Denník N

„A nech Vás …. dobre trafí“

Jedno úmyselne vynechané slovo (šľak), alebo zakódovaný verejný odkaz?

A nech Vás dobre trafí! Trafiť, streliť, zastreliť? Pokyn na „ďalšiu“ streľbu na Slovensku z Facebooku emeritného premiéra Róberta Fica? Či len „neškodné“ blúznenie neliečeného schizofrenika a dobrého počtára?

V prvom prípade, by už spolužiak páchateľa na generálnej prokuratúre mal dávno vydať pokyn na bezodkladné vyšetrenie. Vyšetrenie toho, kto úmyselne týmto nacvičeným, „umelým“ odkazom, šírením tejto poplašnej správy na Facebooku spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia veľkej časti obyvateľstva Slovenskej republiky. Takej veľkej časti obyvateľstva, že skoro úplne zaplnila námestie SNP v Bratislave i námestia a ulice v iných mestách a mestečkách na Slovensku i v zahraničí.

Národná kriminálna agentúra zatiaľ vo veľkom vyšetruje (rozumej zastrašuje) len organizátorov spontánnych protestov „Za slušné Slovensko“ a to len na základe amatérsky formulovaného anonymného udania.

Poslanec Fico. To je ten, kto mal byť už dávno dôkladne vyšetrovaný a vyšetrený. Vyšetrovaný políciou, nezávislou Národnou kriminálnou agentúrou. A súbežne komplexne vyšetrený na psychiatri.

Mr. poslanec je totiž vzťahovačný, opakovane prejavuje otupenosť citov. Je precitlivený okrem iného najmä na otázku ohľadom jeho sťahovania z bytu usvedčeného, zatiaľ len neprávoplatne odsúdeného daňového podvodníka „Baštyho“. A možno len Mr. poslanec stále váha verejne priznať, že byt je už dávno jeho, že je v jeho súkromnom t.č. stále ešte neverejnom súkromnom vlastníctve. Samozrejme „poctivo“ nadobudnutom súkromnom vlastníctve.

Mr. poslanec je totiž plachý a preto sedí v len poslednej rade poslaneckých lavíc Slovenskej národnej rady. Bol by najradšej, keby nikto nevidel jeho všeobecne známe verejné poníženie. Poníženie, či skôr len fakt, skutočnosť, že pod tlakom verejnej mienky, pod tlakom obrovských, spontánnych masových protestov občanov Slovenska musel potupne utiecť z milovanej a ním tak často a opakovane  využívanej, „zneužívanej“ stoličky, z funkcie premiéra SR. Na strane druhej v absolútnom protiklade s jeho miestom v NR, je jeho neustála túžba, jeho nespútaná žiadostivosť po každodennej prezentácii jeho sily a vplyvu na spoločenské a politické dianie na Slovensku. A preto toto ním nezvládnuté, pritom tak úporne precvičované a preto tak umelé a strnulé vystúpenie na Facebooku. Vystúpenie s neúprimnými výrazom tváre a opakujúcimi sa a nacvičenými gestami rúk. Ale vďaka bohu za toto vystúpenie. Aj vďaka nemu bolo na námestí SNP v Bratislave cca 20.000 rozhorčených občanov SR.

Mr. poslanec si vytvára umelý svet. Fico nám všetkým vytvára a nás všetkých, stále a neúnavne viac a viac zaťahuje do svojho fiktívneho sveta. Do umelého, len ním vymysleného a neskutočného sveta údajného, nič netušiaceho p. Georga Sorosa. Amerického finančníka židovského pôvodu. Jeho zdokumentované zbohatnutie na finančných menových špekuláciách, na hedgovom investičnom fonde (Soros Fund Management fond), údajne na „umelo“ vyvolanej devalvácii britskej libry, isto nevyvolá na konzervatívnom Slovensku spontánny ošiaľ jeho fanúšikov. Rovnako sa aj výnimočne s našim nešťastným poslancom zhodneme aj v tom, že založenie Sorosovho fanklubu v dohľadnej dobe na Slovensku tiež nehrozí.

Prečo však tak húževnato lipne na moci, prečo tak túži po návrate na politické výslnie? Jeho neprajníci by okamžite jedným dychom skríkli, predsa pre zaručenie beztrestnosti pre neho a jeho „ľudí“. Isto, ale i preto, že Mr. poslanec je síce neschopný štátnik, t.č. „zdegradovaný“ politik, ale stále dobrý počtár. Veľmi dobrý počtár. A kým Fica a jeho mecenášov budú neustále priebežné súkromné, neverejné prieskumy verejnej mienky  stále presvedčovať, že súčet volebných preferencií (SMER-SD + SNS + HÍD) spolu zo stranou ĽSNS Mariána Kotlebu a s hnutím SME -Rodina Borisa Kollára stačí na „bohatú“ parlamentnú väčšinu, tak Mr. poslanec bude naďalej „otravovať“.

Zatiaľ majú byť podľa neho „trafený“ resp. byť terčom komedianti medzi novinármi. A kto potom ??

Teraz najčítanejšie

Miroslav Janis

Optimisticky a vytrvalo sa pokúšať o to, aby politici a verejne činní ľudia rešpektovali práva občanov, aby niesli "doživotnú" zodpovednosť za svoje činy pri výkone verejných funkcií...