Denník N

Slovenský branec, ktorý si píše meno v azbuke, obdivuje komunizmus a zúčastnil sa pochodu extrémistov

Keď som pred časom zverejnil blog o otrasnom dialógu neonacistov o osude Židov v Auschwitzi, šéf Slovenských brancov, Peter Švrček ma nepravdivo obvinil z klamstva. O jednom z nich som totiž napísal, že sa hlási k Slovenským brancom a v komentári tvrdí, že sa zúčastnil jedného ich výcviku. Nič viac, nič menej. Žiadne klamstvo, iba fakty z profilu dotyčného. Švrček si chybu nepriznal, no nakoniec napísal, že by bol rád keď by som takto prelustroval všetkých ich členov. To zrejme nie je v mojich silách, ale v jednom prípade mu ochotne vyhoviem.

Napred presný citát komentára zo stránky Slovenskí branci, ktorý napísal Peter Švrček: „A ohľadom činnosti pána Benčíka budem rad keď takto prebehne všetkých členov SB a na prípadné sledovane určite prejavy by sme boli upozornení… nemám zapotreby cvičiť nackov … ďakujem“ Nech sa páči, pán Švrček, tu máte jedného z vašich mládencov. Netvrdím priamo, že je nácko, ale kamarátov medzi nimi má. A v mnohom až príliš podobné názory, hoci inklinuje skôr k opačnému, ľavicovému extrémizmu.

Konkrétne ide o člena Slovenských brancov, ktorý má na Facebooku profil s menom Дариус Панк.

Dárius má množstvo zaujímavých priateľov z obidvoch brehov extrému.

Jeho náklonnosť k totalitnému režimu, s ktorým sme sa rozlúčili v roku 1989 je neprehliadnuteľná. Rovnako k zločincom a katom ruského národa Vladimírovi Uľanovovi – Leninovi a Josifovi Džugašvilimu – Stalinovi.

Zdieľa príspevok komunistu Petra Nišponského, pred novembrom 1989 náčelníka organizačného a analytického oddelenia ŠtB na krajskej správe ZNB v Košiciach.

Obdivuje Putina.

Okupácia našej vlasti v roku 1968 bola podľa neho oslobodením a záchranou.

V tejto súvislosti zdieľa aj text komunistky a obdivovateľky Stalina, Sone Valovičovej.

Zrejme sa mu páči sľub iskier. A odporúča vypočuť si Miloša Jakeša, zvaného „kůl v plotě.

Gulag je pre neho: „Pracovná príležitosť pre vlastizradcov, kapitalistov a iných.“ Vie vôbec koľko miliónov nevinných ľudí zomrelo za Stalina v ruských gulagoch? A že to v drvivej väčšine boli ruskí vlastenci a drobní ruskí mužici?

Rád by znovu uzavrel hranice ostnatým drôtom. Aby sme sa chránili pred „kapitalistickým besnením.“ Nemal by mu niekto rezradiť, že práve v súčasnom Putinovom Rusku, ktoré tak obdivuje, funguje zvlášna forma oligarchického žraločieho kapitalizmu priamo napojeného na štátnu moc?

Podľa Dáriusa je ruská technika najlepšia na svete.

A naši oficiálni spojenci Američania, môžu podľa Švrčekovho branca ísť so svojou technikou do …. a USA praje smrť.

Veď „Rusko je krajina neobmedzených možností!!!“ Pre istotu napred v azbuke.

Zrejme preto oslavuje ruské vojenské sviatky.

Poctivo sa venuje vojenskému výcviku u Švrčekových Slovenských brancov.

Spolu s kamarátmi si osvojil aj prepracované bojové pokriky.

Detinsky sa raduje zo spoločnej fotografie s ruským námorníkom v Petrohrade, ktorá ho zrejme v rámci nerozbornej rusko – slovenskej bojovej družby, stála iba 100 rubľov.

Pochvaľuje si kamarátstvo s ruským inštruktorom bojového umenia „Systema

Rád by sa presadil aj priamo v Rusku: „Ja sa určite prihlásim. Lebo Rusi nedávno otvorili nové možnosti pre cudzincov, že nemusia byť občanmi Ruskej federácie a aj tak sa môžu stať vojakmi. Pre mňa je ruský specnaz výzva a zároveň motivácia. Podľa mňa sú to novodobý Sparťania…“ A takíto hovoria čosi o vlastizrade.

Pretože podľa Švrčekovho Slovenského branca Dáriusa: „Dozrel čas zformovať v Rusku novú Československú  jednotku a po boku ruskej armády dôjsť do Prahy a oslobodiť Českú a Slovenskú republiku od EÚ a NATO

11. septembra mu zrejme pripadá mimoriadne vtipné zdieľať ruský obrázok s Bin Ládinom a horiacimi Dvojičkami v pozadí s textom blahoželania k „sviatku arabského letectva“

Dárius má síce profil plný fotografií na ktorých narcisticky vystavuje na obdiv svoje nie veľmi zahalené vyšportované telo.

A pritom zdieľa a neprijateľným spôsobom komentuje homofóbne príspevky. Pri obrázku zakrvaveného plačúceho mladíka sa teší z toho ako zaobchádzajú s gejmi v Rusku: „Tak im všetkým treba“ Samozrejme v azbuke, veď je SLOVENSKÝ BRANEC.

S vyškerenými smajlíkmi a komentárom „Gayovia pre islam a islam pre gayov“ zdieľa otrasnú fotografiu znázorňujúcu zhodenie zviazaného muža z vysokej budovy islamistickými  fanatikmi z Dáíšu.

A mimoriadne ho potešia zábery z policajnej akcie proti LBGT ľuďom v Rusku. Naviac ich častuje hrubými nadávkami a otvorene odporúča poriadne ich zmlátiť a zatvárať do väzenia.

Neodpustí si ani statusy s rasistickým kontextom. V jednom zosmiešňuje Rómov.

V druhom píše: „Je.em celú EU a choré myslenie akože politikov, čo dopustia hanobenie rasy a národa. Sme bieli, bieli boli naši predkovia a biele budú aj naše deti! Sláva rodu! Sláva SLOVANOM!!

A v treťom: „Je.em celú propagandu financovanú Sorosom a mimovládkami. Slovenská pro národná reklama z edície Absolut vodka. Provokácia môže byť aj z opačnej strany, až na to, že toto je len odozva na prvotnú provokáciu. Takže, keď nadnárodné korporácie chcú mať hnedú Európu, tak my chceme bielu Afriku. Je to choré, ale je to podľa ich pravidiel. A ešte niečo… Nech mi prosím žiadne z dievčat ani modeliek nevypisuje sračky do správ, keď sa náhodou identifikuje na tejto fotke. Hrozby a útoky ako minule, že zneužívam osobné fotky niekoho a že to používam na rasistické účely si prosím strčte za klobúk. ABSOLUT ma to neserie.

A čo iné je toto, ak nie hanobenie národa či náboženstva. Primitívna pornokarikatúra, urážajúca značnú časť obyvateľov našej planéty: „Ako bol splodený prvý oslim na svete.

Dárius nie je imúnny ani voči konšpiračným bludom. Práve naopak. Očividne verí na chemtraills.

Aj na klamstvá o očkovaní: „To sa dalo čakať. Tie ku.vy americké nás chcú všetky zničiť.“

V názore na prezidenta sa zhodne s expremiérom Ficom, konšpirátormi, komunistami a kotlebovcami. Obrázok zdieľa od jedného z nich, Zdena Palušku z Piešťan, ktorého má, podobne ako viacero kotlebovcov na svojom profile, medzi priateľmi.

A čo sa týka prezidenta vojnovej Slovenskej republiky, Dr. Jozefa Tisa, zdieľa to isté, čo radi zdieľajú kotlebovci. Nie náhodou z tej „pravej“ stránky „Jozef Tiso, katolícky kňaz a prvý slovenský prezident.

Vadí mu nielen prezident Andrej Kiska, ale aj pápež: „Pápež je satan. Zlo Vatikána a celej cirkvy. Celosvetové zlo úradujúce už 2000 rokov. Najvyššie postavný boss organizovaného zločinu Vatikán s.r.o. sa pomaly, ale isto prevteľuje do zovňajšku čertovej podoby.

A najhoršie na koniec. Zdá sa totiž, že Dárius sympatizuje nielen s ľavicovým extrémom, ale aj s pravicovými extrémistami. V roku 2015 sa zúčastnil povestného Pochodu proti imigrantom v Bratislave, ktorý organizovali extrémisti: „Dnes na proteste v Bratislave. Účasť bola slušná, názor sme si prejavili, tak zostáva len veriť v jedno: Že to nebolo zbytočné a naša vláda im neotvorí hranice. Inak tu budeme mať vojnu!!!“ Ako účastníci pochodu „prejavili svoj názor“ vidieť aj na tomto videu.

Ešte v ten istý deň otvorene prejavil sympatie kotlebovcom, konkrétne Milanovi Mazurekovi: „Presne tak! Darmo nás vláda hucká jeden proti druhému. My sa nedáme! My konečne porazíme túto kolonialisticko – okupačnú politiku USA!!!“ A zverejnil aj fotku rožňavskej okresnej predsedníčky strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Arye Palme z protestu. Aj Arya Palme pochopiteľne patrí na sociálnej sieti medzi jeho priateľov.

A deň zavŕšil hlúpymi lžami a nebezpečným vyhrážaním: „Dnes 20.6.2015 v popoludňajších hodinách pokojne sa vracajúc z protestu, z MHD v Bratislave vystúpila skupinka moslimov. Dvaja 40 kilový muži, okolo nich 2 alebo 3 ženy a niekoľko malých detí zo Saudskej Arábie. My skupinka protestujúcich prechádzajúc okolo nich, jeden z tých malých 40 kilový arab na nás vykríkol ˇˇAllahu Akbarˇˇ potom vybral telefón a začal si nás natáčať!!! A tie ženy čo boli s ním, tak tie sa maskovali značkovými šatkami Dolce Gabbana. Aký chudáci, že?! A toľko guráže čo oni mali, tak to je už fakt sila. Títo vye.banci mali len jedno šťastie. A tým šťastím bolo, že ich obliehali policati a za nimi stáli ťažkoodenci. Nebyť tých bezpečnostných zložiek, ktoré ich obliehali, tak by im neboli pomohli ani tie víza, ktoré mali a do Saudskej Arábie by sa vracali zrejme v urnách.

O dva roky mu jeho účasť na proteste vyhodil na oči Denis, bývalý spolužiak z gymnázia a opýtal sa ho: „Aký je to pocit hádzať dlažobné kocky do nevinnej moslimskej rodiny s kočíkom? Uspokojujúci? Dostatočnč proruský?

Dárius reagoval ďalšími lžami, ktoré mu okrem iných lajkol aj pracovník SAV a starešina Slovenských brancov, Ing. Filip Rázga, PhD: „… na autobusovej stanici stála rodina moslimov asi zo Saudskej Arábie a pokrikovala na okoloidúcich Allahu akbar a iné neznámv veci po arabsky, následne začali ukazovať gestá typu „podrežem ťa“ a dvíhali päste. Potom vytiahli luxusné telefóny a začali všetko nahrávať na video. Bola to evidentná provokácia. Okolo nich stáli policajti, ktorí ich obliehali. Skupina náhodne okoloidúcich ľudí, ktorí sa vracali z protestu sa rozhorčila a začala verbálna prestrelka. Rozhorení protestujúci kričali na tích moslimov (na mužov) že čo si to dovoľujú…. (a podobné veci) áno pre tvoju spokojnosť dodávam, že tam padli aj vulgarizmy. Dovolím si tvrdiť, že to bolo všetko umelo vykonštruované, vzhľadom k tomu, že hneď od samého začiatku si incident nakrúcal nejaký reportér z Denníka N, aby mohli v negatívnom svetle vykresliť tak mohutný protest.“ Novinári neboli z Denníka N, ale z portálu Aktuality sk. Plnili si tam spravodajskú povinnosť a dokumentovali vzniknutú situáciu. Jediný kto tu niečo umelo konštruuje a fabuluje, je Dárius. K eskalácii prispel práve poslanec Kotlebovej ĽSNS Milan Mazurek neartikulovaným revom a vulgárnymi urážkami inej viery, ktorého fotografiu so zástavou ĽSNS Dárius zdieľal. A čo sa týka tvrdenia, že: „Hneď na úvod by som chcel podotknúť, že celý protest prebiehal pokojne, nevznikli žiadne výtržnosti a polícia nemusela ani raz zasiahnuť,“ ide opäť iba o Dáriovu verziu priebehu protestu. Reportéri z portálu Aktuality sk., ktorí celý priebeh monitorovali a zdokumentovali, to videli inak.

A Dárius pokračuje: „A pre tvoje skreslené informácie:
1. Nebola to nevinná rodina – konflikt sami vyprovokovali.“
Tu sa zastavme. Prvé Dáriusovo tvrdenie, že konflikt vyprovokovala moslimská rodina je jednoducho lož. Pretože tátorodina v sobotu pricestovala do Bratislavy zo zahraničia. Ich syn v inom slovenskom meste práve úspešne ukončil štúdium medicíny a celá rodina sa prišla zúčastniť jeho promócií. Otec s manželkou a dcérou, ich syn s manželkou a niekoľkými malými deťmi sa práve presúvali na hlavnú stanicu, odkiaľ mali v úmysle pokračovať ďalej vlakom. Za normálnych okolností by šli taxíkom, no chceli si vyskúšať jazdu bratislavskou hromadnou dopravou, keďže u nich doma sa chodí všade autom. O proteste vôbec nevedeli. Na Slovensko sotva prišli a o zhromaždení nemal potuchy ani ich syn, ktorý tu študuje v anglickom jazyku. Keď však vystúpili na hlavnej stanici, v okamihu k nim pribehol dav radikálov, ktorí sa práve vracali z protestu a začal na nich vulgárne vykrikovať. Všimla si to prítomná polícia a rodinu obkolesila.Dokáže niekto uveriť po zhliadnutí týchto fotografií, že táto rodina niekoho provokuje?

 

2. „Tá moslimská „rodina“ tam nemala kočík, ani nijaké deti.“
3. „Dlažobné kocky po  ich nikto nehádzal, pretože keď už tak chceš niekoho obviňovať, tak si si mal zistiť, že tú dlažobnú kocku hodili policajní provokatéri v inom čase a na úplne inom mieste a mimochodom bola hodená do policajného auta a nie do moslimskj rodiny.
To boli Dáriusove tvrdenia a toto je skutočnosť ako ju opísali očití svedkova a zachytili kamery: „Maskovaní extrémisti hádzali kamene, fľaše a dlažobné kocky na rodinu zo Saudskej Arábie. Rodina mala so sebou aj kočík s malým dieťaťom. Útočníci vulgárne vykrikovali, dostali sa do potýčky aj s políciou. Kamene zasiahli aj reportérov Aktualít, ktorí sú priamo na mieste. Jedno z detí bolo ešte v kočíku, no ani to útočníkov neodradilo.Aktuality o incidente priniesli reportáž. Na videu jasne vidieť, že na rodinu sú hádzané skaly, počuť plač malého dieťaťa. Áno je pravda, že jeden z účastníkov údajnej „pokojnej“ demonštrácie inde hodil dlažobnú kocku do okna policajnéhoi auta, nebol to však žiadny „policajný provokatér“ ako tvrdí Dárius, ale jeho spoludemonštrant.
Čo sa týka druhého tvrdenia, Dárius evidentne zabudol, že pred dvomi rokmi on sám napísal: „Dvaja 40 kilový muži, okolo nich 2 alebo 3 ženy a niekoľko malých detí zo Saudskej Arábie.“ Takže je tu lož ohľadom detí. A lož aj ohľadom kočíka. Plačúce deti a kočiarik jasne vidieť aj na fotografii, ktorú urobili novinári z portálu Aktuality sk.

4. „pri incidente nebol nikto opitý…“ Či bol niekto opitý nevieme, ale je evidentné, že prítomní extrémisti, rozohnení prejavmi Kotlebu, Magáta a ďalších, či vulgárnymi pokrikmi, sa správali ako odtrhnutí z reťaze. Ak boli všetci úplne triezvi, nemajú ani len tú biednu výhovorku, že sebakontrolu stratili v dôsledku opitosti.
A spomínate si ešte na Dáriove otrasné slová: „Títo vye.banci mali len jedno šťastie. A tým šťastím bolo, že ich obliehali policati a za nimi stáli ťažkoodenci. Nebyť tých bezpečnostných zložiek, ktoré ich obliehali, tak by im neboli pomohli ani tie víza, ktoré mali a do Saudskej Arábie by sa vracali zrejme v urnách.“ Toto chceli s nimi urobiť účastníci údajne pokojnej demonštrácie? A Slovenský branec Dárius tiež chcel priložiť ruku k dielu?

Čo poviete na to, že takíto „vlastenci“ nám tu pobehujú po krajine so zbraňami a nadobúdajú bojové zručnosti? Nenávidia našich spojencov a zhliadajú sa v ríši riadenej z Kremľa bývalým podplukovníkom KGB, cvičia ich aj ruskí inštruktori a ich názory a aktivity sú v priamom rozpore s Doktrínou ozbrojených síl Slovenskej republiky, ako súčasti Severoatlantickej aliancie. Nie sú títo ľudia skôr piatou kolónou mocnosti s nepredvídateľným správaním, pestujúcej nostalgiu za návratom do čias keď bola naša krajina jej poslušným a bezmocným vazalom? Ich poslaním vraj „je plniť rozkazy.“ Ale čie? Máte vďaka ich pôsobeniu väčší pocit bezpečia? Ja veru nie. A preto dúfam, že čím skôr si to uvedomia aj kompetentní. Lebo Slovenskí branci nezaháľajú, sú čoraz sebavedomejší a aktívnejší a verbujú do svojich radov nové posily.

Doplnené 24.10.2018

Bola by škoda nedoplniť niečo, čo sa mi dodatočne dostalo do rúk. Vypovedá to o vzťahu Dáriusa Panka k Slovenskej Republike, Rusku a demokracii ako takej. Aj o úcte k obetiam beštiálnej vraždy: „Keď bude pochod za neslušné Slovensko, tak tam pôjdem, môžeš sa pridať. Je suis Rusia. Je suis Donbass&Lugansk. Slava Novorussii!!!
O protestoch „Za slušné Slovensko“ sa vyjadrí takto: “ V tomto prípade nejde o uctievanie si obetí, tu išlo o pokus spraviť majdan ako na Ukrajine  a spraviť štátny prevrat. Namiesto protestov radšej potrestať vrahov: Sulíka a Matoviča a nie ohlupovať mladých študentov, aby išli bliakať liberálne sračky, tak ako keď to bolo v prípade štrngania kľúčami.
A napíše aj toto: „Preto už Krym nepatrí Ukrajine, lebo Porošenko tam začal sťahovať amerických vojakov (prebehlo oficiálne referendum) a Krym je súčasťou Ruska ako kedysi. Novorusko EXISTUJE!… Слава России!!! Слава великому народу!!!

Ako aj to, ako svojho kolegu vnímajú spolužiaci z Technickej univerzity.

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.