Denník N

Nové Mesto volí zmenu

Nové Mesto volí zmenu.
Nové Mesto volí zmenu.

Trápi Vás kolabujúca doprava v Novom Meste? Myslíte si, že živelnú výstavbu treba viac regulovať a že by sa samospráva mala venovať koncepčnej starostlivosti o životné prostredie?

Tieto a ďalšie dôležité témy ste so mnou a s mojím tímom prediskutovali pri našom zbere dotazníkov v uliciach, na verejných diskusiách, na vlastivedných prechádzkach aj pri stretnutiach na susedských piknikoch. Osobne sme sa rozprávali s viac ako 3000 z Vás. Rozhovory s Vami nás utvrdili v presvedčení, že naša mestská časť potrebuje zmenu. Som presvedčený, že Nové Mesto potrebuje iný pohľad na najväčšie výzvy súčasnosti. Potrebujeme parkovaciu politiku, ktorá uprednostní Novomešťanov, systematickú starostlivosť o životné prostredie a kvalitné územné plánovanie, ktoré skrotí živelnú výstavbu.

Živelná výstavba na Tupého ulici.

Som Matúš Čupka, som Novomešťan a mám rád našu mestskú časť. Roky sa anga­žujem za lepšiu Bratislavu ako aktivista, dobrovoľník aj ako člen Komisie dopravy, životného prostredia a verejného poriadku. Vidím však, že ak chceme skutočne dobré mesto pre život, je pred nami ešte veľa práce. Preto v novembrových komunálnych voľbách kandidujem na post starostu Nového Mesta.

Naša komentovaná prechádzka Februárkou, ktorá bola jednou z desiatich.

V Novom Meste som prežil väčšinu svojho produktívneho života, tak ako mnohí z Vás. Pri štúdiu na vysokej škole vo Švédsku som však mohol na vlastné oči vidieť rozdiel v starostlivosti o mesto vo vyspelej krajine a u nás. Nasledovalo sedem rokov vedenia dobrovoľníckej iniciatívy Zelená hliadka.

Jedna z mnohých čistiacich akcií so Zelenou hliadkou. V rámci tejto sme čistili čierne skládky za plotom ZŠ Odborárska.

Po večeroch a cez víkendy sme čistili ulice Bratislavy a Nového Mesta od odpadkov, likvidovali čierne skládky, opravovali chodníky, revitalizovali zeleň, osádzali vlastné lavičky aj chýbajúce odpadkové koše. Mnohé naše podnety pre mestskú časť však ostali bez odozvy. Zistili sme, že súčasné vedenie nie je schopné zmeny, a tak sme sa rozhodli tou zmenou stať.

Diskusia s obyvateľmi v parku na Račianskom mýte. Jedna z dvadsiatichsiedmych.

Máme plán pre Nové Mesto. Vypracovali sme ho na základe rozhovorov s Vami, s mnohými profesionálmi a odborníkmi a týkajú sa dôležitých zmien v oblasti dopravy, výstavby, životného prostredia, budovania komunít aj sociálnych služieb. Konkrétne opatrenia nájdete na www.cupka2018.sk/program

Diskusie s obyvateľmi sú to, čo sa stalo hlavným pilierom našej kampane. Táto sa odohrala v Mierovej kolónií.

Zmeniť jednu mestskú časť však nie je výzvou pre jednotlivca, ale pre celú skupinu osobností so silným príbehom. Spolu chceme pracovať na pozitívnych zmenách v našej mestskej časti, aby sme aj my, aj Vy na ňu mohli byť právom hrdí.

Sme skupina kandidátiek a kandidátov so silným príbehom.

Onedlho je tu 10. november a rozhodnutie je vo Vašich rukách. Verím, že sa rozhodnete pre odborne riadené, transparentné a férové Nové Mesto. Príďte k volebným urnám v sobotu 10.11.2018 a staňte sa súčasťou príbehu zmeny v Novom Meste.

Dajte šancu zmene v Novom Meste.

Matúš Čupka

Kandidát na starostu MČ Bratislava – Nové Mesto

Zapojte sa do diskusie

Teraz najčítanejšie

Matúš Čupka

Novomešťan a rodič naberajúci skúsenosti ako vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy v Mestskej časti Bratislava - Rača. Tu prezentované názory sa nemusia nutne zhodovať s oficiálnymi názormi môjho zamestnávateľa.