Denník N

Kotlebov okresný predseda s hákovým krížom na hrudi

Priznám sa, že som si to na prvýkrát nevšimol. Na jeho hrudi ma upútala neprehliadnuteľná kérka nemeckého vojnového vyznamenania. Veľký železný kríž, ktorý už sám o sebe jednoznačne identifikuje svojho nositeľa. Až potom som si všimol, že v jeho strede je aj menší hákový kríž.

Nacistický železný kríž, vyznamenanie, ktoré v tejto podobe zaviedol v roku 1939 Adolf Hitler, sa skvie na hrudi Rastislava Jakubíka, ktorý je okresným predsedom Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko v Leviciach.

A prevádzkuje v Leviciach podnik s názvom „Deska bar.“

Po známej reklamnej kampani na vodku nemenovanej značky a rasistických reakciách, sa k bojkotu Absolutky pripojil aj Jakubíkov podnik. Status neskôr zmazali, zachoval sa však na recesistickej stránke Zomri. Píše sa v ňom, hneď v úvode s hrubicou: „Milý naši zákazníci. S poľutovaním vám chceme oznámiť, že dňa 20.9.2018 sme sa navždy rozlúčili s Absolut vodkou a všetkými jej menovcami v našom podniku. Česť jej pamiatke

A zostali aj reakcie v recenziách. Tu je jedna z nich: „Kotlebácky kandidát z roku 2017 na titulke + ufňukaný drama qeeen status s gramatickými chybami o tom, ako sťahujete Absolutku z predaja, lebo mali v reklame černošku = podnik pre holohlavé hlavohrude s IQ 88.

Za Kotlebovu stranu kandidoval v roku 2017 na poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja a v roku 2018 za poslanca mestského zastupiteľstva v Leviciach. Obidva razy neúspešne. V roku 2017 skončil na 22. mieste. Zvolených bolo 9 kandidátov.Ako kandidát na poslanca mestského zastupiteľstva ponúkol voličom tento mimoriadne prepracovaný program.

Zvlášť pikantne vyznieva bod o zvýšení bezpečnosti v meste v súvislosti so spomienkou Patrika P. na incident s Jakubíkom, ktorý ho mal bezdôvodne napadnúť.Na Facebooku existuje účet na meno Rastislav Jakubík a hoci je bez profilovej aj titulnej fotografie, výber priateľov nasvedčuje tomu, že ide o autentický účet okresného predsedu ĽSNS z Levíc. Potvrdzuje to aj zhodný dátum narodenia uvedený na profile.

Na profile je jediný verejne zdieľaný status:
V mene Boha, národa a Bielych ludí sa vsetci v tejto krajine
Preberte!!!

A hoci Jakubík zrejme má na Facebooku vlastný profil, za hlasy v roku 2017 poďakoval z profilu svojej manželky Zuzany.

Z rovnakého profilu sa podujal obhajovať bilbord ĽSNS aj 18. novembra na stránke „Levické veci verejné bez cenzúry.“ Pod statusom Miriam K. sa mu ušlo nielen za bilbord, ale aj za spôsob akým viedol svoju volebnú kampaň, keď ako kandidát podľa diskutujúcich nenavrhoval žiadne konkrétne riešenia týkajúce sa Levíc a naviac podľa diskutujúcich klamal. V letáku k voľbám mal písať o stavbe nových bytov pre „cigánov,“ za ktoré vraj nebudú platiť.

Rastislav Jakubík žije aktívnym straníckym životom.

Na stranícku agitáciu a boj proti EÚ a NATO nezabúda ani v Deska bare. Ani na boj proti imigrantom, o ktorých na Slovensku zatiaľ niet ani chýru, ani slychu.

Kde usporadúva aj stranícke stretnutia, ako napríklad v novembri 2015.

Či akcie, ako v júli 2016, súťaž v pretláčaní.

Akcie sa zúčastnili sa viacerí členovia ĽSNS, aj Kotlebovi stranícki funkcionári.

Podpredseda strany Milan Uhrík aj aktívne.

Ani pán okresný predseda sa neokúňa chodiť v podniku v straníckom triku.

Ale okrem straníckeho má Rastislav Jakubík aj iné zaujímavé tričká. Najmä to s Putinom, či s nápisom „Slovanská sila,“ mu k tomu hakenkrajcu sedí ako uliate. A čo dodať k tričku Thor Steinar s číslom 44.

A ďalšie sú ešte zaujímavejšie. Napríklad tričko neonacistickej kapely Cirhoza 88.

Či kapely ikony neonacistov, Iana Stuarta Donaldsona, Skrewdriver.

Tu je v spomínanom tričku s ďalším funkcionárom Kotlebovej strany, okresným predsedom zo Žarnovice, Rudolfom Šniagerom.

S Rudom Šniagerom, ktorý predtým používal nick „Rudko Rezeň“ je Rastislav Jakubík aj na ďalšej fotografii. V ďalšom zaujímavom tričku.

Jeho zaujímavosť ešte viac vynikne pri pohľade od chrbta. Tu na tanečnom parkete počas koncertu nemenovanej, určite nie neonacistickej kapely, ho vidieť viac ako dobre. Číslo 88. Samozrejme, určite je to iba náhoda. Už sme si zvykli na zbabelosť týchto „hrdinov.“ Odvaha im stačí tak akurát na rozdávanie šekov v hodnote 1488€ či nosenie podobných tričiek. Keď za to majú niesť zodpovednosť, vyhovárajú sa ako malé deti.

A sú tu ešte fotky s kamarátmi, obrazne povedané, z rovnakej štvrte a rovnakej krvnej skupiny.

Toľko snáď na predstavenie funkcionára Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko, ktorá samozrejme nemá s nacizmom či neonacizmom zaručene nič spoločné, úplne stačí.

Doplnené 21:20

Na už spomínanej stránke Levické veci verejné bez cenzúry. Martin Laskai, jeden z priateľov okresného predsedu ĽSNS, Rastislava Jakubíka, avizoval zavedenie hliadok pred obchodnými domami. Informácie mali byť k dispozícii v Deska bare.

Pred kým by mali hliadky chrániť občanov, vysvetlil v komentári samotný Martin Laskai: „No,myslím,že Rasťo Jakubik,je prirodzený rešpekt a myslím,že keď sa postaví pred Tesco 5 chlapcov a to nemusia byť majstri bojových umení,tak to úplne stačí na tých pár opíc.“ A pridal smajlík.

Ako je jeho zvykom, do vzniknutej debaty sa zapojil aj Rastislav Jakubík, opäť zo ženského profilu. Tentokrát z profilu Dajana Vincová. Reagoval na komentár Matúša Mandráka, ktorý varoval pred hliadkami extrémistov.

Keď do komentárov Matúš Mandrák pridal odkaz na tento blog, Laskai celé dlhé vlákno o hliadkach zmazal.

Doplnené 12.12.2018 o 19:30

Pre tých, ktorí opakovane spochybňujú, že Rastislav Jakubík má na fotografiách v strede vytetovaného železného kríža aj kríž hákový, ešte jedna zväčšenina.

Doplnené 24.11.2019

Zdá sa, že vytetovaný hakenkrajc na hrudi nie je v Kotlebovej ĽSNS na škodu, pretože z Rastislava Jakubíka je už krajský predseda.

Prečítajte si aj pokračovanie: Kotlebovci a hákový kríž na hrudi ich .okresného predsedu.

 

 

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.