Denník N

Ľuboš Blaha – medailónik

Je mi až desivo smutno, keď si spomeniem, že sa v ankete Najväčší Slovák zabudlo na tohto veľkého filozofa a mysliteľa…

PhDr. Ľuboš Blaha, PhD. je slovenský politológ, filozof, marxistický, resp. neomarxistický politik, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za stranu SMER – sociálna demokracia, predseda výboru NR SR pre európske záležitosti, čo v podstate znamená, že je síce inteligentný, ale tak nejak inak. Ako by zrejme povedal Gašparovič, je to inteligencia iná, je to… (tu si, prosím, doplňte podľa svojo gusta, sme v slušnom denníku). Vďaka tomu dokáže na internete pôsobiť ako najväčší Slováčisko, čo mu žerú tisíce jeho fanúšikov, a hlavne fanúšičiek, hlavne majúcich klasické vysokoškolské vzdelanie z Vysokej školy života, čo v praxi znamená, že v hlave hnoj.

Jeden z fanúšikov ĽB…

Keďže je neomarxista, zásadne odmieta liberálne sračky reprezentované SMEčkom a Denníkom N, čo mu však nebráni každý deň ich navštevovať a čítať ich od začiatku až po koniec. Na základe ich článkov potom píše svoje fb statusy, v ktorých nerobí nič iné, než s nimi prudko nesúhlasí. V princípe to vyzerá tak, že keby Denník N napísal, že Fico je krásny, bohabojný a poctivý, tak Blaha by mu oponoval, že Fico je škaredý bradavičnatý žid, zlodej a kmín. (I keď tento príklad asi nie je úplne najšťastnejší.)

V zásade funguje ako tvorcovia humoristickej relácie Kredenc. Vezme nejakú správu a snaží sa odprezentovať ju úplne inak, svojím pohľadom, podľa možnosti buď vtipne, alebo národne, alebo socialisticky, alebo najlepšie všetko dohromady. Podľa počtu lajkov a príspevkov pod jeho statusmi by sa mohlo zdať, že sa mu darí, ale hovno. Blaha je taký istý sraľo a egocentrik, ako všetci, ktorým ide len o obdiv. Vlastne nie, jemu ide ešte aj o peniaze a živobytie. Nevie totiž robiť nič iné, než tliachať tie jeho neomarxistické nezmysly, klamať, zavádzať. Preto potrebuje získať čo najviac fanúšikov, aby si pri najbližších voľbách zaistil dostatočný počet hlasov. Lebo keby sa náhodou nedostal do parlamentu, tak by zomrel on aj celá jeho rodina od hladu. Asi aj sám tuší, že jeho zbožňovaný a vrele milovaný Putin, poťažmo Castro alebo Maduro ich nebude podporovať, aj keby im sľúbil každý deň novú Ódu na radosť alebo každý večer svoju manželku. A tak, aby si toto narcistické ego vyhonil vymasíroval až do kozmických výšok, maže všetky negatívne príspevky a komentáre.

Jeho najväčšie témy
Kiska je americký agent, daňový podvodník a úžerník
Ak budete od neho chcieť nejaké dôkazy o Kiskovi ako americkom agentovi alebo tom, že je platený Sorosom, nedočkáte sa. Nevysvetlíte mu, že Kiska je presne taký istý úžerník, ako je on vianočný stromček. No a keď mu budete vysvetľovať, že najväčší daňoví podvodníci sú v jeho smeráckej bande na čele s Ficom a Kaliňákom, rozlúčte sa s možnosťou ešte niekedy niečo okomentovať vaším aktuálnym fb kontom. Zablokuje vás. Nevadí, máte ešte jedno.

Rusi sú naši bratia, najlepší priatelia, veľký vzor a záruka bezpečnosti vo svete, ruskí agenti sú vraj mýtus
Nepomôže, že mu dáte linky na dôkazy, že sa skutočne už prišlo na to, že ruskí agenti existujú. A že Skripaľovci sa neudusili práškom do pečiva. A keď mu položíte otázku, načo je takému veľkému mierotvorcovi, akým je Rusko, nová hyperzvuková raketa a prečo ju kurva museli otestovať presne na Druhý sviatok vianočný, na sviatky radosti a pokoja, zablokuje vám aj druhé konto.

Sociálny štát a pomoc rodinám
Tupelá, až doteraz pritakávajúce na všetky Blahove kraviny, sa začali búriť v čase, keď si poslanci našej malej nešťastnej krajiny zabudli zmraziť platy. Dovtedajší jeho priaznivci mu začali dávať nepríjemné otázky. Blaha na chvíľu zaliezol do svojho komunistického časopriestoru poradiť sa so svojimi už dávno mŕtvymi predkami, aby potom na chvíľu vyliezol, vyhlásil, že zistí, čo sa stalo a zasa na chvíľu zaliezol. K zvýšeniu platu sa už nevrátil, niekto sa sem-tam ešte spýtal, ale Blaha neodpovedal. Asi nezistil nič. Počet lajkov mu opäť stúpol. Ľudia zabudli.

Tretie konto mi zablokoval, keď som mu spomenul, že dôchodcovia dostanú zvýšenie o 11 eur, matky na rodičovskom 6, učitelia v hrubom nejakých 70 eur. Opýtal som sa ho, či mu príde sociálne, že on má v porovnaní s ostatnými zvýšenie platu  o 1 500 eur v hrubom viac. A že čo vlastne k tomuto musí zisťovať dva týždne, keď sloh k žltým vestám, zlej, zlej, zlej EÚ a utečencom búšiacim do dvier všetkých slovenských inštitúcií a k ďalším udalostiam, ktoré sa ešte nestali a mohli by sa stať, dokáže zosmoliť počas zasadania parlamentu?

Blahove túžby
Na rok 2019 si dal tento filozof nasledujúce predsavzatia. Navštíviť Ulianovsk v Rusku, rodné mesto Vladimíra Iľjiča. Láka ho aj neďaleká Kazaň, kde Lenin študoval. Stretnúť Raula Castra, vidieť naživo Tottenham Hotspur, ísť na koncert Kreatoru.

To s tým Leninom a Castrom je celkom pochopiteľné, už ťažšie sa mi chápe Tottenham a Kreator. Anglické mužstvo, nemecká kapela. Prečo nie Spartak Moskva a Alla Borisovna Pugačovová? Čo ho, prebohaživého, láka do ďalekej západnej cudziny, pozerať sa na ľudí hovoriacich takými prapodivnými tvrdými neslovanskými jazykmi? Sledovať anglické mužstvo, ktoré má v zostave černochov, teda (podľa neho) utečencov, migrantov a ľudí, ktorí sú a zostávajú v tej zaprdenej Británii len preto, že on im zabránil rozliezť sa po Slovensku, brať našim ľuďom prácu, a tým u nás znižovať životnú úroveň? (Štvrtá veľká Blahova téma – utečenci, migranti a ako im zabrániť v hromadnom sťahovaní sa pod Tatry.)

Blaha má dve deti. Tieto dva nešťastné jedince sú našťastie ešte príliš malé na to, aby vnímali, aké popletené stvorenie to pobehuje u nich doma po obývačke. Ak to raz zistia, budú to zrejme druhé najnešťastnejšie deti na Slovensku po synovi Róberta Fica. Slovensko malé, hanba veľká. Len ťažko sa im bude ukrývať. Dovtedy im treba držať palce, lebo keď iné deti budú chodiť na dovolenku k starkým, do hôr alebo pri more, ony budú navštevovať mauzóleá, hrobky a kráčať s tatkom po stopách Che Guevaru a Camila Cienfuegosa (nech je to ktokoľvek). A kým iné deti budú čítať Harryho Pottera, tých malých neborákov čakajú Leninove Vybrané spisy a Marxov Kapitál.

Teraz najčítanejšie

Marián Letko

Zväčša neškodný...https://maroskocestuje.webnode.sk/