Denník N

Ženy

Momentálne jeho čas patrí len jej…

Zima, prituhlo. Slnko dokončilo svoju prácu, odchod za obzor je nezadržateľný. Košeľa, konečný výber, dnes to musí mať svoj štýl. Visí na skrini, čaká na svoju príležitosť. Pozerá po nej, hodnotí ju okom. Celkom dobrá, oblečenú ju ešte nemal. Premiéra, aj tak sa to dá povedať.

Kúpeľ, berie do rúk mydlo, telo mu zdobí krásna bohatá pena. Rozotiera ju, nezabúda na žiadne miesto. To teplo, rozlieva sa v ňom, absorbuje ho každá jeho bunka. Krásny pocit, ani zima za oknom mu neprekáža. Ešte holenie, nie celkom nahladko, nejaká mužnosť musí zostať. Behá holiacim strojčekom zo strany na stranu. Voda po holení, kontrola stavu. Presne takto mu to vyhovuje, bez extrémov. Bradu by nezniesol, nie je to jeho štýl.

Hotovo, vynovená telesná schránka, opúšťa priestory kúpeľne. Nahodí na seba tričko, sadá za počítač. Kontrola mailových schránok, pracovná komunikácia dostáva prednosť. Kolega pochopil pokyny vedúceho po svojom. Poslal všetko možné, ale chýba to podstatné. Teraz nie, hovorí sám sebe, aj pracovné aktivity treba vedieť odložiť. Sociálna sieť, správ neúrekom, niekde musí začať. Pekne jedna po druhej, polovicu už má za sebou.

Košeľa bez kravaty, nemá ju v obľube. Štýlové nohavice, samozrejme hodinky na ruke nesmú chýbať. Praktický doplnok, ktorý má svoj štýl. Podľa neho to tak musí byť, oko ženy je náročné. Auto zaparkované, mobilný telefón vo vrecku. Druhé poschodie, len keby ten výťah nepobehoval kade tade.

Sedačka, čierna koženková. Sedí na okraji, akoby premýšľal čo teraz. Čas, pomaličky sa to blíži. Posledné úpravy, ešte tak vedieť, ktorá to bude. Mobil v ruke, sociálna sieť pomôže. Fotka, dnes začína čiernovláskou. Postava ako prútik, hrudný kôš pekne tvarovaný. Po nej ho čaká blondínka, na tú sa teší ešte viac.

Už ju vidí, blíži sa k nemu. Dochvíľna, prišla včas. Vstáva, ženu treba privítať, na dobré spôsoby nezabúda. Objatie, jemné a vrúcne zároveň. Bozk z jednej i druhej strany, momentálne jeho čas patrí len jej. Potom sa uvidí, ako ho zaujme. Čiernovláska, blondínka, ktovie čo ho dnes ešte čaká.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.