Denník N

Danko prekoná v rošáde aj Karpova

Žiaľ nie v šachovej ale zahranično-politickej partii Slovenska.

Je podivuhodné, že Marakéšska – menej ako – deklarácia spôsobuje v slovenskej zahranično-politickej scéne väčší virvar, ako systematické prokremeľské cirkusové čísla a tirády predsedu parlamentu.
Ten v priebehu dvoch rokov nielenže odhodil akékoľvek zábrany v proruských oráciách, ktoré sú v rozpore s našim oficiálnym zahraničným naladením, ale v zbore Hrádza proti extrémizmu, čoraz úspešnejšie preberá namiesto mimo rytmu búchajúcej bubeníckej paličky paličku dirigentskú.
Aj počas návštevy bývalého šachového veľmajstra Karpova (súčasného Putin velebiča, politicky činného v ruskej dume), ktorý tu je po druhýkrát na Dankovu pozvánku, si treba pripomenúť, že Karpov nie je Kasparov (politicky prenasledovaný pre svoju Putin opozičnosť) a viac ako o šachy tu ide opäť o ruskú propagandu od pána z klanu lesodstav Revúca.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt danko rusko
Ten sa stihol za svoje krátke pôsobenie stať jednotkou v počte návštev Ruska spomedzi všetkých slovenských predsedov parlamentu a stručná chronológia jeho šialenej taktovky vyzerá asi takto:.
November 2018 – SNS donútilo stiahnuť návrh bezpečnostnej a obrannej stratégie SR v NRSR, kde je Rusko spomenuté ako strategická hrozba. Takéto spojenia vraj do dokumentu napísal ktosi zo zahraničia. Odmysliac si cudzích autorov Kiskových prejavov (Fico), by sa zaiste našli ďalší kandidáti – susedia na Ukrajine, zabratom Kryme, námorníci z Azova, Gruzínci v Abchádzku, či Osetsku, alebo samotní Rusi, ktorí toť nedávno manévrovali skoro 300 tisíc vojakov na cvičení Vostok s cieľom preskúšania vojenských operácií veľkého rozsahu.  V Andrejových očiach, ale tieto udalosti zaiste majú len bezvýznamný charakter hier zodpovedného mierotvorcu – veľkého brata.
V rovnakom čase Danko obhajuje Rusko svojimi tvrdeniami, že za Kerčský prieliv nemôžu oni, ale volebné hlasy naháňajúci prezident Porošenko. Tieto advokátske služby Judráša sa dostali až do správ Rossije 24.
V júni 2018 Danko v Moskve na medzinárodnom fóre opäť na vlastnú päsť bez konzultácií s ministerstvom zahraničia, kritizuje sankcie voči Rusku a v rodisku kybernetickej vojny reční o kyber bezpečnosti, neoverených správach  a hoaxoch. Tamtiež pozýva na Slovensko prapravnuka Tolstoja, ktorý popri Vjačeslavovi sankcionovanému Volodinovi obohacuje selfie album kamarátšaftu na Dankovom facebooku. P. O. Tolstoj je však viac ako dávnym hlasom Leva Nikolajeviča skôr tvárou aktívneho politika dumy za Putinovu stranu Jednotné Rusko.
V marci 2018 Danko v zákulisí zastavuje vyhostenie ruských diplomatov z našej domoviny, čo v reakcii na ruský atentát na Skripaľova neváhalo urobiť 22 krajín (aj celá V4 mínus Slovensko).
November 2017 sa zapísal v našej zahranično politickej orientácii antagóniou – Kiska Štrasburg – Danko duma. Zatiaľ, čo prezident na západe háji naše proeurópske ukotvenie, predseda deklaruje našu vďaku za bratskú pomoc a mier v hlbokom predklone na východe. Nezabudne odsúdiť ani sankcie, ktoré si Rusko nezaslúži, čo tam po Kryme.
Antagónia sa dnes pretavuje na agóniu bezmocnej koalície, ktorá toto vyčíňanie nevie zastaviť. Dúfajme len, že šach mat príde pre strojcu veľkej rošády skôr, ako bude neskoro!

Teraz najčítanejšie