Denník N

Kotlebovi páni bratia

Jeden je okresným predsedom ĽSNS pre okres Lučenec a kandiduje v týchto voľbách za poslanca v Tisovci. Druhý je okresným predsedom pre Rimavskú Sobotu a za ĽSNS kandidoval už viackrát. Bratia Radko a Zdenko Ľaudárovci

Začnime kandidátom v týchto voľbách. Na Facebooku má profil Radko Ľaudár.

V župných voľbách síce nekandidoval, ale za hlasy pre spolustraníkov poďakoval. S tým, že „mnohí sa dajú ľahko manipulovať“ možno súhlasiť. Ale treba dodať, že najmä populistami a extrémistami bez reálnych riešení.

Je okresným predsedom pre Lučenec, ale kandiduje za poslanca v Tisovci.

Podobne ako jeho brat obľubuje neonacistickú skupinu Krátky proces. Tričká s jej logom sú súčasťou jeho šatníka a šatníka jeho partnerky.

Ale nosí aj iné zaujímavé tričká. Napríklad White Boy a partnerka White Girl.

Či americkej neonacistickej kapely Bound for Glory.

Rád sa fotografuje v posilňovni.

A predvádza svoje tetovania.

Vidieť ho aj na straníckych podujatiach. Pri zbere podpisov.

Či straníckych gulášoch a posedeniach.

Jeho brat Zdeno je okresný predseda ĽSNS v Rimavskej Sobote. Nedávno jeho profil z Facebooku zmizol. Za Kotlebovu stranu kandidoval už viackrát. V parlamentných voľbách v roku 2016 bol na 82. mieste kandidátky ĽSNS.

Vo voľbách do zastupiteľstiev samosprávnych krajov kandidoval na poslanca v Banskobystrickom kraji. Získal 1901 hlasov. Zvolený kandidát na prvom mieste získal 5967 a posledný zvolený dostal 4145 hlasov.

Má taxislužbu White taxi. Názov je určite veľmi výstižný, lebo jeho taxíky sú žltej farby…

Jeho názorová orientácia je jasná z toho akým hudobným skupinám fandí. Je to neonacistická kapela Cirhoza 88. Na fotografii má tričko s názvom tejto skupiny a názvom jej skladby „Poďme ich vypáliť.“ A určite iba náhodou je v názve skupiny číslo 88.

Koho treba vypáliť, napovie fotografia.

O tom, že náklonnosť Zdena Ľaudára k tvorbe tejto neonacistickej kapely nie je jednorazová záležitosť, svedčí aj jeho komentár na profile Jozefa Mužíka, ktorý mal na Facebooku profil s menom „Pán Kabanoss.“ Mužík si pochvaľoval text ich skladby s názvom „Dachau.“ Vraj: „text na jednotku.“ Len tak mimochodom, aj profil Jozefa Mužíka sa po uverejnení môjho blogu odobral do večných lovíšť.Zdeno Ľaudár v komentári napísal: „Tes sa na nove texty haha“ a „snad coskoro

Pán Ľaudár má aj správnych kamarátov. Napríklad Rastislava Beňa zo známeho klubu nitrianskych náckov, Walhala.

Rastislav Beňo je tento jemný sympaťák, ktorý sa tak decentne baví v Auschwitzi.

Ľaudárovi ušľachtilí kamaráti evidentne obľubujú klasický balet aj moderný tanec a radi Zdenovi zatancujú. Trebárs aj na svadbe.

Okrem trička Cirhoza 88, má Zdenko Ľaudár aj iné zaujímavé tričká. Napríklad s menom standartenführera Waffen SS, Jochena Peipera.

Čo sa týka obľúbenej skupiny jeho brata Radka, Zdeno ju nenosí iba na tričku, ale zrejme aj niekde hlbšie. Svedčia o tom stretnutia s jej členmi. Napríklad v Bratislave. Frontmana skupín Juden Mord a Krátky proces, Rastislava Rogela, snáď netreba predstavovať. A známy je aj gitarista Karol Prukner.

A stretli sa aj priamo v Rimavskej Sobote kde privítal a hostil jej členov. Pozornosti by na fotografiách nemali uniknúť tetovania Zdena Ľaudára a najmä jeho tričko s mimoriadne cynickým textom #ALL FOR IAN STUART, parodujúcim vyjadrenie spolupatričnosti so zavraždeným novinárom Jánom Kuciakom. Ian Stuart bol ikonou nazirocku, frontmanom neonacistickej kapely Skrewdriver a zakladateľom hnutia White Power. Hlásia sa k nemu neonacisti na celom svete.

Tým, ktorí nevedia kto je Rastislav Rogel a nepoznajú Krátky proces, možno niečo napovie pár fotografií a úryvkov textov tejto neonacistickej kapely. Toto sú ikony pánov bratov Ľaudárovcov z Kotlebovej strany.

Hoci na fotografiách z predvolebných banerov ich Ľaudár skrýva, jeho kérky sú neprehliadnuteľné. Napríklad na hrudi vytetovaná brána do vyhladzovacieho tábora Osvienčim – Auschwitz.

A iba na okraj, tento človek sa cítil natoľko dotknutý zmienkami o ňom v mojich blogoch, že na mňa podal trestné oznámenie. V newspeeku určitých skupín sa tomu hovorí, že ma udal. Nie je to u neho ale nejaká zvláštnosť, vyhráža sa tým na Facebooku aj iným. A možno skúsi šťastie aj po tomto blogu.

Inak je pripravený brániť Európu.

Venuje sa straníckej práci. Petície. Roznášanie melónov s nálepkami ĽSNS. Stranícky guláš s Mizíkom. Samozrejme „Za Boha a za národ!“

Po protestnom pochode kotlebovcov v Tisovci, kde sa im do cesty postavili študenti Evanjelického gymnázia, čo vzbudilo Ľaudárovu neľúbosť, napísal spolu s ďalším mladým Kotlebovcom list generálnemu biskupovi ECAV. O jednom z najkvalitnejších slovenských gymnázií a jeho študentoch sa vyjadruje neprimeraným spôsobom a o sebe hovorí ako o „členovi jedinej skutočnej kresťanskej strany.“ Citujem zo statusu na stránke Kotleba Ľudová strana Naše Slovensko – okres Rimavská Sobota: „Sme zhrození zo stavu v akom sa momentálne nachádza Evanjelické gymnázium Tisovec ! Táto stále kresťanská škola sa dostáva čoraz viac do rúk nekresťanským, záškodníckym živlom, ktoré ohrozujú nie len školu samotnú ale aj jej študentov a širšie okolie mesta Tisovec.“ Zábavné, nie? Ľaudár je kresťan, škola je nekresťanská a dokonca ohrozuje širšie okolie mesta. Ale o tom podrobnejšie až v ďalšom blogu.

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.