Denník N

Rokovať „radšej“ s Kotlebom ako s Ficom?

Rokovať neznamená voliť!

Opoziční partneri by mali rokovať aj s Kotlebom. Radšej ako s Ficom. Bodka. V názve ešte polemický otáznik, tu už „nesmelá“ bodka? Bodaj by aj nie, keď téma resp. potencionálni partneri na rokovanie po parlamentných voľbách 2020 budú možno aj takíto kontroverzní. Ale kto už by len mohol chcieť v pekle lepší výber mať.

Prečo rokovať aj s Kotlebom? Lebo Fico. Lebo Fico s ním už opakovane rokoval ( voľba sudcov na ústavný súd), rokuje a bude rokovať. Lebo Fico vykoná čokoľvek čo ho udrží pri moci aj po parlamentných voľbách 2020, čokoľvek čo jemu osobne zaručí pokračujúcu beztrestnosť, pretrvávajúci politický vplyv na políciu, prokuratúru a súdnictvo. Emeritný premiér a jeho rokovania, či spolupráca s Kotlebovou družinou sú len nepatrnou drobnôstkou z plejády krokov, ktoré Fico bez akéhokoľvek ostychu a bez akýchkoľvek ohľadov prijme a vykoná. Bez mihnutia oka. Rovnako ako sa aj Kali kedykoľvek na „počkanie“ bez mihnutia oka rozreční o tom, ako ho len mohli tí zlí Vietnamci  pri únose Thanha, o ktorom nikto na Slovensku naozaj nič „nevedel“, tak škaredo oklamať. (Ha!-Ha!).

Pokračovanie vlády R.Fica aj po r.2020 v hocijakej forme a v ľubovoľnej kombinácii politických strán bude pre Slovensko a upadajúcu morálku vládneho establishmentu zničujúcejšie ako nezvratne sa blížiaca doba ekonomickej stagnácie, poklesu. Naviac Fico bude pripravení kedykoľvek s tými ohlásenými, povestnými 2 straníckymi kameňmi trafiť každého, kto by mu bránil v SMER-SD i mimo k prístupu na premiérsky trón. K prístupu do milovanej kancelárie slovenského „kancelára“ v roku 2020. Ani za máčny máčik na tom nezmení ani eventuálna možnosť, že by Fico v kresle premiéra mal externé iniciálky P.P.

Majetkovú a trestnoprávnu zodpovednosť politikov, vyšetrenie všetkých politických káuz hlása v straníckom programe Kotleba a nie SMER-SD Róberta Fica. Fico to koniec koncov mohol počas 10 rokov vládnutia jeho „zbojníckej“ družiny kedykoľvek urobiť. Len by nesmel byť on a jeho ľudia od samotného jadra viacerých politických káuz často krát oddelený len tenkou, deliacou priečkou susedného bytu. A mnoho krát ani tou nie.

Prezidentské voľby 2019 nám ponúkajú do 2.kola rôzne viac, či menej reálne, ale o to viac hrôzostrašnejšie  scenáre výberu napr.: Danko – Harabín. To všetko v prípade, ak sa koaličné strany a ich prezidentskí kandidáti včas t.j. ešte pred prvým kolom volieb nedohodnú na jednotnom kandidátovi.

Rovnako, v prípade tých časovo vzdialenejších parlamentných volieb 2020 by nebolo asi celkom správne, minimálne z taktického hľadiska, sa vopred vymedzovať aj voči stranám, ktoré sa doposiaľ nepodieľali na súčasnom marazme v zdravotníctve ( 3.200 chýbajúcich lekárov, 15.000 zdravotných sestier, 90,-€ za výjazdovú pohotovosť  lekára k chorému dieťaťu), v polícii chýbajúcich 2.200 policajtov na obvodných oddeleniach, či na chýbajúcich 4.000 vojakov v slovenskej armáde.

Ako správne konať v smršti Ficových dvoj kameňov, ktorá zasiahne v plnej sile Slovensko s väčšou pravdepodobnosťou, ako akýkoľvek meteorický roj z nekonečného vesmíru?

Je všeliekom len prvoradá a striktná izolácia Kotlebu a jeho voličov od akýchkoľvek rokovaní so súčasnou opozíciou? V koho prospech koniec koncov bude takáto politická rétorika, takáto politická izolácia?

Má takýto postoj prednosť a prioritu aj pred opätovným vládnutím súčasnej koaličnej soldatesky na čele s Ficom po r. 2020? Či už s tichou alebo verejnou podporou ĽS NS?

čo tak skúsiť aspoň dovtedy, kým budú vrcholne aktuálne všetky tieto otázky, niečo reálne politicky zmeniť. Čo tak osloviť aspoň tých voličov tejto strany, ktorí ju volia na znak „protestu“? Ako výraz sklamania. Ale to by znamenalo, chodiť aj do tých obcí, dedín, miest a mestečiek Slovenska, kde obyvatelia okrem Kotlebu a jeho zelenokošeliarov žiaľ iných politikov roky nevideli. Chodiť, počúvať a rozprávať sa s občanmi. Aj od Kotlebu sa je čo učiť. Len vedenie župného úradu by sme z  preventívnych dôvodov po praktických skúsenostiach z Banskej Bystrice do týchto školských osnov isto v žiadnom prípade nedali. Z predmetov ako rodinkárstvo a hospodárnosť riadenia dostal Marián Kotleba za riadenie župy jednoznačne veľkú nedostatočnú. Prepadol a preto by si mal riadenie župy, ale našťastie výlučne len v zmysle školskej metodiky v podstate ešte raz „zopakovať“… .

Teraz najčítanejšie