Denník N

Zjavil sa mi Ježiš Kristus…

…s vážnym výrazom v tvári prezradila atraktívna blondínka, respondentka v relácii Reflex odvysielanej televíziou Markíza.

(Reflex z 12.5.2015 (Archív TV Markíza) – daná reportáž je v poradí tretím videom)
Médiá nám v snahe zaujať dennodenne podsúvajú množstvo bludov. Kŕmia nás polopravdami, lžami a plytkou zábavou. Zvykli sme si, že zahraničné spravodajstvo sa obmedzilo na pikošky, že z hlavných spravodajských relácií sa stala čierna kronika, zvykli sme si na nič nehovoriace reportáže o zvieratkách, zberateľoch kuriozít, či rôznych anomáliách…

Ale predsa len… v spomínanom prípade riadne prestrelili.

Stratili tvorcovia relácie Reflex nadobro zmysel pre realitu, alebo majú televíznych divákov za hlupákov?

Afektovaná slečna najskôr vysvetlila, že pri jednej špiritistickej seanse zjavil sa jej Ježiš Kristus… Po príchode domov ho namaľovala… Prišiel ďalší zázrak… Výraz tváre Ježiša odzrkadľuje vnútro osoby, ktorá sa na obraz pozerá… Ježiš mení pohľad akoby na obraze ožíval. Čerešničkou na torte boli čarovné obrázky z „umeleckej dielne“ slečny, ktoré plnia sny…

Slečna snáď zabudla uviesť, akú psychotropnú látku pred spomínanou seansou užila, evidentne v pohode nebola, ale v akom stave bola redaktorka, ktorá reportáž spracovala? Prioritne riešila iba predaj obrázkov bez umeleckej hodnoty z umeleckej dielne slečny, alebo aj ona potrebuje odbornú pomoc?

V poslednom období neviem sa zbaviť pocitu, že tvorcovia relácií považujú naše hlavy za odpadkové koše, ktoré je možné skutočne zaplniť čímkoľvek. Prezentácia veštcov, liečiteľov , odborníkov na anjelov a rôznych pochybných existencií , je útokom nielen na vrstvu tých najzraniteľnejších… utrápených a ľudí so zníženou psychickou odolnosťou, ale predovšetkým urážkou zdravého rozumu.

Ezoterická literatúra, tlač a rôzne relácie s tematikou nevysvetliteľných javov zaznamenali po roku 89 doslova boom, a stali sa zákerným biznisom, ktorý mnoho ľudí doviedol do stavu, ktorý nebolo možné zvládnuť bez psychiatrov. Nezanedbateľnú publicitu týmto ľuďom zabezpečujú médiá.

Teraz najčítanejšie