalom ktorý sa tu každoročné koná. Okrem toho pred filmovým palácom, môžte nájsť odtlačky rúk známych celebrít. Ďalším známym festivalom a veľmi obľúbeným je aj jachtársky festival. V čase keď sme tam boli sa práve začínal a hemžilo sa to tam miliardármi a svetovými celebritami.

Potom sme išli do mesta Nice, ktoré je určite rajom aj pre milovníkov nakupovania.  Je to naozaj moderné mesto a je 5. najväčším mestom Francúzska.  Veľmi obľúbeným miestom je Anglická promenáda, ktorá je dlhá asi 6 km je sprevádzaná nádhernými palmami a luxusnými hotelmi aj ako veľmi známy hotel Negresco, ktorý sa stal symbolom tohto mesta. V meste ja toho  naozaj veľa čo vidieť, no kedže sme tam boli len jeden deň aj to sme troška prepadli skôr nakupovaniu, veľa sme toho nestihli, ale čo sme videli naozaj stálo za to.

Teraz najčítanejšie