Denník N

Harabin, hoaxy a konšpirácie

Harabin sa často vystatuje, že hovorí vždy len pravdu a tvrdenia má podložené faktami – je predsa sudca. Mám o tom svoje pochybnosti…

Koza

Možno ste to zachytili: organizácia Človek v ohrození chcela upozorniť verejnosť, že vo svete sú stále krajiny, kde koza dokáže priniesť rodinám obživu či zdoj príjmov. Spolu s osobnosťami preto verejnosť vyzývali, aby počas Vianoc pomohli aj ľuďom v núdzi a Andrej Kiska prijal v prezidentskom paláci ich maskota – kozu Božku.

Čo na to JUDr. konšpirátor?

Tu je originál, neskrátený záznam. Doktor Harabin najskôr priznáva, že koza je obyčajné hospodárske zviera, živiteľ rodiny.

Potom však začne konšpirovať – ľahko to spoznáte podľa frázy nechcem konšpirovať, ale… Najskôr len tak opatrne – keby narazil na odpor – môže … môže … za určitých okolností … niektorí to tak môžu vnímať – ako symbol diabla.
Keďže však na žiadny odpor nenaráža, je v bezpečí Slobodného vysielača a nikto sa ho nespýta, čo za matroš šnupe, ba dokonca mu poslucháč pritakáva, pritvrdí: tieto symboly sú tu vysielané podprahovo, aby sa stierali rozdiely medzi dobrom a zlom a rozkladala sa morálka. Koniec už je úplný hardcore: bolo to urobené vysoko sofistikovane a zámerne.

Takže koza je symbol satana! Nuž technicky vzaté to je pravda (áno aj). Akurát mi skúste vysvetliť, že ktoré z týchto kôz sú „dobré“ a ktoré vysoko sofistikovane a zámerne rozkladajú  vašu-našu morálku.



(A čo taký ex-minister HZDS, Sergej Kozlík??)

Nemôžem si pomôcť, ale ja na týchto obrázkoch vidím ľudí a kozy. A hoci niektorých vnímam dosť negatívne, žiadny nie je satanista. A ak dokáže JUDr. konšpirátor z charitatívnej akcie spraviť symbol satanizmu, asi sa len snaží stierať rozdiel medzi dobrom a zlom a rozkladať morálku.

Len tak na okraj: Koza v pentagrame sa volá bafomet. Netušil som, ale teraz už budem vedieť.

Ihly na benzínkach

Harabin sa často vystatuje, že hovorí vždy len pravdu a tvrdenia má podložené faktami – je predsa sudca. V skutočnosti mu však nerobí problém zdieľať absolútne hlúposti. Vrchol hanby je, keď vás na to musí upozorniť osoba typu Martin Daňo.

A najlepšia na tom je Harabinova obrana: Ak je to pravda, polícia mala dávno konať. A ak to nie je pravda, niekto tu šíri klamstvá a polícia mala dávno konať. Myslíte, že pánovi doktorovi niekedy dôjde, že ten niekto je Štefan Harabin?

Katastrofa – už v júli 2018

1. júla 2018 Slovensko zničia mimozemšťania!!!
A ak nie, tak to určite preto, že som na to upozornil.
A ešte to neznamená, že neprídu v septembri, alebo októbri.

Ale to snáď nie. Takúto hlúposť by predsa pán Harabin určite nezdieľal, či?

No… namiesto „zničia mimozemšťania“ si dosaďte „privezú nám 11,000 Afričanov, ktorým budeme platiť 800 eur mesačne“. Toto pán sudca predpovedal. Slovenská polícia aj ministerstvo zahraničných vecí to dôrazne popreli a označili za falošnú správu – hoax. Dokonca aj taký týpek ako Ľuboš Blaha na FB vysvetľoval, že je to absolútna hlúposť (proste, celé je to fejk) a tak o tom informovali aj dezinformačné Hlavné správy.

Samozrejme, 1. júla nikoho nepriviezli. V debate na TA3 však Harabin s plnou vážnosťou tvrdil, že polícia vylúčila iba dátum 1. júla. A kde máte záruku, že k 1. septembru nie? Alebo k 1. októbru? pýta sa pán doktor. Rok 2018 skončil a stále nikde nikto (ja viem – kde mám záruku, že k 1. februáru nie?). Medzitým Slovensko za celý rok 2018 udelilo 3x (slovom trikrát) azyl a 14x občianstvo.

Výhovorka, že veď priznal, že podľa neoverených informácií, je asi taká dobrá, ako že 1. júla Slovensko zničia mimozemšťania… podľa neoverených informácií. Harabin sa predsa sám vystatuje, že má tvrdenia podložené faktami – tak aké neoverené informácie?

Čo je však ešte horšie je absolútne klamstvo o 800 eurách, ktoré vraj budeme vyplácať každému. V rozhovore pre Denník N to už bolo 800-1200 eur, k tomu vzdelanie a byt zadarmo. Radosť byť migrantom… Vlastne počkať… veď aj ja som bol migrantom – prečo som nič nedostal? Aha, možno myslel utečencov, žiadateľov o azyl, ktorým išlo o život a tak nedobrovoľne utekajú zo svojej krajiny. Tí však dostávajú vreckové 40 centov na deň a jedlo v hodnote asi 3.50 eura na deň, tzn. 12 eur mesačne + stravu. Čo na to Harabin? – To preto, že som na to upozornil. Inak by dostávali 800 eur.

To nevymyslíš.

Epilóg: V rozhovore pre Denník N de facto priznal, že azylanti dostanú 40 centov na deň (pretože na to upozornil). Výborne, pán Harabin je charakter, vie si priznať chybu. Takže blud o 800 eurách sme vyvrátili, už ho nebude šíriť, že? Ani náhodou. V rozhovore pre Parlamentní listy, ktorý vyšiel len o 4 dni neskôr už znovu ľapoce o 800-1200 eurách. Trefne to zhodnotil Juraj Javorský: „Neprekáža mu, keď jeho partner v debate odhaľuje jeho klamstvá. Vie, že viete, že klame, ale je mu úplne jedno, čo si o ňom myslíte, pokojne vám klame ďalej. Ignoruje konverzačné normy, kašle na morálku. Súperiť s ním je ako hrať proti futbalistovi, čo dostane po faule červenú kartu, ale neodíde z ihriska a fauluje ďalej.“ Takýto človek by nemal byť prezident ani sudca.

Harabin a jeho „komisia 30 akreditovaných právnikov pri Európskej Únii“

Harabin tvrdí, že Krym je ruský a referendum bolo legálne. Paprčiť sa môže, koľko chce, faktom však je, že väčšina štátov anexiu Krymu odsudzuje – viď rezolúciu OSN A/RES/68/262 o Územnej zvrchovanosti Ukrajiny schválenú v pomere 100 krajín ZA, 11 PROTI. Navyše USA a EÚ uvalili na Rusko za anexiu Krymu sankcie.
O jasnej nelegálnosti referenda som písal v predchádzajúcej časti. Potvrdzuje to tiež stanovisko Ústavného súdu SRBenátskej komisie (poradný orgán Rady Európy). Štefan Harabin však kontruje a odvoláva sa pritom na akési stanovisko komisie 30 akreditovaných právnikov pri EÚ, ktoré dokazuje jeho (ruskú) verziu.

Presnejšie, ide o organizáciu AALEP (Asociácia akreditovaných právnikov pre styk s orgánmi verejnej moci EÚ), čo vytvára dojem, že my sami, Európska únia a jej inštitúcie, referendum schvaľujeme. Tento hoax sa šíril na dezinformačných weboch (napríklad pre Hlavné správy o tom písal ruský propagandista Jevgenij Paľcev alias Eugen Rusnák). Ale tak to nie je.

  1. Neviem odkiaľ vzal Harabin 30 právnikov – pod stanoviskom AALEPu je podpísaný jeden jediný človek – Christian de Fouloy (Harabin mu občas skomolí meno na Frederik).
  2. AALEP nie je európska inštitúcia, nemá s EÚ nič spoločné. Je to obyčajné združenie právnikov a lobistov – v Európe je podobných asociácií veľa. Fouloy bol zaregistrovaný ako (jediný) lobista AALEPu. V marci 2016 o akreditáciu prišiel. Cez Olega Rumyantseva (ktorý pôsobil v ruskej dume, na MGIMO a bol ocenený ruským prezidentom) je tento spolok prepojený na Kremeľ (čo samozrejme ešte nemusí nič dokazovať).
  3. Ale hlavne: Argumenty v samotnom stanovisku sú úplne scestné. To, že referendum odporovalo článkom 2 a 73 ústavy Fouloy odpísal jednou jedinou vetou: ústava vraj až tak neplatila – lebo vraj bol prevrat. Absurdné. Čiže podľa Fouloya tá časť ústavy, ktorá hovorí o autonómnosti Krymu a o miestnych referendách – tá platí. Ale tá, čo hovorí o nedeliteľnosti Ukrajiny a potrebe celoštátneho referenda, tá neplatí. Nuž takto viem dokázať hocičo: Čo sa mi hodí, to platí, čo sa nehodí, neplatí. Lebo špecifické podmienky. Rezolúciu OSN tiež odbil jedinou vetou – vraj ju prijali „v zhone“, „bez právnej analýzy“. Ako na toto prišiel, neuvádza. Nuž ďakujem pekne za takúto „právnu analýzu“.

Aby som to zhrnul: Je to taká polopravda a zavádzanie. Nikto nehovorí, že stanovisko AALEPu neexistuje. Tvrdím však, že stanovisko AALEP nie je stanovisko 30 právnikov EÚ; je to názor jedného náhodného lobistu z náhodnej organizácie prepojenej na Kremeľ, v ktorom sú popísané úplné hlúposti (čo neznie až tak sexy). A prečo dáva Harabin prednosť tomuto pred oficiálnym stanoviskom Benátskej komisie a Ústavného súdu SR – to nechám na vás.

 

Viac o bludoch od pána Harabina

Teraz najčítanejšie